Pomi
Nowy
|
|
« : Marzec 30, 2008, 09:45:46 » |
|
Czy do akwarium mozna wkladac prawdziwe muszle?
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 30, 2008, 10:04:57 » |
|
Ogólnie to nie, ponieważ wypłukuje się z nich wapno do wody sprawiając że woda robi się twarda, czyli niepożądany skutek w większości akwariach. Jeśli muszle to tylko do malawi lub tanganiki
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 30, 2008, 10:08:17 » |
|
no i dodam, że muszle w akwarium innym niż z muszlowcami wyglądają nieestetycznie i nienaturalnie ....
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
kamyk
Zainteresowany
doświadczeni akwaryści górą.
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 30, 2008, 10:12:00 » |
|
Mozesz dodać muszle tylko najpierw zalej je gorącą wodą i zostaw w tej wodzie 1 dzień ( nie wiadomo gdzie sie kulały ) i nie wkladaj ich za duzo , 1 czy 2 wystarczą .
|
|
|
|
akwaria: 250l: 2x mieczyki 2x miedziki 2x kirysy spiżowe 2x kirysy pstre 5xgupik p.w 2x zbrojnik niebieski kosiarka 2xmolinezja black molly 150l: 2xkardynałki 40l: puste.
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 30, 2008, 10:13:11 » |
|
i nie słuchaj użytkownika o nazwie 'kamyk'
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 30, 2008, 10:17:19 » |
|
no i dodam, że muszle w akwarium innym niż z muszlowcami wyglądają nieestetycznie i nienaturalnie ....
z tym się zgodzę, rzeczywiście, muszle w akwarium wyglądają.... brzydkooo, lepiej już kupić sobie ślimaka jakąś ampularie
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 30, 2008, 13:40:17 » |
|
z tym się zgodzę, rzeczywiście, muszle w akwarium wyglądają.... brzydkooo, lepiej już kupić sobie ślimaka jakąś ampularie
Będzie muszla i będzie to wyglądało superowo,Ja czekam na Ampularie
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
kamyk
Zainteresowany
doświadczeni akwaryści górą.
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 31, 2008, 22:33:23 » |
|
debile :- Pkt 6 Regulaminu Zabrania się zamieszczania na Forum obraźliwych zwrotów w stosunku do innych osób
|
|
|
|
akwaria: 250l: 2x mieczyki 2x miedziki 2x kirysy spiżowe 2x kirysy pstre 5xgupik p.w 2x zbrojnik niebieski kosiarka 2xmolinezja black molly 150l: 2xkardynałki 40l: puste.
|
|
|
sircula
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 01, 2008, 09:14:37 » |
|
Wysłano mi link na priva z tym tematem. Więc się doń odnoszę. Moje zdanie na temat muszli w akwarium jest identyczne jak Komandosa i Misquamacusa. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 01, 2008, 12:36:23 » |
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
suselek72
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 06, 2008, 20:34:56 » |
|
tak... muszle, zameczki, doniczki... zwłaszcza takie z otworkami takie gdzie rybka może wpłynąc i się schować....zaklinować się i zdechnąć w mękach
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 06, 2008, 23:07:41 » |
|
tak... muszle, zameczki, doniczki... zwłaszcza takie z otworkami takie gdzie rybka może wpłynąc i się schować....zaklinować się i zdechnąć w mękach Ohydztwo
|
|
|
|
|
|
|
suselek72
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 12, 2008, 17:20:42 » |
|
tak to jest ochydztwo! to jakby specjalnie narażać przez własną ignorancję( i poczucie estetyki) ryby na wolne konanie w męczarniach! a może dzieciom w szkołach też damy niebezpieczne przedmioty do zabawy i kryjówek bo ładnie wyglądają?!młodzi zapaleni akwaryści rozumiecie aluzję? mam nadzieję że tak i że dokonacie właściwego wyboru odnośnie urządzania akwa. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 12, 2008, 18:49:32 » |
|
A ja gdzieś słyszałem że ampularie wchlaniają wapń (muszle ampularii), ale ja moge sie mylić wiec nie bieżcie sobie tego do serca. A jak chodzi o wygląd muszli to mi sie nie podobają, ale wszystko zależy od gustu. Jeśli ktoś ma pielęgnice, to niektóre składają ikre do muszli ślimaków.
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
mario27-28
|
|
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 12, 2008, 19:20:21 » |
|
Moim zdaniem muszle niewyglądają zbyt estetycznie w akwarium,a pozatym niewpływają dobrze na parametry wody(pomijam tu malawi) ,ale jak komuś się pododa to prosę bardzo.Ja osobiście wolę położyć w to miejsce korzeń,albo posadzić jakieś rośliny,co wyjdzie rybą na zdrowie i wygląd akwarium też na tym zyska.
|
|
|
|
|
|
|
|