Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: podplywanie do gory  (Przeczytany 2023 razy)
Pomi
Nowy
*

« : Maj 11, 2008, 19:51:50 »

oo kilku dni welonki podplywaja do tafli  wody i jakby lykaja powietrze. dziwi mnie to bo maja system filtracyjny – Tetratec® EasyCrystal® FilterPack w 60l akwarium - z filtra leci kaskadowo woda i w ten sposob sie natlenia. czy mioze to wskazywac ze w akwa jest niewystarczajaca i losc tlenu? Wlac jutro 20l wody zrodlanej z baniaka, kupic napowietrzacz czy sie wstrzymac? Bede wdzieczna za rade. Jestem poczatkujaca/2 welonki sa w akwa od 2 miesiecy (wczesniej mialy kilka dni kuli..) Huh
mrociol
Nowy
*

I love Ryby.

« Odpowiedz #1 : Maj 11, 2008, 20:12:34 »

no cóż, kiedyś chory kirysek też podpływał bratu do góry, a na następny dzień umarł. Nie wiem, czy tak jest z innymi rybami, ale lepiej starannie zobaczyć, czy welonki nie są chore.

Akwarium 54L:
4 Otoski,
3 Kiryski Panda,
6 Hokejówek,
Bojownik Wspaniały (Nazywa się Kraken.),
10 Neonów Innesa (Nazywam je Bandą Innesa).
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2008, 20:20:22 »

parametry wody . co jest w akwarium /ozdoby ,zwir itd/
Pomi
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 11, 2008, 20:24:39 »

Pomi - ta wieksza ma dolna dolna prawa czesc welona jakby podkurczona.. nie pracuje nia tak jak lewa! nigdy tak wczesniej nie miala!! Jezu..co to moze byc??
Pomi
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Maj 11, 2008, 20:27:02 »

PH7,5 innych parametrow nie znam, zwirek - niekolorowany, moczarka, korzen, 3 glonowe kulki, 3 kiryski albinosy, 3 pretniki i 2 male welonki. Akwa 60l, temperatura 25 max. Prosze nie komentowac doboru..za to mi sie juz oberwalo. Welony za pare miesiecy ida do stawika w ogrodku.
Kaman3000
Gość
« Odpowiedz #5 : Maj 12, 2008, 20:18:48 »

Zmierz inne parametry.

Welony nie nadają się do 60l.
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 14, 2008, 18:40:09 »

A popatrz na to z tej strony gdzie znajduje się akwarium. Moje welony mają akwa tak , że bardzo często ktoś do nich podchodzi. Są bardzo przyjacielskie dlatego jak tylko widza kogoś obok szyby to przerywają to co robią i płyną do góry jak szalone żeby się "przywitać" , ruszają się zadowolone i chlupią wodą. Jak odejdziemy od nich kawałek to płyną z powrotem do swoich "zajęć" i tak cały czas. No i godzinę przed karmieniem też zaczynają tak pływać zaraz pod powierzchnią. Po prostu tak mają.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: