Seboos
|
|
« Odpowiedz #15 : Maj 26, 2008, 09:45:14 » |
|
5l jest rewelacyjne
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #16 : Maj 26, 2008, 21:04:46 » |
|
5l jest rewelacyjne Dzieki Seboos Mysłalem myslalem i wymyslilem Zrobiłem nowa fotke Doszlo kilka roslin i teraz moim zdaniem zbiornik wyglada ciekawiej . Zapraszam do komentownia .
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
19maciej19
Stały użytkownik
Akwarystyka hobby na całe życie
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 28, 2008, 18:30:30 » |
|
Fajne akwa szczególnie to 5l hehe 60l bardzo mi się podoba tylko ja nie trzymał bym bojka z gupikami
|
|
|
|
63l Roślinne Obsada w budowie
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #18 : Maj 28, 2008, 20:30:57 » |
|
tylko ja nie trzymał bym bojka z gupikami
Tez mnie zastanawialo to jak to bedzie ale jest dobrze . Bojek sobie reszta rybek sobie . Od poczatku nie zwracal uwagi na nikogo z mojej obsady . Był taki wystraszony! Teraz juz normalnie sie zachowuje. Brzanki tez juz odpuscily i nie zaczepiaja go . Co do bojka to smiesznie to wyglada jak samica do niego plynie a ten ucieka a za chwile on do niej podplywa a ona ucieka
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
adriano210
|
|
« Odpowiedz #19 : Maj 28, 2008, 22:55:10 » |
|
co do twojego okazu (szklanoryba) to kiedys miałem szkielet karpią - dostałem od pani od biologi, widze ze twoje akwarium ma sie coraz lepiej panie grajewiak
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 29, 2008, 10:25:35 » |
|
widze ze twoje akwarium ma sie coraz lepiej panie grajewiak
Skoro Ty tak piszesz to chyba tak musi byc . Co do szklanoryba to widzialem ze czytales skad sie wzial Zbiornik wizualnie tez bardziej mi sie podoba natomiast wciaz pracuje nad obsada .
|
|
|
|
|
|
|
Martusia2001
Nowy
|
|
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 06, 2008, 06:14:22 » |
|
super akwaria i jak się liczy ilość litrów wiem że długość*szerokość*wyssokość
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 06, 2008, 07:37:54 » |
|
Długość * szerokość * wysokość dzielisz przez 1000
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 06, 2008, 12:51:04 » |
|
super akwaria Dzieki dzieki . Nie dawno nardzodzily mi sie gupiki tylko dwa uratowalem, reszta chyba smakowala pozostałym . Niedawno czytałem watek o tym jak ta samiec bojownika bezbronnego przypomina samice bojownika wspanialego i teraz sam nie wiem czy moja samica to samica Zwlaszcza ze zaczepia ona samca a ten od niej ucieka.
|
|
|
|
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 06, 2008, 20:09:23 » |
|
ja nie moge, dostalem wstrzasu, kilka dni mnie nie ma a tu taka niespdzianka, nie mowcie ze tylko ja zobaczylem obsade: 1) brzanki rozowe to ryby stadne, min 8 i jeszcze bardzo lubia podgryzac ogonki, a pozatym to min 100l heh. 2) Danio czerwone to terz ryba stadna, min 8 a tam jest troche innych rybek a danio lubi sie wyszalec 3) Zbrojnik niebieki to min 100l, a dorasta nawet do 25cm. 4) Bojowniki powinno trzymac sie w haremah, poniewaz samiec za bardzo lubi podrywac samice, nawet do smierci, a na dwie agresja sie rozlozy 5) Martwi mnie ze tak aktywny akwarysta nie wie tak podstawowych rzeczy, bardziej plakac mi sie chce plakac o innych jeszcze lepszych forumowiczow (nie obrazajcie sie ale to smutna prawda, a moze przeuwazyliscie)
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 06, 2008, 20:32:51 » |
|
1. Brzanki sa spokojne i nie podgryzaja juz ogonkow nawet bojkowi (robiły to wczesniej) a na gupiki nie zwróciły iwagi. 2. Danio pręgowane było 5 na poczatku i były na rozrcuh. 2 zdechły. 3. Zbrojnik ma na razie ok 3cm i watpie by do konca czerwca dorósl 25cm! 4.Bojowniki zostały przygarniete z kuli siostrzenicy. Nie zwracaja na siebie uwagi a jeśli juz to ostatnio ta samica troszke go zaczepia. 5.Tych rzeczy nie wiedziałem przy zakladaniu zbiornika natomiast teraz juz wiem. Danio, zbrojnik i brzanki to ryby które oddam znajomemu ale dopiero pod koniec czerwca. Jesli chcesz to czekam na Twoja propzycje mojej nowej obsady w tym watku http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15481.0 Dziekuje Widocznie inni akwarysci zauwazyli moj watek dotyczacy zmiany obsady! Swoją drogą juz chyba 2gi raz Tobie wlasnie pisze ze obsada zostanie zmieniona! EDIT: "Ciesze sie ze sie czegos nauczyles na tym forum. Jak razbore chcesz to min. 8, dla ramizer to chyba za male akwarium (chyba |e chcesz jednogatunkowe ), czarna tetra czyli zalobniczka to min. 6 " Twoja wypowiedz z mojego watku o obsadzie! Więc wiedziałes jaka jest teraz i wiedziałes ze zostanie w niedlugim czasie zmieniona więc nie udawaj ze "tu taka niespdzianka" . Coś na pamiec by sie chyba Tobie przydalo a nie kolejny raz czepiasz sie mojej obsady!
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2008, 22:20:04 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 07, 2008, 20:01:07 » |
|
ups, wpadka, bo ja zapomniałem o tym wątku bo miałem tyle obowiązków w szkole, że teraz to nie moge nawet chwile odsapnąć, przepraszam jakbym kogoś obraził, dopiero wczoraj skonczylo sie wystawianie ocen wiec mialem chwile wolnego ps. mam szczescie bo skleroza nie boli
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 08, 2008, 14:36:10 » |
|
Nowa obsada jest juz chyba ustalona Bedzie sie przedstawiac tak: 10x neon innesa (może wiecej?) 5x gupik 5x razbora klinowa 4x otosek To jest jeszcze nie przesadzone ale chyba tak zostanie Niestety musialem sobie odpuscic ramirezki ale no coż Może innym razem Póki co ryby (te które mam obecnie ) jak i rosliny mają sie dobrze damjakas nie boli ale przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
anrd
|
|
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 08, 2008, 14:58:33 » |
|
Do kuli wpuść jeszcze jednego szklanoryba - może się rozmnożą (prawidłowo wykorzystałeś kulę) A 60-tka ładna.
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 08, 2008, 20:08:00 » |
|
Do kuli wpuść jeszcze jednego szklanoryba - może się rozmnożą (prawidłowo wykorzystałeś kulę) Ale kiedy mu chyba dobrze tak samemu Chetnie odpowiem na pytania dotyczace zbiorników, jeśli jakies macie
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2008, 20:27:07 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
|