Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Tanganika by Muhhamad 450 L  (Przeczytany 8636 razy)
muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 02, 2008, 15:10:25 »

to nie cegly hehe..to kamienie Wink
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 02, 2008, 15:11:36 »

1. edytuj posty
2. korzenie ... hm ... wątpie że są w tandze, w akwa będą troszkę obniżać tww i pH, ale jak komu sie podoba
3. mi cegłę przypomina to 'coś' po prawej stronie ....
4. dolej wody Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 02, 2008, 15:11:42 »

muha naucz sie edytowac posty ok ?

misq - byles szybsz o 6 sekund Grin

muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 02, 2008, 15:15:46 »

muha naucz sie edytowac posty ok ?

misq - byles szybsz Grin

uczyc mnie nie musisz Wink ...dziwnie wskoczylo bo mi pokazalo ze juz jest nowa wiadomosc...

Co do wody jest na maxa..A widac ze niby brak bo to nie daszek od tego zbiornika..Jestem na etapie robienia odpowiedniego...CO do parametrow wody zgodzilbym sie gdybym zastosowal mangrowca jak wiekszosc z was...te drzewo ktore ja posiadam nawet wody nie barwi..a parametry wody mam idealne i co tydzien sprawdzam..nie zajmuje sie aqwarytyska od roku Wink jakby co hehe
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 03, 2008, 08:28:00 »

Praktycznie większość akwarium ala Tanganika nie jest nawet podobna do dla jeziora Tanganika a tu przynajmniej jest na czym oko zawiesić i ryby będą miały sporo kryjówek. Jak wygląda jezioro Tanganika proponuję sobie obejrzeć na www.youtube.com

Jakby w tym akwarium kamienie były bardziej otoczakopodobne to bardziej przypominałyby to jezioro ale wg mnie każdy robi tak jak mu się podoba  Wink

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 03, 2008, 08:44:50 »

Fajne akwarium się zapowiada Smiley
Jak dojdą rybki będzie kolorowo
Jednak trochę roślin sie przyda ze względu na no3 i po4
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 03, 2008, 08:55:59 »

Myślę, ze te 2 kubły i odpowiedni zestaw wsadów powinny sobie poradzić z NO3 i PO4, jak sądzisz?

Muhhaamd, jakie masz wkłady w tych kubełkach?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 03, 2008, 09:56:28 »

wszystkie parametry sa idealne..co do roslin nadal sie zastanawiam...co do wkladow...cale mnostwo od wegla po bio kolki...2 kubly i glowica robia swoje..woda mozna prawie pic  Grin ...nie chce zmyslac czy klamac ale nie pamietam dokladnie kolejnosci ani wszystkich rodzajów wkładów..a filtrów nie chce mi sie rozbierać hehe  Wink..jak sobie przypomne to napisze..ciezko teraz pamietac tymbardziej ze zbiornik robilem do 4 rano hehe...a po 2 mam duzo roznych odzywem nawozow czy wkladow..trudno spamietac co sie ma  Wink
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 03, 2008, 10:05:46 »

Myślę, ze te 2 kubły i odpowiedni zestaw wsadów powinny sobie poradzić z NO3 i PO4, jak sądzisz?

Muhhaamd, jakie masz wkłady w tych kubełkach?
Wszytko będzie zależeć od obsady ale i tak będą wskazania no3 i po4 i to może być problem i trzeba będzie uruchomić uv aby sie ochronić przed glonami .
Nie wiem na co stawia właściciel ale dobre filtry biologiczne  i równowaga biologiczna w takim akwarium to podstawa .
Myślę że będzie ok akwarium się dobrze zapowiada
Myślę aby kolega do Roberta napisał on to już wie jak z tym postępować
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2008, 10:09:11 wysłane przez TURYSTA » Zapisane
muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 03, 2008, 10:11:08 »

spokojie przyjaciele ...filtr uv i tak bedzie ...a paramerty utrzymuje caly czas w normie...aqwa napewno nie bedzie przerybione  Grin Grin..a roslinki jak mowie moze i sie skusze...5 lat bawilem sie w holendry nie wspomne o pielegnicach...doswiadczenie jakies tam  zdobylem..przez prawie 20 lat Wink

Narazie robilem instalacje elektryczna w szafce..teraz czas na daszek bo tamten jest od mojej 420  Grin ...wczorej sie dowiedzialem ze chyba kupie mieszkanie (kobieta mnie poinformowala ze znalazla odpowiednie )..wiec aqwa zmieni sie ale minimalnie..zamiast rzecznego bedzie kwarcowy piasek..po 2 mam sporo pracy zwiazanej z moja dzialanoscia papiery mnie wykoncza...dobrze ze przynajmniej dolaczylem do was i zawsze mozna pogadac  Grin Grin
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2008, 10:14:38 wysłane przez muhhaamd » Zapisane
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 03, 2008, 10:13:50 »

ok spoko jednak itak proponuje Ci kontakt z Robertem  http://www.tropheus.com.pl/ naprawdę widziałem jego akwaria i ryby super powiem cacka aż mnie kusiło na betoniarnie .
Na pewno będzie go można spotkać na zoofestiwalu w Krakowie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2008, 10:35:26 wysłane przez Emi » Zapisane
muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 03, 2008, 10:15:27 »

ok spoko jednak itak proponuje Ci kontakt z Robertem  www.tangenika.pl naprawdę widziałem jego akwaria i ryby super powiem cacka aż mnie kusiło na betoniarnie .
Na pewno będzie go można spotkać na zoofestiwalu w Krakowie

A pewnie co by nie było doświadczeniami warto się wymieniać Wink Wink
muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 03, 2008, 10:30:20 »

Seba wielkie dzieki Wink jak zbiornik bedzie juz tętnił życiem to fotki wrzuce na bank  Grin
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 04, 2008, 02:10:55 »

fajne akwarium, gratulacje

muhhaamd
Gość
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 04, 2008, 10:06:12 »

Adriano dzięki  Grin
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: