Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« : Czerwiec 16, 2004, 17:53:02 » |
|
No wiecie, dzisiaj się wahałem czy nie podzielić akwa Tommy na pół czarną płytką i do drugiej połowy wrzuce bojownika co przy okazji uratuję go z kuli i kubka (:!:) Akwa ma wymiary 28x14x20(dłxszerxwys) i podzielić na pół to dla 1 bojownika będzie 14 cm długosci i 14 cm szerokosci oraz 20 cm wysokości ... małe ale to lepsze niż kula :!:
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2004, 18:54:44 » |
|
Kup sobie małe akwa dla drugiego bojownika. Za takie 11 litrów zapłaciłem ostatnio 15 zł. Wydatek niewielki, a nie trzeba ograniczać przestrzeni innym rybom.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2004, 19:10:05 » |
|
adnychkolejnych akwarii ..
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2004, 19:29:51 » |
|
To po co kupujesz dwa bojowniki ?
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
|
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2004, 19:40:32 » |
|
Będzie nieestetycznie wygladać ale Ty Raffy jesteś zdolny do wszystkiego. Weź pod uwagę, ze dzielac na pół zwiększysz prąd wody w połówce z filtrem a w drugiej połówce nie bedzie filtracji w ogóle.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2004, 19:46:41 » |
|
tom, to kupie 2 filtry, co za problem :?: Ale zdolny jestem i to jak Aco do wyglądu to wiem, ale upiekszę akwa i tyle... No wiecie, mogę czy nie ?
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2004, 20:09:09 » |
|
Tez kiedys podzieliłam akwrium na dwie części dla mojego bojownika Tylko że ja dzieliłam szybą W sumie rzeczywiście można kupić drugi filter. Podział akwarium ma swoje plusy i minusy. Jednak lepiej według mnie, tak jak mówił mdramski, kupić małe akwaryjko, ale skoro nie możesz..... Moje podzielone akwa wyglądało ładnie tylko jakiś czas, szyba strasznie sie brudziła, a ze względu na brak filtra połowa w której był bojownik była strasznie zanieczyszczona Sama nie wiem, musisz sam zdecydować czy lepiej podzielić akwa. Wiem jedno: w sytuacjach "ekstremalnych", gdy nie mamy co zrobić z rybką(itp ) podział akwarium to dobry pomysł, ale chyba nie na dużsżą metę.
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
Molly_
|
|
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 16, 2004, 20:19:47 » |
|
Hmm... to akwarium ma tylko 8 litrów, więc jest według mnie za małe Nie wiem w sumie, ale ja też tu widzę więcej minusów
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 16, 2004, 20:32:42 » |
|
dzięki ale nie, nie chcę męczyćrybek wieć zrezynguję ale mi szkoda bojowników ze sklepu ..
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 16, 2004, 20:55:45 » |
|
dzięki ale nie, nie chcę męczyćrybek wieć zrezynguję ale mi szkoda bojowników ze sklepu .. Niom niestety rybki( z resztą nie tylko rybki) są źle traktowane w sklepach Niestety nie wiem czy my możemy temu zapobiec
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 16, 2004, 21:53:56 » |
|
dzięki ale nie, nie chcę męczyćrybek wieć zrezynguję ale mi szkoda bojowników ze sklepu .. Jak jeszcze byś wiedział jak są transportowane do sklepów to byś się chciał nad całą partią zlitować
|
|
|
|
|
|
|
Hammer
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 17, 2004, 06:40:57 » |
|
dzięki ale nie, nie chcę męczyćrybek wieć zrezynguję ale mi szkoda bojowników ze sklepu .. Czyli ty chciałeś ratować bojka ze sklepu...z kubeczka.....to jedna z najgłupszych żeczy jakie można zrobić, kupująć bojownika w sklepie, chcąc go uratować, napędzasz interes sprzedawcy, który ucieszony że ludzie kupują sprowadza jeszcze więcej, producent mnozy jeszcze więcej....to jest błedne koło cierpienia tego gatunku, niestety ja popieram zdobywanie bojków od ludzi nie ze sklepu ponieważ naprawdę to sie niczym dobrym nie konczy jeżeli chodzi o ten gatunek....
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 17, 2004, 11:52:31 » |
|
ale ja nie znam naprawdę ludzi którzy mają bojowniki na zbyciu :(to skąd wytrzasnąć bojki ?
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
|
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 17, 2004, 12:40:19 » |
|
A ja kiedyś widziałem w palmiarmi poznańskiej duuuży staw, gdzie pływają tysiące piękniczkowatych, skalary i.. bojowniki. Tam to mają super warunki, pływają sobie swobodnie pośród zarośli, bez szyb i ograniczeń. Ale cóż można popatrzeć a nam pozostaje szara rzeczywistość z małymi mieszkaniami i małymi akwariami...
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 17, 2004, 12:58:38 » |
|
pozazdrościć takich bojków ....
mój kolega z klasy ma 20 pół litrowych kul a w każdej kuli siedzą bojowniki i na dodatek wszystko na parapecie i obok siebie ...
|
|
|
|
|
|
|
|