Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Sticz11 Malawi 112l (do ocen i popraw :) )
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Sticz11 Malawi 112l (do ocen i popraw :) )  (Przeczytany 6735 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 08, 2008, 12:30:11 »

Sorki Wink Zapomniałem, że to ma być Malawi Smiley
Roll Eyes

sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 08, 2008, 13:06:07 »

Nie ma być tylko jest Tongue

Malawi 112 l.
8 x Labidochromis Cearuleus
2 x Ancistrus multispinis

Marzenia:
Malawi conajmniej około 300 l.
FishLust
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 08, 2008, 13:57:55 »

@ala - Twoja niezwykle obszerna, badająca dogłębnie i wyczerpująca zupełnie temat wypowiedź na pewno pomoże nam w podjęciu decyzji jaką roślinkę wybrać do tego akwarium. Twoje głębokie przemyślenia uświadomiły mi (i innym pewnie także), że rogatka wcale nie jest taka fajna. Twoje liczne, światłe argumenty otworzyły nam oczy. Od tej pory inaczej spojrzymy na tą wypowiedź. Jakby tego było mało, post który napisałaś wprost uderza w nas swą piękną stylistyką i poszanowaniem dla interpunkcji, a co za tym idzie naszego języka polskiego. W imieniu użytkowników tego forum dziękuję Ci za tego posta. Dzięki niemu na pewno znacząco podwyższył się poziom intelektualny tematu.

To tak na marginesie...

@Sticz11 - Fakt Wink Taka mała pomyłka, mam nadzieję, że wybaczysz Smiley
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2008, 14:19:14 wysłane przez FishLust » Zapisane
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 08, 2008, 15:43:53 »

Jasne  że wybacze Wink nawet sie nie obraziłem Tongue Ale wyczerpująca odpowiedź ... hehe  Roll Eyes

Malawi 112 l.

Marzenia:
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 08, 2008, 16:19:04 »

Dzięki za uznanie FishLust  Wink
Pozwolę sobie dodać że trudno raczej zapomnieć że w tematcie ''Sticz MALAWI'' piszemy o malawi tym bardziej że jest zdjęcie akwarium! i zaraz nad Twoim postem o rogatkach jest takrze zdjęcie z mieszkańcami tegoż akwa .-Mój wniosek: nie zapomnialeś że to malawi , nie pomylileś się , poprostu nie masz pojęcia co to malawi! I myślaleś że to co sprawdza się u Ciebie -rogatek sprawdzi się też u kolegi! Ale tak nie jest - I nikt nie ma Ci tego za zle!(dobrze że nie polecileś foto-tapety Disneya). Tylko glupio że niepotrafisz przyznać się do blędu ''sorka nie wiedzialem że się nie nadaje -teraz już będę wiedzial..." a zamiast tego ściemniasz że zapomnialeś Undecided FE

FishLust
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 08, 2008, 16:43:45 »

nie przywiązuję sprawy do nazw tematów, mając mnóstwo innych rzeczy na głowie i przy okazji oglądając dziesiątki innych akwa na forum. i nie patrzyłem na zdjęcia, tylko na post nade mną, czyli
...A mówiliście ze w górze pusto... jak to naprawić ?? Samo tło wew wystarczy ??...
. I skąd u Ciebie "tło Disneya"? z mojego akwa? Opieprz mojego ojca. Ale nie wszczynajmy kłótni. Ten temat należy do sticza i jego akwa.
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 09, 2008, 16:27:52 »

Właśnie nie kłućcie się ;] Ten temat powstał do oceny akwarium i ewentualnych uwag na jedo temat:).

P.S. Dzisiaj może zamienię zdjęcie na bardzoej profesjonalne ... Smiley A jak nie t w weekend lub nawet w piątek napewno !!

Malawi 112 l.

Marzenia:
FishLust
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 09, 2008, 16:43:54 »

kłÓćcie*

czekamy z niecierpliwością. Smiley
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 09, 2008, 17:29:26 »

sticz, wyciągnij te odlesne roślinki, kup/zrób tło i pomyśl dokładnie nad ustawieniem kamolców, wyciagnij te muszle ( ale jak juz chcesz je koniesznie to wsadz je pod żwir ), wymien ten żwir na dolomit, albo biały kwarc. akwarium wymaga jeszcze wiele poprawek...

ja juz niedługo na forum wystawie ( znowu Wink ) moje akwa po przeróbkach - tło z cr65 w budowie JUŻ NIE DŁUGO Grin

FishLust
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 09, 2008, 18:11:11 »

Glonojad - roślinki przecież będą wyciągnięte. poczytaj pierwszy post. muszle będą za kamieniami. a kamienie niech sobie ustawi jak chce. To kwestia jego gustu. Z tym akurat nie powinien się dostosowywać pod nas, tylko pod siebie.
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 09, 2008, 18:35:17 »

Ale o kamienie teżmi chodzi ;] ja dobry z urządzania nie jestem. Piach będzie zamiast żwiry żwir tylko tymczasowo. A roślin nie będzie takich tylko trawsko. no i czekam na widok tego tła Wink

P.S. ojć przepraszam za błęda post pisałem na szybko ....

Malawi 112 l.

Marzenia:
Los_1988
Zainteresowany
**

Moje GG: 6928749

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 10, 2008, 18:03:04 »

Ja bym dał drobny piasek na dno i tło obowiązkowo do Malawi bo akwa nie mam klimatu Smiley

Nie myśl o Tandze tylko dopracuj te akwa Wink

I Love Xiphophorus helleri  Smiley
Plany sie zmieniają Wink
Kaman3000
Gość
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 11, 2008, 12:00:52 »

@ala - Twoja niezwykle obszerna, badająca dogłębnie i wyczerpująca zupełnie temat wypowiedź na pewno pomoże nam w podjęciu decyzji jaką roślinkę wybrać do tego akwarium. Twoje głębokie przemyślenia uświadomiły mi (i innym pewnie także), że rogatka wcale nie jest taka fajna. Twoje liczne, światłe argumenty otworzyły nam oczy. Od tej pory inaczej spojrzymy na tą wypowiedź. Jakby tego było mało, post który napisałaś wprost uderza w nas swą piękną stylistyką i poszanowaniem dla interpunkcji, a co za tym idzie naszego języka polskiego. W imieniu użytkowników tego forum dziękuję Ci za tego posta. Dzięki niemu na pewno znacząco podwyższył się poziom intelektualny tematu.

To tak na marginesie...

@Sticz11 - Fakt Wink Taka mała pomyłka, mam nadzieję, że wybaczysz Smiley

Uśmiałem się  Grin

Akwa spoko, te muszle bym dał tylko gdzieś indziej, nie na widoku Wink
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 11, 2008, 14:17:59 »

Powtarzacie się wszyscy Tongue Ale dobrz im więcej opini tym lepiej Cheesy:D
Ja mogę myśleć o 2 rzeczach na raz Cheesy:D wcześniej umiałem odrabiac lekcje i jeszce wymyśliłem długopis z okienkiem gdzie się ściąge korbką przesówa Cheesy:D hehe ;]

Wniosty tymczasowe: Tło obowiązkowa (ciemne z cr wybrałem i czekam na foty od Glonojada jak to wyjdzie Wink ), Piach na podłoże (wcześniej ustalone ...) muszle na tył , wymiana roślin Smiley tak myślałem Cheesy Cheesy .żeby ryb zby często nie stresować będę to robił w wakacje.

Malawi 112 l.

Marzenia:
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 11, 2008, 14:21:47 »

muszle wsadz pod żwir, a CR juz niedługo ( wiem wiem przedłużam, ale nie mam za dużo czasu bo teraz te egzaminy gimnazjalne ;] ).

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: