Mam nadzieję, ze na żywo wygląda lepiej to zardzewiałe dno niż na fotkach?
jeszcze gorzej wygląda niż na fotkach. ale kolor mi nie przeszkadza. bardziej granulacja. z nią będę musiał coś wymysleć bo dość sztucznie to wyszło. przydałoby mi siętrochę piachu w tym kolorze.
Nie bałeś się wsadzać kompostu do akwarium? Preparowałeś go jakoś wcześniej?
aż tak dużo go nie ma, ale chciałem trochę organiki by mi związała ewentualne nadwyżki mikro i aluminium z gliny. jest też torf - powinien buforować. kompost z ogrodu wiejskiego po trawniku skoszonym trzy czy cztery lata temu. przerobiony już nieżle - wyglądem przypominał czarnoziem.
Na razie nie ma co oceniać bo świeżonka ale będę śledzić ten wątek... bo po Tobie to można się spodziewać czegoś wyjątkowego
ano tak. aranżacja dla cierpliwych. byle do września się parva rozrosła. część gatunków typu h.difformis i l.sessiflora z czasem wyleci bo mi nie pasują do koncepcji za bardzo. dojdzie jeszcze cyperus helferi bo mi pasuje. jak się wszytko podda mojej woli to pójdzie baniak do biotopów na AGA.
PS. Pozdrowienia dla rodzinki.
thx. przekażę. Julka się ucieszy. poznała Was na Waszych fotkach z torunia.
P.S. fajnie wyszła Seebosowi fotka mojego L45
do artykułu o biotopach na stronie GSA. w ogóle ciekawa strona się buduje. gratuluję i powodzenia
P.S.2 nieżle P. Jarocki namieszał "w światku" swoim tekstem o trendach w akwarystyce.
P.S.3 wpuściłem dzisiaj pierwsze brzany. 10 sumatr i 15 mszystych. ale dziewuchy miały radochę. rodzinna wycieczka do zoologu. prawie na szynszyla mnie namówiły. nie mam już siły. a jeszcze się szykuję na bazyliszki.