Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny
|
|
« : Marzec 24, 2008, 12:26:22 » |
|
Na wstępie chciał bym podziękować wielu osobom ,które bardzo pomogły mi przy tworzeniu tych akwarii szczególnie:Seboosowi bez ,którego nie wybrał bym nigdy odpowiedniego sprzętu Emi-Bez ,której nawet moczarka by mi nie podrosła Turyście-za pomoc w wyborze filtra do krewetkarium i pomoc przy bimbrowni jest jeszcze wieeele osób (również nie z tego forum) m.in.Krzysiek_k1,KrasyNo dobra koniec teraz akwa Akwarium 72lWymiary 60x30x40 Oświetlenie2x18W (świetlówki były w zestawie) FiltrAquael Turbo-350 OgrzewanieAquael Comfort Zone 75W NawożeniePG Clasic,Ferro,Makro PodłożeŻwirek o granulacji 1-1,5mm warstwa 3-4cm Ziemia Ogrodowa 1-2cm Parametry wodyPH 7 TWW 8 TWO 11 Fauna9xNeon Czerwony 4xKirys Panda 4xOtosek 11xCardina Japonica FloraAnubias Nana Wgłębka Kabomba Karolińska Pellia Mech X-Moss Sitowie Drobne Alternanthera Bettzickiana Red Blyxa Japonica Gałęzatka Kulista Nymphoides Aquatica Egeria Edensa Wiem biednie ,ale na początek wystarczy No i foto Teraz I na początku Wiem,wiem nie wyraźne ,ale jak skołuję aparat będą porządne
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 12:47:14 wysłane przez Błazenek »
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2008, 12:26:40 » |
|
Krewetkarium 43lZbiornik 43l wymiary:35x35x35 Oświetlenie3x8W ,ale teraz świecę tylko 1x8W (walka z glonami) 1xOsram Cool White 2xPhilips Aquarelle FiltracjaAquael FZN-1 Gąbka i ADA Bacter Ball OgrzewanieFluval Tronic 50W NawożeniePG Classic,Ferro,Makro Podłoże i dodatkiADA Amazonia Powder 3l ADA:Bacter 100,Clear Super,Penac P i Penac W Parametry WodyTWO 8 TWW 6 Ph 7 FaunaAkwa dojrzewa, na razie małe gupiki FloraMini Pelia Wepping Moss Taiwan Moss Wgłębka Erect Moss Flame Moss Fisidens Fontannus Antycipretya czy jakoś tak No teraz foto ,też nie wyraźne Sorki za ten bałagan ,ale foto robione na szybko i mam tam pełno moczarki co by całe NO3 (jeśli jakieś jest) popędziła Acha wystrój jest jaki jest bo to akwarium hodowlane
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 18:25:21 wysłane przez Błazenek »
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2008, 12:31:41 » |
|
zajerąbiste to 72l - ma coś w sobie, że mi sie b. podoba. a moze to że zbliżone wyglądem jest do malawi ;P
|
|
|
|
|
|
|
Rademeness1986
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2008, 12:40:35 » |
|
fotka nieco rozmazana ale widać co tam jest :-).. w środku lekko i przewiewnie.. jestem za.. podoba mi się
|
|
|
|
Tylko Prawdziwi Zostaną Przy Mnie..
|
|
|
seba75
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 24, 2008, 13:04:30 » |
|
heh Błazenek no to jak moje duze wystartuje to bede musial tobie tez podziekowac bos pomogl w wyborze chlopie akwa ciekawe a zapewne jak sie rozrosnie bedzie super tylko fotki z przodu poprosze
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 24, 2008, 14:12:21 » |
|
A to szkło z krewetkami to jakim silikonem klejone jest silikon czarny czy biały czy może przezroczysty?
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 24, 2008, 14:18:37 » |
|
Ciesze się ,że się podoba .Sylikonem przezroczystym.
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 24, 2008, 16:10:38 » |
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 24, 2008, 16:48:35 » |
|
Fajne to pierwsze akwa:) Skoro pracowało przy nim i doradzało takie grono... no to ja nie mam pytan dobrał sobie cwaniak ekspertów heheh, joke Naprawde mi sie podoba! pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 24, 2008, 21:15:22 » |
|
W 72 daj jakieś jasne (może kremowe?) tło i zrób zdjęcie od przodu. Kosteczka fajna, mroczna... tylko te brudne szyby...
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 24, 2008, 21:29:57 » |
|
Błazenek, bardzo podoba mi się korzeń, który masz w 72l Twoje akwarium ma taki specyficzny klimat, niekiepskie jest
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 24, 2008, 23:59:53 » |
|
Podoba mi się jedno i drugie ale fotki to by się zdalo jeszcze jakieś inne zrobić, brakuje mi widoku z przodu calkiem ( no wiesz żeby tylko przednia szyba byla ..) PS : choć teraz to sobie zaczęlam przypominać o tym ''adziadowskim'' polorzu to mi się zdawalo że niewiadomo co w tych baniakach masz , a te rośliny które widzę to raczej calkiem najzwyklejsze się zdają.... Ale i tak baniaczki nie zle
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2008, 07:31:59 wysłane przez ala »
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 25, 2008, 10:05:13 » |
|
No adziaki są w kosteczce w ,której z założenia mają być Crystale więc to raczej mcharium a jak wiadomo mchy się nie ukorzeniają więc nie ma pola do popisu .Co ciekawe Blyxa przy tak słabym oświetleniu 0,18W/l (w kostce) ciągnie całkiem nieźle na dodatek jest pod korzeniem tak ,że ma niemal zupełny cień A w 72 jest przecież ziemia ogrodowa .Korzeń był w poprzednim akwa tylko żeby się tak położył musiałem go "przypiłować" .Kosteczka mroczna bo walka z glonami się toczy i świecę tylko 1x8W .Szyby już czyszczę . @Ala dużo baniaków na ADA jest na RoślinyAkwariowe.pl proponuję zajrzeć bo są na prawdę różniaste .Dziś rozpoczynam zaciemnianie w 72 ,zobaczymy co z tego będzie
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2008, 10:06:59 wysłane przez Błazenek »
|
|
|
|
|
PiotrasJ
Zainteresowany
ładna rybcia:)
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 25, 2008, 11:13:30 » |
|
Widze moczarke kanadyjską.......... ja też ją mam... jak na dojrzewające do fajne masz to akwa jak roślinki urosną to bedzie super..........
|
|
|
|
Akwa 25l
5x gupik
moczarka kanadyjska
filtr elite oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
|
|
|
|