baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #420 : Czerwiec 17, 2011, 22:00:26 » |
|
Fakt zbiornik prezentuje się coraz lepiej, eksperymentalny trawniczek się prezentuje wyjątkowo ciekawie. Emperor zapomniałeś chyba o zbiornikach Pedhro ten to dopiero ma roślinniaki.
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #421 : Czerwiec 17, 2011, 22:05:21 » |
|
strzałka ma przeważnie 5-6cm wys. Dłuższe liście obcinam jak najniżej dam radę. Teraz ostroruszyła co chwilę nowe sztuki wychodzą z podłoża no ale to dobrze niech wyżera co w ziemi przyniosłem Wracając do tej lewej strony trochę ją zapuściłem, bo skupiłem się na tej rotalce. Jutro trochę tam wykarczuję i zacznę sadzić 2-3cm rotalę podobnie jak z prawej. Chcę cały przód mieć z rotalki a potem jak mi sie znudzi to znowu coś się wymyśli No biurko jest trochę większe, chciałem akwa 200l postawić ale jednak wyszło 160. Kiedyś na pewno będzie większe. Wszystkie rośliny które mam pochodzą właśnie od Vento Ludzie lubią co pół roku zmieniać obsady kupować, nowe ryby, trzymać niepospolite gatunki i fajnie ja też lubię obserwować nowe ryby. Ale też lubię przycinąc rosliny, sadzić je, formować itd. Emperor mi też nie podobają się przechwaszczone zbiorniki, roślinne z głową jak najbardziej. Ciekawie jest o tyle, że chciałem zrobić czarne wody Azji w tym akwa ale naogladałem sie zbiorników na roślinyakwariowe.pl i potem jakoś poszło Baniakmaniak rotala z przodu ma ja wiem jhakieś 6cm, szybkomi w tym tygodniu ruszyła. tydzień temu była krótsza o połowę!
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2011, 22:07:48 wysłane przez Grajewiak »
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #422 : Czerwiec 18, 2011, 10:29:31 » |
|
Ludzie lubią co pół roku zmieniać obsady kupować, nowe ryby, trzymać niepospolite gatunki i fajnie ja też lubię obserwować nowe ryby. Ale też lubię przycinąc rosliny, sadzić je, formować itd.
Baniak wygląda fajnie więc to przycinania, sadzenie i formowanie roślin wychodzi Ci na dobre
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #423 : Czerwiec 18, 2011, 12:59:50 » |
|
No Grajewiak rozkręcasz się Twój zbiornik może konkurować z baniakiem Vento(uważam, że jest jednym z najlepszych w szkiełkach roślinnych) Nie jestem specjalnym fanem akwariów roślinnych, ale pomysł i włożona prace potrafię docenić. Gratuluję. bańka Grajewiaka prezentuje się dużo lepiej niż moja. U mnie teraz panuje gąszcz bez ładu i składu-akwarium wygląda jak jedna wielka kępa roślin. Trochę przesadziłem z przeciąganiem przycinki do konkursu Ale dziś wieczorem koszę wszystko przy podłożu i czekam na odrosty Grajewiak-GRATULACJE przemyślanego aranżu! No i dywan z rotali-REWELACJA!
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #424 : Czerwiec 18, 2011, 23:47:31 » |
|
Fajnie, że się podoba. Co do dywanu i w ogóle rotali to pięknie wygląda po przycince gęsty "deszczyk" bąbelków tlenu. Dosłownie jak pruszący śnieg tylko leci w górę. Setki sztuk rotali i z każdej wydobywające się powietrze! Piękny widok...Nie mogę się doczekać aż szczepki z lewej strony będą miały powierzchnie conajmniej taka jak z prawej
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #425 : Lipiec 17, 2011, 15:09:13 » |
|
jak tam baniak?
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #426 : Lipiec 17, 2011, 22:06:35 » |
|
w akwa zmiany, dość znaczące. w tyg planowałem restart ale nie wiem kiedy sie zabiore => wyjazd do Olsztyna. O co chodzi. Chodzi o to, że strasznie brakuje mi kirysów w akwa. Kirysów i innych ryb dennych. W związku z tym ziemia będzie tylko częsciowo na podłożu w tylnej częsci akwa za korzenem. Tam będą posadzone rotala i ludwigia. Reszta dna będzie wolna od jakiegokolwiek zielska.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #427 : Lipiec 17, 2011, 22:12:29 » |
|
O rany, Grajewniak, czy ty wiesz co chcesz zrobić Będę oczekiwał w takim razie na nowości w twoim wykonaniu, fotki twego baniaka zapisane ale i tak odczuwam jakiś niedosyt, nie myślałem, że to się tak skończy Ale co zrobić gdy na szali są Kiryski
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #428 : Lipiec 17, 2011, 23:06:00 » |
|
jakoś nie mogę pozostać przy jednym aranżu. Gdzieś coś zobaczę ciekawego i zaraz patrzę na akwa co by u mnie zmienić. jak będzie fajnie to ok zostanie a jak wyjdzie lipa? hmm...to znowu coś się wymyśli (:
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #429 : Lipiec 18, 2011, 22:42:21 » |
|
no i po restarcie. Jutro dokończę sadzić rotalę. Właściwie to chciałem się pochwalić małymi półdziobkami ale tylko dwa znalazłem
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #430 : Lipiec 18, 2011, 22:52:21 » |
|
Ciekawe co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #431 : Lipiec 18, 2011, 23:46:14 » |
|
Witam Najbardziej podoba mi się akwarium z 01.05.2011. W tym późniejszym przyczepiłbym się do zbyt idaalnie gładkiego przycięcia lewej strony.
Miałeś jakieś problemy związane z zastosowaniem ziemi ogrodowej? glony, bursztynowa woda, itd ?
Pozdrawiam, R.
EDIT: sorki, chodziło mi o prawą stronę, z tym odwrotnym avaterem strony mi się mylą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 23:51:59 wysłane przez rodia »
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #432 : Lipiec 19, 2011, 11:25:23 » |
|
Właściwie to chciałem się pochwalić małymi półdziobkami ale tylko dwa znalazłem Wstawiaj fotki. Gratuluję narybku. Mnie nie udało się rozmnożyć półdziobków.
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #433 : Lipiec 19, 2011, 18:32:56 » |
|
problemów z glonami nie miałem, były nitki ale stosowanie EC pomogło mi się ich pozbyć. Fotka były na drugi dzień po przycince wiec tak wyszło strtasznie równo. Na razie małe są w szklance, potem zrobię jakiś kotnik z butelki i jak coś będzie widać to strzele foto
|
|
|
|
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #434 : Lipiec 22, 2011, 17:40:38 » |
|
Z tego co czytam w tym wątku to akwarium się już zmieniło... ale pozwolę sobie na komentarz... Zacząłbym z grubej rury: DNO, ale nie mogę - bo do dna temu baniakowi bardzo daleko, co więcej jest bardzo ładne... Za każdym razem jak oglądam fajne akwaria to zazdroszczę tej symetrii, tego uporządkowania, dokładnego cięcia... i u Ciebie mam to samo... i za każdym razem powtarzam sobie - u mnie też tak będzie. Ja też będę tak przycinał... i na obietnicach cię kończy bo jak widzę jak taka roślinka się pnie do góry z taką determinacją... pragnieniem... to nie mam sumienia uciąć. Z drugiej strony - gratuluję zawziętości i pracowitości - bo mi ich ciut brakuje ;-). Co tu dużo pisać - Twoje aranżacje są super i... i pomyśl o czymś swoim (innowacyjnym, nowym, otwartym, niecodziennym, innym... - bo wierzę, że to Twoje - mogłoby być naprawdę niezwykłe...)
|
|
|
|
|
|
|
|