Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pytania do doświadczonego akwarysty 55 letniego .
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania do doświadczonego akwarysty 55 letniego .  (Przeczytany 2789 razy)
doswiadczony akwarysta
Nowy
*

« : Marzec 25, 2008, 18:19:54 »

Jeśli ktoś ma pytania niech zadaje je tutaj .

Chętnie odpowiem

Edmund Dorsz
Elbląg
55 lat

Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg

« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2008, 18:23:39 »

Moim zdaniem wiek nie ma znaczenia w akwarystyce...
Ja "siedzę" w niej niecały rok, a już naprawdę dużo rzeczy wiem, choć dużo jeszcze muszę się nauczyć...
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2008, 18:25:53 »

Jeśli chcesz pomagać to masz do dyspozycji całe forum ...
Wątek bez sensu jak dla mnie  Undecided

Pozdrawiam

Seba
lat 29

P.S.
Również chętnie pomogę

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2008, 18:31:53 »

Wiele osób ma pytania na które możesz odpowiedzieć -zadajemy pytania i odpowiadamy na nie w wątkach do tego przeznaczonych.
To ile masz lat nie ma znaczenia -Pokarz nam swój(e) akwarium(ia) one powiedzą nam wiele więcej o Tobie niż to ile masz lat! )

speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #4 : Marzec 25, 2008, 18:33:11 »

Nie uwazam ze watek bez sensu moze poprostu są ludzie co cenią sobie doświadczenie ludzi starszych? Seboos gdybyś sam taki watek posiadał to pewnie byłoby kilka chętnych ktorzy chcieli by otrzymywac porady tylko od Ciebie poza tym po co ten człowiek ma przeglądać wszystkie nowopowstałe tematy jak jasno sie określił że własnie "tu" chce pomagać a skoro chce to czemu nie? Wink Moze tez powstac pewnego rodzaju haosik w tym właśnie temacie ale moze warto Wink) JESTEM ZA! Smiley

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2008, 18:35:54 »

Do doświadczonego akwarysty:

Co to za choroba jest?

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #6 : Marzec 25, 2008, 18:38:24 »

Nie uwazam ze watek bez sensu moze poprostu są ludzie co cenią sobie doświadczenie ludzi starszych? Seboos gdybyś sam taki watek posiadał to pewnie byłoby kilka chętnych ktorzy chcieli by otrzymywac porady tylko od Ciebie poza tym po co ten człowiek ma przeglądać wszystkie nowopowstałe tematy jak jasno sie określił że własnie "tu" chce pomagać a skoro chce to czemu nie? Wink Moze tez powstac pewnego rodzaju haosik w tym właśnie temacie ale moze warto Wink) JESTEM ZA! Smiley
a ja przeciw , bo Sebos np. to co innego wszyscy go znają i wiedzą że zna się na temacie . Ale pan doświadczony to może być równie dobrze 13latek który sobie jaja robi , albo ''pzyjacielryb'' taki jak tu byl ostatnio z ponoć 20letnim doświadczeniem !- a czytaleś co on pisal??

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2008, 18:40:53 »

są ludzie co cenią sobie doświadczenie ludzi starszych?
Również cenię sobie doświadczenie ludzi starszych.

Seboos gdybyś sam taki watek posiadał
Ale nie posiadam i nie będę posiadał bo uważam to za swoisty egoizm.

po co ten człowiek ma przeglądać wszystkie nowopowstałe tematy
Hmmm ... chyba taka jest natura forum. Nie jest to forum jednej tylko osoby i wątków w postaci odpowiadam tylko tutaj. Chcesz pomóc - pomagaj tam gdzie jest potrzeba.
jasno sie określił że własnie "tu" chce pomagać
Może niech każdy się określi gdzie będzie pomagał i założy wątek 100 pytan do ... i mozemy zamknąć forum

Moze tez powstac pewnego rodzaju haosik w tym właśnie temacie ale moze warto
IMHO nie warto i napewno powstanie bałagan. W jednym wątku będzie 1000 różnych spraw poruszanych ... będziesz to czytał Huh

jestem na NIE

speedeecat
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Marzec 25, 2008, 18:43:11 »

Tak czytałem... hehe niezły koleś ale może macie racje może to być kolejny 13-sto latek moze ten doświadczony akwarysta zaprezentuje nam swoje doświadczenie w postaci zdjęć swoich baniaczków czy baniaczka? Rzeczywiście Seboos posiada wiedzę i to bardzo bogatą no i te akwa.. brak słów tylko ochy i achy  Good !
UpDate:
Widzę SEBOOS rozłozyles mnie na częsci pierwsze Smiley moze macie rację... To moje pierwsze forum w ktorym uczestnicze nie wiem jak jest na innych ale dzięki za okiełznanie mojej wyobraźni hehe.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2008, 18:47:22 wysłane przez speedeecat » Zapisane

kafarski
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2008, 18:47:52 »

Jeśli ktoś ma pytania niech zadaje je tutaj .
Chętnie odpowiem
Edmund Dorsz
Elbląg
55 lat
witam. każde forum jest tak zbudowane że każdy problem jest omawiany w swoich oddzielnych tematach. jeśliby w przyszłości w twoim wątku doświadczony akwarysto byłoby tysiąc odpowiedzi a każde na inny temat byłoby bardzo ciężko znaleźć odpowiedzi na dany interesujący kogoś temat, jak np.: choroby ramirezki. zamiast przejrzystości z podanym tematem trzeba byłoby wertować strony.
ja napiszę inaczej - jeśli ktoś ma pytania, odpowiedz na nie w ich wątkach. po to jest forum.
pozdrawiam.
no seboos mnie wyprzedził, a niech to... Wink
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Marzec 25, 2008, 18:50:09 »

Rzeczywiście Seboos posiada wiedzę i to bardzo bogatą no i te akwa.. brak słów tylko ochy i achy  Good !

Nie przesadzajcie znowu ...  Embarrassed jeśli coś wiem i mogę pomóc to to robię i tyle. Ja też swoją więdzę zdobywałem od innych obecnych tutaj użytkowników, więc dlaczego nie miałbym się nią podzielić (w ramach możliwości). A że nie zawsze to robię ... cóż nie zawsze się chce odpowiadać na każdy post a trzeba rónież "dać szansę" na wypowiedzenie sie innym.

doswiadczony akwarysta
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Marzec 25, 2008, 18:59:43 »

dobrze więc zamknijcie ten wątek jak wam sie nie pomaga , akwarium mam 300l ,  200l i 100l  w 300l mam skalary , w 200l mam molinezje , a w 100l neony . mam jeszcze 80l jako kotnik i mam tam teraz małe skalary ,
 papa
doswiadczony akwarysta
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Marzec 25, 2008, 19:01:26 »

nie mam 13 lat tylko 55 , i nie jestem jakiś tam" przyjacielryb "
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #13 : Marzec 25, 2008, 19:05:16 »

Do doświadczonego akwarysty:

Co to za choroba jest?

Nie obrażaj się Cheesy. Nie o to chodzi. Bardzo cenimy sobie wszelką pomoc ale nie raz pojawiali się tu inni "doświadczeni", którzy rozwalali wszystko trzema postami.
Może źle zacząłeś? Pokaż swoje akwa na "nasze akwaria" i daj szansę się poznać Cheesy
A co z moim Ramirezem, hę?

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
speedeecat
Bywalec

« Odpowiedz #14 : Marzec 25, 2008, 19:05:42 »

Małe pytanko co do tych skalarów - w 300l ile ich tam masz? Sam mam skalary 2 dorosłe i 3 młodziutkie rozrabiaki hehe w 200l może powiesz mi po jakim okresie będę widział że z tej trójki dobierze się parka? narazie pływają w parce i jeden osobno gdzie chce a dorosłe się tylko przygladają więc już wiadomo że już się dobrały i czy mam oddać tego co pływa osobno?

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: