KAMILO
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #75 : Listopad 10, 2003, 15:56:05 » |
|
sory że tu to pisze... no ale niemiałem gdzie napisać... jak tu sie wysyła zdjęcia... :?:
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec
Przyjaciel Wiosny
|
|
« Odpowiedz #76 : Listopad 10, 2003, 16:25:25 » |
|
to pytanie do admina... sam chciałbym wiedzieć.
|
|
|
|
gg:1384140
|
|
|
KAMILO
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #77 : Listopad 10, 2003, 18:20:14 » |
|
właśnie ja tez jestem ciekawy... rozmawiałem juz z takim jednym i mówił mi że nieda sie tu przesyłac zdjęć... a zauwarzyłem że Sarmik wysyłał zdjęcia... :roll:
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
KAMILO
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #78 : Listopad 11, 2003, 21:01:35 » |
|
mam pytanko związane z Pielęgnica Papuzia... a więc czy są inne kaształy tej (jakąś odimiana) pielęgnicy :?: , bo zazwyczaj te pielęgnice są takie jak kulka, krzywe troche... gościu ze zoloogicznego mi mówił że te co ja mam pielęgnice to są papuzie, przecierz moje pielęgnice są całkiem inne...
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
|
Maciek Szulc
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #80 : Listopad 14, 2003, 23:37:31 » |
|
Chwilowo kolega dal mi do zbiornika troche rybek. Na poczatku plywal moj mlody bifasciatum (16cm) a teraz doszedl pomaranczowopletwy (ok 18cm)duzy! i tam pare innych malych. Spodzioewalem sie beda ustalas kto jest silniejszy, nie dawalem bifasciatum prawie zadnych szans, jest mniejszy i delikatniej zbudowany (roslinozreca) a pomaranczowopletwy to dorapieznik! wczoraj wieczorem szanse byly nawet wyrownane.... z mala przewaga akary. dzisiaj rano zobaczylem ze pomaranczowopletwy siedzi zagoniony w rogu akwa, caly powaznie porozbijany!! a bifasciatum.... prawie bez sladu!!!!! bylem w szoku!!! okazuje sie ze nie zawsze silniejszy i wiekszy wygrywa!!:)
|
|
|
|
Pozdrawiam Maciek Szulc
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec
Przyjaciel Wiosny
|
|
« Odpowiedz #81 : Listopad 15, 2003, 12:41:56 » |
|
hmmm, u mnie akary sa gonione nawet przez o połowę mniejsze sajici. za to w czasie tarła biją znacznie większe severum, a salvina przezornie schodzi im z pola widzenia.
|
|
|
|
|
|
|
TommiCrazy
Nowy
|
|
« Odpowiedz #82 : Listopad 15, 2003, 18:14:47 » |
|
też zauwazylem ze Sajica to wyjatkowo żywiołowe rybki, duzo się gonią i wieksze rybki im sie usuwają z drogi, ale niezauważylem zeby komus zrobily krzywde !!
|
|
|
|
---- CAST: Mainstage: buttikoferi vs pawiooka Backstage: sajca & zebra CleanersCrew:Khuli & drewniak & kiryski & glonożarł jak dobrze karmie to jest PEACE :>
|
|
|
Maciek Szulc
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #83 : Listopad 17, 2003, 13:14:18 » |
|
cos troche zaczyna zamierac ten temat, nikt nie rzuca jakis problemowych pytan i zagadnien.... jesli o mnie chodzi to musialem odseparowac bifasciatum od wiekszego pomaranczowopletwego, poniewaz zaczalem sie bac ze moze nie przezyc!! i dalej nie rozumiem jak mogl dac spuscic sobie taki wpirdziel....
|
|
|
|
Pozdrawiam Maciek Szulc
|
|
|
KAMILO
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #84 : Listopad 17, 2003, 16:55:57 » |
|
no cosik zamiera... :roll: no umnie nic ciekawego... chociarz narybek zaczyna pływać (ledwo się unosić), jutro będzie śmiagał... ma 4 dni... a poza tym to nic ciekawego sie niedzieje :roll:
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec
Przyjaciel Wiosny
|
|
« Odpowiedz #85 : Listopad 17, 2003, 17:12:19 » |
|
musiałem wywalić ikrę akar, które starły siępo raz kolejny... oczywiście następnego dnia (dzisiaj) ikrę złożyły severum... co ja mam w tej wodzie??
|
|
|
|
|
|
|
TommiCrazy
Nowy
|
|
« Odpowiedz #86 : Listopad 17, 2003, 18:51:25 » |
|
kto z was mial kiedykolwiek tilapie? jakie ma znimi spostrzezenia w hodowli z innymi rybkami? moja butticofery samotnie zaczela gonic wszystkei inne ryby , odgania od pokarmu i wogóle zachowuje sie jak rozbujnik, w stosunku do drugiej tilapii jak i reszty pawiookich, naszcescie wystzkie są młode i niema krwawych starć!
|
|
|
|
---- CAST: Mainstage: buttikoferi vs pawiooka Backstage: sajca & zebra CleanersCrew:Khuli & drewniak & kiryski & glonożarł jak dobrze karmie to jest PEACE :>
|
|
|
Maciek Szulc
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #87 : Listopad 17, 2003, 22:00:55 » |
|
goral, jakie masz parametry wody? uzywasz warszawskiej kranowki, czy ja troche przystosowujesz do potrzeb??
|
|
|
|
Pozdrawiam Maciek Szulc
|
|
|
|
TommiCrazy
Nowy
|
|
« Odpowiedz #89 : Listopad 18, 2003, 01:41:43 » |
|
czy u pielęgnic albo jakich kolwiek rybek akwariowych poza piraniami występuje uzębienie? kto ma z tym jakies doświadczenia?
|
|
|
|
|
|
|
|