ale jezeli robisz buhahahah itd
smialem sie bo piszesz bzdury...
wiem ze masz wyskokie ph
czyli wode masz z kranu
w polsce twardosc zedu 22 dgh to norma
wiem ze L ki są dosc wymagające co do warunków wodnych
wejdz na strone planetcatfish i zobacz ze te zbrojniki ktore mam toleruja ph w zakresie 6 - 7.5ph a L-204 nawet do 8.5
wiesz widzialem juz na tym forum wielu co tak robilo a za jakis miesiac lub 2 pojawialy sie ich posty typu POMOCY CO SIE DZIEJE RYBY MI PADAJA
hoduje zbrojniki od kilku lat i jeszcze zaden mi nie padl...
zapomniałem jeszcze o jednym - czy ty masz tam żwir budowlany?
to juz jest zwykle czepialstwo...
nie musi Ci sie wszystko podobac... ale takie zlosliwe uwagi sa nie na miejscu
wiem ze moje akwarium nie jest jeszcze takie jak powinno i jest troche male ale przymierzam sie do zakupu 400l ale to troche spory wydatek i trzeba jakies miejsce na nie zorganizowac
Akwarium wygląda ładnie, chyba nie dawno zostało założone?
Jak juz wspomnialem akwarium ma pare lat, tylko wystroj sie troche zmienia
adriano210 pomogl wielu osobom i ma pewne doswiadczenie, wiec uwazam za niestosowne, wczesniej wspomniane, hahaha...
nie kwestionuje jego doswiadczenia, napewno zna sie na akwarystyce, ale na zbrojnikach raczej slabo
Jeszcze co do glonojadow.. jak wyglada u Ciebie karmienie? U kolegi ktoremu rozmnozyla sie para (w 160l) i ktory posiada jeszcze mniejsze glonojady (łącznie 5 zbrojnikow niebieskich w zbiorniku), karmienie jakims lepszym kąskiem konczy sie na tym,ze je najsilniejszy a mniejsze nie maja zbytnich szans, co wiaze sie jednoczesnie z ich slabszym rozwojem.
Nie ma u mnie problemow z karmieniem, kazdy zbrojnik dostaje to co lubi... posiadam glownie drewnojady ktore praktycznie caly dzien same sie zywia konsumujac rurki i korzenie, do tego dostaja "wels-chpis" sery (czipsy o smaku wierzby i olchy) dla miesozernych mam mrozonki a dla roslinozernych tabletki... caly pokarm dla nich daje na calej dlugosci akwarium i nie ma zadnych walk miedzy nimi... co wiecej niektore konsumuja wspolnie z innymi zbrojnikami....
jedynie LDA-031 i L-204 czasmi pogonia kiryski jak za dlugo przy nich sie kręcą