Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Leszczyn 63L Jak powstaje moje pierwsze akwarium, POMAGAJCIE
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Leszczyn 63L Jak powstaje moje pierwsze akwarium, POMAGAJCIE  (Przeczytany 10387 razy)
leszczyn
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 20, 2008, 09:12:13 »

leszczyn: napisz szczerze czy ty masz jakieś sztucznie roślinki???

ta trawka co to jest??? - czy to nie jest przypadkiem sztuczna blyxa??, poza tym gdzie jest ta welonka bo na zdjęciach jakoś nigdzie jej nie zauważyłem a pisałeś że już jest i musi być?

1. Żadna roślinka w moim akwarium nie jest sztuczna. (takie roślinki mi się nie podobają)
2. Jeśli chodzi o trawkę to ciężko mi określić o którą ci chodzi gdyż mam dwie roślinki w stylu ''trawy":

a)  Sagittaria platyphylla (Strzałka szerokolistna), tu można o niej przeczytać: http://www.roslinyakwariowe.pl/baza/sagittaria_platyphylla/

b) Ophiopogon jaburan mini (Konwalnik japoński miniaturowy), (powiem szczerze, że za dużo nie jest o niej w internecie)

3. Jeżeli chodzi o welonkę to siedzi w zbiorniku, w którym ją dostałem i albo dostanie nowe akwarium albo zostanie oddana. Decyzja jeszcze nie padła ponieważ chciałbym ją zostawić, a z drugiej strony nie mam za bardzo miejsca na drugie akwarium. Może uda mi się jakieś miejsce wygospodarować ale na razie nie mam się kiedy tym zająć z powodu natłoku pracy.
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: