Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z bojownikami...  (Przeczytany 2954 razy)
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Maj 17, 2008, 12:37:33 »

Byc moze bede musial zmniejszyc obsade... Wymieniam 15l wody raz na tydzien. Szkoda, ze tak trudno utrzymac mi bojowniki... To sa przepiekne ryby... Sad

Przy takiej obsadzie jaką podałeś to się niedziw że ci zdychają.Masz przerybienie i co za tym idzie 15l tygodniowo to za mała podmianaZmniejsz obsadę i ryby wymień na odpowiednie do twojego litrarzu,wtedy bojownik będzie miał gdzie pływać i jakość wody się poprawi.Dosadź roślin,bo masz mało.

hubb
Zainteresowany
**

Co ma pływać nie utonie.

« Odpowiedz #16 : Maj 17, 2008, 14:49:21 »

Może to faktycznie problem przerybienia. Inna sprawa że bojowniki mimo powszechnego przekonania nie są rybami łatwymi w hodowli. Miałem kiedyś bojowniki i pomimo dobrych warunków jakie im stworzyłem zachorowały. Znam kilka osób które też skończyły przygodę z bojownikami po tym jak ich pupil zachorował i padł. Wg mnie to bardzo delikatne ryby!
piofro
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Maj 17, 2008, 20:11:45 »

wg mnie znien zródlo z ktorego nabywasz bojowniki. owszem moze i rybek troche masz za duzo a i prawda jest ze bojowniki lubia panowac w akwa. ale to ze padaja i kwitna to znaczy ze chorowaly przed smiercia. bojowniki latwo przeziebic, ale mowisz ze masz pokrywe. moze przy podmianie wody dajesz za zimną? generalnie bojowniki w naturalnym srodowisku przezyja i kaluzy, wiec nie są takie delikatne. a moze spróbuj w nowym zbiorniku. nie musi byc duzy ani nawet miec napowietrzanie. powodzenia
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 20, 2008, 21:53:01 »

Teraz mam juz swoje wlasne "bojownikarium". Akwa 15l, w ktorym plywa 1 samiec i mam jak narazie 2 samice, plywajace w akwa ogolnym... Samiec wybudowal gniazdo ale samice nie sa chyba jescze gotowe. Poczekam. Dziekuje wszystkim za wypowiedzi! Teraz wiem jak utrzymac moje bojowniki w zdrowiu. Pozdrawiam!!! Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: