No teraz działa
I widzę że chyba nowy aparacik
bo w końcu - po raz pierwszy coś tam więcej widać na tych fotkach - to i łatwiej o komentaz
więc:
Ogólne wrażenie pozytywne , ale : mnóstwo ale
Jak dla mnie -czyt. w moim odczuciu słabo rozplanowane ... bo jakoś hym... można pokazać więcej ... zaplanować lepiej... teraz widzę tylko 4 kępy z przodu i nic pozatym ... a co sie za nimi chowa? Brak przez to 'głębi'. Moja propozycja:kryptokoryny z kep rozsadzić - musowo - ale nie rozżucić po całym akwa tylko wiesz tak... nie 3 czy 5 czy ile tam sadzonek wsadzonych razem tylko rozdzielic je i powsadzać oddzielnie ale koło siebie w odstępach np. 1do2cm ale w grupie( wtedy nie będa to kepy tylko gąszcz
) i np. w jedym koncie tak aby odkryć troche to co jest z tyłu, a co ztym styłu to nie wiem bo tego nie widzę , postaraj sie tez jakoś troche uwidocznić chociaż po cześci korzenie ( bo zdaje mi sie że takie są)- to są więcej niż rady - możesz to nazwać zalecenia
. A teraz cos bardziej na styl 'rady' : Ja bym to zrobiła tak -całe akwa po skosie
wysokie rosliny nie z tyłu a z boku i potem niższe i niższe( grupami jakoś) a w to wszystko elegancko wkomponować korzeń - albo tak aby był jednym z elemętów schodów albo tak aby odzielał dwa elemęty( roślinne)kontrastowo.
A termometrzyk superoski
i jak mądrze zaplanowany
( czasem sie okazuje że proste rozwiązania są najlepsze)