Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 34
  Drukuj  
Autor Wątek: Grajewiak - 160l  (Przeczytany 126924 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #270 : Sierpień 18, 2009, 08:32:12 »

To sagittaria i nie sądziłem że wyrośnie jak nurzaniec...Nie powiem, że mi sie to nie podoba ale z pewnością masz rację. Też bym wolał by była niższa.
Co ciekawe strzałka posadzona w miejsce rotali (czyli po bokach) nie wyrasta już tak wysoko.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #271 : Sierpień 18, 2009, 10:06:15 »

Wybacz , że będę szczery do bólu, ale dla mnie to jest nic innego jak plantacja strzałki wodnej. I niestety to jest wszystko tak.. nieułożone, na szybko , na... nie wiem... I jak dla mnie, to tam jest po prostu ciemno. Wiem, że jest to LT jednak, jak dla mnie to jest tutaj tego światła po prostu za mało. Dodatkowo te rośliny pływające, zasłaniają ci sporą część światła. Czy ta świetlówka "Świeci na żółto"? Nie daje mi to spokoju.. może czas ja wymienić? Rotala miała więcej światła? Jak dla mnie to wyrastanie wysoko to jest po prostu braku światła, Rośliny które maja go za mało pną się do góry. Nieraz wygląda to pozytywnie a nieraz negatywnie, niestety (gdzieś to przeczytałem i z własnego doświadczenia wiem, jak coś pokręciłem nie wińcie mnie Wink) Mówisz, że ci się to nie podoba. Jak mi się coś w akwarium nie podoba, to mój plan działania jest prosty. Myślę co jeszcze mi sie nie podoba, chwilkę analizuję, potem otwieram pokrywę, i rwę i przesadzam Smiley Ja zawszę idę na żywca Smiley Dodatkowo dużym minusem w tym akwarium jest to, że nie ma wysokich roślin z tyłu. Bynajmniej ja ich nie widzę. Poczytaj to: LINK
Oczywiście nie mówię, że niektóre "pełne" aranżacje są brzydkie, bo nie są, są też piękne, ale jednak trzeba to jakoś poukładać.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 10:12:22 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #272 : Sierpień 18, 2009, 13:04:24 »

Michcio to nie jest robione na szybko. Ciemno? byc może ale podoba mi się to (zawsze marzyłem o tafli pokrytej pistią  Tongue ). Świetlówka to sun glo więc ma żółtą barwę. Nie widzę potrzeby wymiany rur. Michcio nie mówię, że mi się nie podoba tylko że:
Nie powiem, że mi sie to nie podoba

Jak ja bym tak analizował co nie pasuje to bym łap z akwarium nie wyciągał. A tak akwarium wygląda inaczej niż pozostałe. Twoim zdaniem nieład itp a moim oryginalny kawałek wodnego świata mimo, że to tylko plantacja strzałki.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 13:37:53 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #273 : Sierpień 18, 2009, 20:33:25 »

Jak ja bym tak analizował co nie pasuje to bym łap z akwarium nie wyciągał. A tak akwarium wygląda inaczej niż pozostałe. Twoim zdaniem nieład itp a moim oryginalny kawałek wodnego świata mimo, że to tylko plantacja strzałki.

100% racja. Ja też nie sugeruję się harmonią i rozmieszczeniem 1,2 i 3 planu. Wygląda wtedy to tak sztucznie, choć nie mówię,że brzydko. W moim też jest nieład i tak miało być a że nie wyszło to już inna sprawa  Wink

a co to 115 dnia to gratuluje wieku baniaka Darku Wink ładnie Ci ta sagittaria ciągnie  Cheesy i ta ciemność...fajnie Ci to wyszło, tak naturalnie. Żebym miał bliżej do białego to bym podjechał do Ciebie  Grin a z tego co słyszałem to nie wysyłasz  Wink pozdrawiam ZiBi

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #274 : Sierpień 19, 2009, 11:04:21 »

niezła dzicz i widzę że łamiesz stereotypy Good ! Good ! Good ! ( aż się Michcio zbulwersował hehe)

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #275 : Sierpień 19, 2009, 12:15:16 »

Tak, Michcio się zbulwersował  Grin Ja jednak wolę jak wszystko się razem komponuje xD nawet jeżeli jest od linijki Cheesy
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #276 : Sierpień 19, 2009, 13:17:06 »

''otwórz'' się Michcio na świat- a nie klapki na oczach: 'tak jest ładnie bo tak trzeba' ,  ja tam lubię wszystko i dzikie chaszcze i 3 plany od linijki (dlatego nijak nie mogę sie zrealizować w jednym szkle .... Sad )

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #277 : Sierpień 19, 2009, 19:57:14 »

E tam, wystawiając akwarium do publicznej oceny trzeba liczyć się z tym, że wypowiadają się "wyznawcy różnych szkół". Nie celuję przecież z wyglądem akwarium w czyjś gust, mimo to z chęcią czytam co kto by zmienił ale wątpię bym to zastosował(choć czasem się zdarzało  Tongue ). Czy akwarium wygląda naturalnie? nie wiem ale z pewnością wygląda dziko i nie sztucznie a o to od początku mi chodziło.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 20:03:48 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627

160l na ziemi!
Vinnar
Nowy
*

« Odpowiedz #278 : Sierpień 23, 2009, 20:40:49 »

A moim zdaniem to akwarium jest świetne. Ja cenię sobie estetykę, ale też oryginalność a to akwarium z pewnością na to miano zasługuje Smiley piękne samice gupików. do tego jest jakoś tak... no naturalnie! Czego kierując sięestetyką osiągnąć mi trudno. Ktośtam na początku wspominał że każde akwarium ma 3rzędy roślin a potem kokos i korzeń. Muszę przyznać rację i to mnie razi że moje wygląda tak samo Wink Tak mi się spodobał ten kawałek jak to ująłeś "wodnego świata" że chyba kiedyś zapomnę o estetyce. Bo Twoje akwarium poprostu przyciąga :] pozdrawiam i dziękuję za opinię co do moich młodych platem xD sam nie wiem czemu to napisałem Tongue pierwszy raz odławiałem samicę i pierwszy raz przeżyło więcej niż 3-4 małe.  Embarrassed

90l
Gupiki 10x
Kardynałki 6x
Platki ok. 15x
Molinezje 3x
Glonojady 5x
Kirysy 13x (3albinosy, 3pstre, 1staryby, 4spiżowe, 2nanusy)
żabienica, kryptokoryna, orzech, lotos, trawa, amazonka, anubias (nie znam dokładnych nazw).
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #279 : Wrzesień 09, 2009, 19:15:06 »

Hmm...ze względu na zakup bojownika musiałem pozbyć się znacznej ilości strzałki. Teraz wygląda to tak:

A zdjęcia bojka w pierwszym poście Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 23:02:58 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627

160l na ziemi!
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #280 : Wrzesień 09, 2009, 19:19:08 »

Super i wogle cycuś! Duzo lepiej niz poprzednio, bardzo przejzyscie. Masz jakis białe tło czy to zolte swiatlo?

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #281 : Wrzesień 09, 2009, 19:21:10 »

I białe tło i żółte światło (z tyłu sun glo z przodu aqua glo) Smiley

GG 12591627

160l na ziemi!
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #282 : Wrzesień 09, 2009, 19:27:44 »

No akwarium mi się podoba. Na zdjęciu może akwarium wyglądać na ciemne bo wiem jak jest jak ja orbie zdjecia na zdjęciu jest ciemne a w rzeczywistości jest jasne. Bardzo mi sie podoba  Good !

250L słodkie
540L + 112L morskie
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #283 : Wrzesień 09, 2009, 19:36:11 »

Darek ty zdrajco  Grin Miałeś gupika dokupić a nie Bojka  Cheesy
I widzę że tą gigantyczną sagittarię wyciągnąłeś i się jaśniej na środku zrobiło  Smiley
Bojek chyba Pistię polubił xD
pozdro

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #284 : Październik 02, 2009, 17:18:40 »

Ma klimacik twój baniaczek. Napatrzeć się nie mogę.

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 34
  Drukuj  

Skocz do: