Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co z niechcianymi nigdzie rybkami???  (Przeczytany 2298 razy)
karol13
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 17, 2008, 16:49:51 »

no właśnie - co z takimi rybkami zrobić??? wiele razy jest że niedoświadczonym (jak mnie kiedyś) sprzedawca sprzeda rybkę (już nie dam się oszukać - najpierw czytam  Grin ) która po jakimś czasie zaczyna ganiać inne ryby, jest za duża na baniak itp. a w sklepie już jej nie chcą wykręcając się tym, że "za duża". Ma ktoś jakiś pomysł??? (oprócz zamrażania było kiedyś na forum)

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2008, 16:53:22 »

wystawiamy na giełdzie w jak największej liczbie for akarystycznych, allegro ....
(oprócz zamrażania było kiedyś na forum)
chyba na forum rzeżniczym Roll Eyes

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 17, 2008, 16:58:16 »

(oprócz zamrażania było kiedyś na forum)

chyba na forum rzeżniczym Roll Eyes

Wiem, że to jest straszna wizja, ale poszukam. Jak znajdę to dam dowód Wink
tutaj jest wzmianka (2 strona) http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=12625.15
Hmm...
A w czym wysłać???
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 17:11:00 wysłane przez karol13 » Zapisane

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
chemik1986
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 17, 2008, 17:07:03 »

pkp,pks.
borkowski8
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 17, 2008, 17:11:03 »

Nie wiem jaki tam u Ciebie jest ten sklep zoologiczny, bo na przykład w mojej miejscowości bez problemu oddałem do zoologicznego chyba z 10 czy więcej dużych pielęgnic i nie było żadnego problemu  Smiley

Najlepiej zostaw jakieś ogłoszenie w zoologicznym, albo na allegro wystaw, ale najlepiej żeby odbiór osobisty, ewentualnie dowóz na terenie miejscowości. Nie polecam wysyłania takich przesyłek pocztą polską (nie zawsze możemy liczyć na 100% profesjonalizm, a także przesyłki nie zawsze docierają na czas, co wiąże się z przedłużeniem transportu, a w ostateczności smierć męczeńską rybki).

Jak już koniecznie chcesz wysyłać to w paczce, to musisz dobrze zabezpieczyć przesyłkę. Możesz ją dać np. dla kierowcy autobusu, czy konduktoa w pociągu i powiedzieć, że któś to odbierze. Dasz na piwo i nie powinien robić kłopotów Tongue

Nie polecam wypuszczania do rzeki czy jeziora, zwłaszcza jeżeli jest to pirania Grin ostatnio coraz częściej słyszy się, że ktoś złowił piranię w rzece czy jeziorze  Tongue

A tak na przyszłość to polecam dużo czytać najpierw, potem kupować.

Pozdrawiam.
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 17, 2008, 17:24:04 »

niestety tak to jest z zoologami u mnie na zadupiu. do sprzedania mam 2 welony. z ogonami ok 10 cm. kupiłem te ryby ponad rok temu gdy nie wiedziałem o podstawowych wymaganiach ryb dotyczących np. filtra, grzałki itp. Teraz na szczęście jest zupełnie inaczej. Przed decyzją o zakupie konkretnej rybki czytam, czytam i jeszcze raz czytam. Sprzedano mi ok 6 miesięcy temu jakiegoś gurami (chyba dwuplamistego) pod nazwą bocja  Roll Eyes

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 17, 2008, 18:48:19 »

na allegro i na giełdach w dziale "sprzedam" nie ma sensu Smiley jeśli chcesz się pozbyć niechcianej ryby
najlepiej oddaj za darmo polecam http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?board=24.0

co do rybek jak nie masz pewności nie bierz albo zrób zdjęcie np telefonem i pokaż na forum dowiesz się o tej rybce wszystko w tym jak się nazywa jest taki wątek prośba i identyfikację ryb http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=2488.0
polecam poczytać
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 18:53:13 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: