Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Dwie pary prętników karłowatych w akwa 50 l
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dwie pary prętników karłowatych w akwa 50 l  (Przeczytany 1772 razy)
majkelpast
Zainteresowany
**

Zawsze i bez końca będę odwracał łeb do Słońca

« : Kwiecień 12, 2008, 20:33:28 »

Witam. Mam pytanko - czy w nowo założonym akwarium 50 l mogę umieścić dwie pary prętników karłowatych, ewentualnie dwa samce i 3 samiczki. Poza nimi w akwarium będą tylko ze dwa otoski. Czy samce nie będą zbytnio walczyć o tak, na dobrą sprawę, niewielkie terytorium? pozdrawiam

Ivonka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 12, 2008, 20:36:53 »

czy nie będą walczyć to nie wiem, ale jeśli planujesz otoski, to 5szt proponuję, to rybka stadna, dwa nie czuły by się zbyt komfortowo, a do tego litrażu to nie będzie za dużo.

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 12, 2008, 20:48:19 »

W 50l. możesz mieć maks. harem prętnika karlowatego 2samice +1samiec.

Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 12, 2008, 21:49:15 »

samce będą walczyły na bank. jak wyżej, samiec i 3 samice.

60l. , 25l. ; D
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2008, 22:06:45 »

ja zdecydowałbym się na parkę prętników. 2 samce na pewno potłuką się w tak niewielkim zbiorniku. za to w 50L prętnik karłowate można połączyć z bojownikami - u mnie taki układ bardzo dobrze funkcjonował, choć prętniki w czasie tarła bywały natarczywe w stosunku do spokojniejszych bojowników.
Także moja propozycja to para prętników i ze trzy bojowniki.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: