Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielęgnice ...  (Przeczytany 2173 razy)
miruno
Nowy
*

« : Marzec 29, 2008, 22:24:16 »

Siemka. Mam puste akwarium 350l i chciałbym zacząć w nim hodowle pielęgnic ale nie wiem jakich Huh? Podobają mi się zebry i pawiookie. Jaki gatunek wybrać, żeby łatwo było go rozmnożyć i był efektowny ?? Wyczytałem, ze pielegnice rozkopuja dna, wiec mozna umiescic w akwa tylko piasek i korzen. Ile rybek kupic i jakiego gatunku zeby dobraly sie w pary ?? Czekam na odp.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2008, 22:34:47 wysłane przez miruno » Zapisane
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 30, 2008, 08:13:47 »

możesz mieć parę oskarów, podłoże najlepiej piach, rośliny, no cóż nie wiem czy się utrzymają Wink
kilka korzeni Smiley
powodzonka  papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
miruno
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 30, 2008, 21:36:07 »

Widze ze nikt nie chce mi pomoc ??
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #3 : Marzec 30, 2008, 21:40:03 »

W tym akwarium możesz spokojnie hodować parkę Pawiookich Smiley Lecz jeśli chcesz je rozmnażać, musisz liczyć się z tym że potem trudno będzie Ci się ich pozbyć nawet za darmo, sklepy nie bardzo chętnie biorą ze względu na mały popyt na te ryby.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
kamyk
Zainteresowany
**

doświadczeni akwaryści górą.

« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2008, 22:30:16 »

Tak parka pawiookich bedzie dobra . Jak sie rozmnożą to samice wyrzucić a samce zostaw .

Chumanitarne zabicie rybek to wzięcie wody z akwa w słoik , włożyć ryby , i wstawić pod zamrazalnik do lodowki , po pewnym czasie "zasną"

pa papa Grin

akwaria:
250l:

2x mieczyki
2x miedziki
2x kirysy spiżowe
2x kirysy pstre
5xgupik p.w
2x zbrojnik niebieski
kosiarka
2xmolinezja black molly
150l:
2xkardynałki
40l:
puste. Wink
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 01, 2008, 12:46:48 »

Tak parka pawiookich bedzie dobra . Jak sie rozmnożą to samice wyrzucić a samce zostaw .

Chumanitarne zabicie rybek to wzięcie wody z akwa w słoik , włożyć ryby , i wstawić pod zamrazalnik do lodowki , po pewnym czasie "zasną"

pa papa Grin

kto tu takiego idiote wpuscil Wściekły
wg mnie ladniejsze sa zeberki  Grin ale ja osobiscie bym wybral jakies lagodniejsze gatunki np. meeka, severum, salwina
ciekawymi rybami sa tez pielegnice Ellioti (Thorichthys Ellioti) ale tez naleza do agresywnych ryb

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: