dorian90
Nowy
|
|
« : Marzec 22, 2008, 17:05:53 » |
|
Witam ! Mój baniaczek to 85 l. Mam w nim parkę dojrzałych molinecji. Co do nich dokupić bo brakuje mi pomysłu...
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2008, 17:23:49 » |
|
Ja bym moze dokupił kirysków
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2008, 17:24:40 » |
|
a co Ci się podoba
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
dorian90
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2008, 17:31:28 » |
|
Myslalem nad bojownikami lecz wpóścilem samca i gonił mi ryby. Czego mi brakowało... 2 samic ? Czekam na wasze upodobania Mnie przypadły do gustu kolcobrzuchu zielone.
|
|
|
|
|
|
|
bartekw
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2008, 21:08:16 » |
|
czesc , podstawowa sprawa jest: niepowinno sie mieszac biotypow - tj ryby pochodzace z ameryki poludniowej (molinezja , mieczyk , skalar itp) z rybami pochodzcymi z azji czy afryki pocztaj i pogladaj rybyz tego linka ; http://www.akwarium.net.pl/port/modules/ryby/nastepnie dopytaj sie o ryby ktore ci sie podobaja (np tu na forum) jakie pojemnosci akwa jest dla danego gatunku wymagane, zrob to na spokojnie niepanikuj a napewno ci cos doradzimy , dobierajac odpowiednie ryby do siebie unikniesz klopotow ze np. sie podgryzaja gonia jak oszalale
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2008, 21:11:41 wysłane przez bartekw »
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2008, 21:16:46 » |
|
Ale małe stadko kirysków mógłbyś sobie sprawić Jakie masz parametry wody?
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
seba75
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 23, 2008, 17:11:39 » |
|
czesc , podstawowa sprawa jest: niepowinno sie mieszac biotypow - tj ryby pochodzace z ameryki poludniowej (molinezja , mieczyk , skalar itp) z rybami pochodzcymi z azji czy afryki pocztaj i pogladaj rybyz tego linka ; http://www.akwarium.net.pl/port/modules/ryby/nastepnie dopytaj sie o ryby ktore ci sie podobaja (np tu na forum) jakie pojemnosci akwa jest dla danego gatunku wymagane, zrob to na spokojnie niepanikuj a napewno ci cos doradzimy , dobierajac odpowiednie ryby do siebie unikniesz klopotow ze np. sie podgryzaja gonia jak oszalale juz nie bede pytal skad wiesz ze autor tego watku panikuje ale powiedz mi : dlaczego niepowinno sie miszac ryb z roznych biotopow jesli parametry hodowli sa podobne lub takie same ?
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 23, 2008, 18:52:50 » |
|
czesc , podstawowa sprawa jest: niepowinno sie mieszac biotypow - tj ryby pochodzace z ameryki poludniowej (molinezja , mieczyk , skalar itp) z rybami pochodzcymi z azji czy afryki pocztaj i pogladaj rybyz tego linka ; http://www.akwarium.net.pl/port/modules/ryby/nastepnie dopytaj sie o ryby ktore ci sie podobaja (np tu na forum) jakie pojemnosci akwa jest dla danego gatunku wymagane, zrob to na spokojnie niepanikuj a napewno ci cos doradzimy , dobierajac odpowiednie ryby do siebie unikniesz klopotow ze np. sie podgryzaja gonia jak oszalale juz nie bede pytal skad wiesz ze autor tego watku panikuje ale powiedz mi : dlaczego niepowinno sie miszac ryb z roznych biotopow jesli parametry hodowli sa podobne lub takie same ? No właśnie dlaczego nie mogą być razem
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
bartekw
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 24, 2008, 04:25:56 » |
|
nie pamietam gdzie to dokladnie czytalem ale gdzies tu na forum,poszlo o to ze jedne drugich nielubia np. brzanki obgryzaja pletwy skalarom i bijownikom, jedne sa bardzier ruchliwe co nieodpowiada innym itd itp, niechodzi o to by sie klocic a le doradzic dorian90 , wiem jak sam panikowalem jak mialem problem, poczytalem popytalem i miedzy innymi dzieki waszym rada i sugestia wyprowdzilem akwa na prosta, pozatym czsami sie spotyka sprzeczne info , ile ludzi tyle opini , sami wiecie ze czlowiek na bledach sie uczy
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 04:35:12 wysłane przez bartekw »
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 24, 2008, 08:29:22 » |
|
haha brzanki i bojowniki to ten sam biotop xD można łączyć, ja nie widzę problemu............ ofc trzeba wiedzieć o charakterach i wymaganiach ryb, bo jak kolega zauważył połączenie brzanki ze skalarem najfortunniejsze nie jest ...
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
bartekw
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 24, 2008, 09:28:26 » |
|
dobrze deobrze, brzanki i bojki ,chcialem sam zakupic i stanowczo mi odrzdzono w zoologicznym przez to ze "obgryzly by bojkowi pletwy" i co niema w tym racji
|
|
|
|
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 24, 2008, 09:40:13 » |
|
to zależy od brzanek, jak chcesz je kupic to pamietaj ze trzyma sie je w 10.
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
seba75
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 24, 2008, 16:32:36 » |
|
niechodzi o to by sie klocic a le doradzic dorian90
nikt sie nie kluci, tylko jesli wytaczasz armate w postaci "podstawowa sprawa" to przeanalizuj ja nastepnym razem
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 25, 2008, 13:31:44 » |
|
haha brzanki i bojowniki to ten sam biotop xD można łączyć, ja nie widzę problemu............ ofc trzeba wiedzieć o charakterach i wymaganiach ryb, bo jak kolega zauważył połączenie brzanki ze skalarem najfortunniejsze nie jest ...
Myślę, że przy brzankach bojownik zostanie za jakiś czas bez ogona
|
|
|
|
|
|
|
dorian90
Nowy
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 25, 2008, 14:33:08 » |
|
Ja sam jestem zdania że to nie problem połaczyć biotopy. Wody nigdy nie badalem wiem ze w kranie mam 7,5 Ph. Kto ma bojownika w towarzyskim akwarium i jak sie zachowuje? To prawda że musi mieć przynajmniej 2 samice?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2008, 14:34:58 wysłane przez dorian90 »
|
|
|
|
|
|