Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojowniki i pytania do nich =P  (Przeczytany 1821 razy)
artur.93
Nowy
*

« : Maj 18, 2008, 17:07:44 »

Siemka....
od niedawna zacząłem interesować sie akwarystyką i będę miał około 100litrowe akwa ( a w zasadzie to brat będzie je miał) i ja chce sobie kupić bojownika xD

I mam do was parę pytań:

1) Czy dla jednego bojownika wystarczy akwarium (nie kula bo to tortury dla rybek) około 10l lub 15l ??
2) Czy gdybym kupił jednego samca i 2 lub 3 samiczki to jakie potrzebował bym akwa??
3) Czy mogę mieć filtr kaskadowy??
4) Czy do bojownika mogę włożyć do akwa żabkę ( niestety nie wiem jak sie nazywa.... one są wielkości około 1,5 cm do 3 cm i są różowe)
5) Bojowniki często wypływają na powierzchnię żeby zabrać trochę powietrza więc czy gdybym dał taki napowietrzacz to czy bojownik dalej by wypływał na powierzchnię czy wystarczył by mu ten napowietrzacz i czy czasem by siego nie bał
Linki do tych napowietrzniaczy :
http://allegro.pl/item361016036_piekna_lampa_dekoracja_i_napowietrzacz.html
http://allegro.pl/item365542546_skalka_napowietrzajaca_duza_z_otworem.html
6) Czy jeżeli miał bym filtr kaskadowy czy potrzebny był by jeszcze napowietrzniacz??
7) Co ogółem powienienem z ważnijszych rzeczy dodać do akwa??

Jak przypomni mi sie jeszcze jakieś pytanie to napisze...
VEGEtacja
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2008, 18:33:26 »

1) nie, za małe
2) 1+2 - najmniej 30l, prawidłowo 45
3) tak
4) tak (karlik szponiasty? - brązowy, nie różowy)
5) dalej by wypływał bo to ryba labiryntowa, napowietrzacz zupełnie niepotrzebny, chyba że do odchowu narybku, ale wtedy to bardziej skomplikowana sprawa
6) nie
7) rosliny, kryjówki...
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2008, 18:52:41 »

Dla bojka minimum to ok 35l, ale jak masz możliwośc to lepiej kupic większe akwa Wink.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 18, 2008, 21:08:40 »

Jak przypomni mi sie jeszcze jakieś pytanie to napisze...

Na pewno chciałeś jeszcze zapytać, czy akwarium bojownika musi mieć grzałkę i pokrywę.
Odpowiedź: 2xTAK

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: