Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34
  Drukuj  
Autor Wątek: Grajewiak - 160l  (Przeczytany 126926 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #435 : Lipiec 22, 2011, 17:51:28 »

Co tu dużo pisać - Twoje aranżacje są super i... i pomyśl o czymś swoim (innowacyjnym, nowym, otwartym, niecodziennym, innym... - bo wierzę, że to Twoje - mogłoby być naprawdę niezwykłe...)

No i tu się okropnie ZGADZAM z kolegą, stwórz coś oryginalnego swojego, wiem tak jak Piterix, że stać cię na to (nie chodzi tu o finanse Wink ), że masz tę determinację i cierpliwość do planowania tego co się dzieje z roślinami w przód nim urosną jeszcze. A moje oczy zawsze się cieszą na widok szkieł oryginalnych i świeżych pod względem pomysłów, choć już tak ciężko być teraz oryginalnym na tle innych maniaków ;-/

Powodzenia i czekam na fotki Cheesy

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #436 : Lipiec 25, 2011, 22:04:37 »

Wow, dwa ostatnie komentarze i nie pozostało nic innego jak popaść w samozachwyt Cheesy

Właściwie to już pomyślałem o czymś innym. W połowie sierpnia będą zmiany. Całość będzie oparta raczej na kryptokorynach: parva i wendtii. Wendtii po lewej za korzeniem a przed nią parva. Jako dopalacze jedynie tabsy JBL w razie potrzeby. Reszta dna wolna od roślin. Na górze pistia/limnoium. Rzęsa fajnie pokrywa powierzchnię ale pozbycie się jej masakra...no i tak to bym widział.

Nie wiem, wydaje mi się, że będzie estetycznie. Szukam jeszcze jakichś ciemnych świetlówek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2011, 22:06:56 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #437 : Sierpień 09, 2011, 22:50:10 »

wygląda na to, że półdziobki znów się rozmnożyły. Widziałem 3 sztuki. Jedna podpłyneła do wylotu filtra. Zniosło ją prosto do pyska dorosłego półdziobka. Druga pływała łbem do tylnej szyby na tyle nierozważnie, że zgineła w paszczy samicy gupika. Wszystko w ciągu nie więcej niż dwóch minut. Ech Sad 3 znikneła mi z oczu i pewnie też ktoś ja pożre.

Z wcześniejszego miotu udało mi się wyłowić dwie sztuki ale niestety też zostały zeżarte. Dorosły półdziobek jakimś sposobem znalazł się w kotniku. O dziwo 7 gupoli które też wyłowiłem uszło z życiem. pewnie dlatego że trzymały się dna.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #438 : Sierpień 10, 2011, 07:20:23 »

A myślałeś może nad próbą zapewnienia na powierzchni wody jakiejś niszy dla maluchów ?
Czy to w postaci pływających roślin, czy też wyhodowaniu wyższych roślin sięgających powierzchni (nie przycinanych Wink )

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #439 : Sierpień 10, 2011, 09:00:51 »

nie chcę wysokich roślin. Mam dwa rodzaje krypto parva i wendtii. Z pływających w końcu mam kilka sztuk pisti.

GG 12591627

160l na ziemi!
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #440 : Sierpień 10, 2011, 09:35:37 »

Czyli prąd wody na powierzchni jest faktycznie dość spory.
Szkoda maluchów, bo odchowane młode, być może miały by jeszcze mniej strachu od rodziców, a co za tym idzie, może pokazały by w swoim zachowaniu więcej a niżeli rodzice Wink

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #441 : Wrzesień 15, 2011, 10:11:16 »

Co słychać w baniaku?

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #442 : Wrzesień 18, 2011, 09:32:44 »

cześć Smiley
W bańce wsio gra. POza tym, że jest strasznie pusto. Niestety brak ostatnio czasu i nadmiaru gotówki Smiley Akwarium po przebytym restarcie dosyć szybko doszło do siebie. O ile mniej więcej w drugim tygodniu rozpoczął się atak glonów o tyle w trzecim po zaciemnieniu świetlówek w miejscu gdzie nie ma roślin i porządnym odmulaniu co drugi dzień ok 30-40l wody szybko odpuściły.
Jak tylko wyczyszcze szyby i wrzuce małe gupole z kotnika dam zdjęcie.

GG 12591627

160l na ziemi!
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #443 : Wrzesień 19, 2011, 14:25:48 »

Jak tylko wyczyszcze szyby i wrzuce małe gupole z kotnika dam zdjęcie.
No i gdzie ta fota?
Smiley

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #444 : Wrzesień 19, 2011, 15:32:36 »

z wpuszczaniem gupoli to nie byl dobry pomysł hmm...  Embarrassed
Zdjęcie dziś wieczorem wstawie !

GG 12591627

160l na ziemi!
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #445 : Wrzesień 19, 2011, 16:45:28 »

Były gupole, nie ma gupoli? Smiley

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #446 : Wrzesień 19, 2011, 21:23:58 »

Były gupole, nie ma gupoli? Smiley

właściwie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia bo te większe ryby na zmartwione nie wyglądały (:

jak widać wieje nudą, akwarium właściwie czeka na konkretne zarybienie.

GG 12591627

160l na ziemi!
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #447 : Wrzesień 20, 2011, 08:45:56 »

właściwie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia bo te większe ryby na zmartwione nie wyglądały (:
Ktoś musi być smutny żeby ktoś inny się cieszył Smiley

Mnie tam się podoba.
Moje upodobania zapewne znasz, więc się nie dziwisz Smiley
Zapewne i tak za chwile wszystko zarośnie Smiley

Co z obsadą?
Zmieniasz?
Cos dojdzie?

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #448 : Wrzesień 20, 2011, 10:29:50 »

nie, raczej nie sądze by szybko zarosło. Obsada na pewno dojdzie jeszcze kilka półdziobków coś fajnego na dno (fajnego dla mnie Wink )plus skrzeczyki mi się marzą.
Wystrój mnie też sie podoba, chciałem cos podobneo od samego początku. Nudno bo pusto praktycznie same półdziobki przy tafli a reszta nie zagospodarowana Cheesy

GG 12591627

160l na ziemi!
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #449 : Wrzesień 20, 2011, 10:41:42 »

Nie wieje nudą, to jest po prostu Oaza Spokoju: przyjemna estetyczna i przede wszystkim spokojna. Jasność w ciemność przyjemnie przechodzi. Miło popatrzeć.

Pozdrawiam, R.
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34
  Drukuj  

Skocz do: