Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34
  Drukuj  
Autor Wątek: Grajewiak - 160l  (Przeczytany 126961 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #450 : Wrzesień 20, 2011, 12:07:47 »

nie, raczej nie sądze by szybko zarosło. Obsada na pewno dojdzie jeszcze kilka półdziobków coś fajnego na dno (fajnego dla mnie Wink )plus skrzeczyki mi się marzą.
Wystrój mnie też sie podoba, chciałem cos podobneo od samego początku. Nudno bo pusto praktycznie same półdziobki przy tafli a reszta nie zagospodarowana Cheesy
Grajewiaku, a jakby jakieś większe drewno z prawej stroony dać?

Pochwal się, o czym fajnym na dno myślisz?

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #451 : Wrzesień 20, 2011, 18:44:42 »

Zbiornik w moich klimatach. Mnie się bardzo podoba.
Jak uzyskałeś takie oświetlenie? Stosujesz jakieś punktowe, czy świetlówki częściowo przysłonięte?

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #452 : Wrzesień 20, 2011, 22:37:40 »

fajnie Rodia to nazwałeś. Po jasnej stronie (mocy   Afro ) co widać osadza się kamień. Cięzko to schodzi. Są tam też okrzemki i jest to na szczęscie jedyny glon który mnie nawiedza. Nie stanowi problemu bo za dużo go nie ma a i tak łatwo schodzi. Kurdę miałem zatoczki wcześniej i to jadły a teraz gdzieś pogineły i śmiem twierdzić, że zbiornik jest wolny od ślimków.  Najlepsze jest to, że mimo kup na piachu po ciemnej stronie (też mocy  Cool ) piach jest czysty. Przed zaciemnieniem pojawiały się tam skupiska albo sinic albo zielenic. Nie czekałem na trafną identyfikację tylko podmianki i zaklejenie świetlówek. Pomogło na tyle, że nawet przy dłuższym nieodmulaniu wsio gra.

Mrs nie chcę już nic dodawać. Ewentualnie pistię zmieniłbym na limnobium bo jakoś słabo sobie radzi.

Pochwal się, o czym fajnym na dno myślisz?
świderki  Grin
a tak serio chciałbym 15-20szt. kirysków (być może pandy) ale jeszcze ogarniam wypisane przez Drago ryby.

świetlówki są przysłonięte. Ok 70% belki od spodu zakleiłem brystolem.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #453 : Wrzesień 21, 2011, 08:26:46 »

Najlepsze jest to, że mimo kup na piachu po ciemnej stronie (też mocy  Cool ) piach jest czysty.
Mnie właśnie to w piachu irytuje najbardziej. Odchody które walą po oczach Smiley

Mrs nie chcę już nic dodawać. Ewentualnie pistię zmieniłbym na limnobium bo jakoś słabo sobie radzi.
Dla mnie ok Smiley
Mnie się pustka podoba Smiley

świderki  Grin
a tak serio chciałbym 15-20szt. kirysków (być może pandy) ale jeszcze ogarniam wypisane przez Drago ryby.
Oryginalny baniak to i oryginalna obsada by się przydała na dnie Smiley
Kirysy ładne, ale taki wystrój aż prosi się o coś ciekawszego Smiley

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #454 : Wrzesień 23, 2011, 11:29:12 »

Kirysy ładne, ale taki wystrój aż prosi się o coś ciekawszego Smiley
20 kirysków jest ciekawe Smiley To nie jakieś marne kilka sztuk, w takiej większej grupie są świetne.

Fajne szkło, trochę sterylne, ale mi też się podoba Smiley

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #455 : Październik 09, 2011, 21:40:59 »

Co tam w zbiorniku Grajewiak?

Mój baniaczek
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #456 : Październik 09, 2011, 21:56:34 »

stara bieda jak na razie. Cierpię na okrutny brak czasu. Jutro będzie drugi tydzień bez podmiany. Szyby z tyłu i po lewej stronie zarosły glonem Smiley Ostatnio trochę chorowałem i zaniedbałem zbiornik. Nawet ryby nie jadły częsciej nic co 3-4 dni.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #457 : Listopad 13, 2011, 20:22:31 »

Może jakaś aktualizacja?

Mój baniaczek
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #458 : Listopad 15, 2011, 17:06:01 »

dobry pomysł emperor Smiley ale w sobotę lub niedzielę !

GG 12591627

160l na ziemi!
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #459 : Listopad 18, 2011, 12:35:14 »

dobry pomysł emperor Smiley ale w sobotę lub niedzielę !

Po sobocie, po niedzieli Tongue.

Ale spoko, sam to rozumiem, też mam ostatnio mało czasu, a po powrocie do domu już sił na nic nie ma.

Natomiast daj znać w wolnej chwili, co się tam u ciebie w baniaku dzieje, albo po prostu znajdź chwilkę, by usiąść przed bańką z piwkiem czy herbatą i poobserwować, może akurat najdzie cię ochota podzielić się z nami jakimiś fajnymi odkryciami, tu też obserwacjami Cheesy

Czekamy  Wink

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #460 : Listopad 18, 2011, 12:52:02 »

Nie gorączkuj się tak Anubis mnie się wydaje, że autor miał na myśli coś innego pisząc o sobocie lub niedzieli tu bardziej chodzi o czas na posprzątanie i przez co dobre wyeksponowanie bańki do zdjęcia a nie całkowity brak czasu. Na zrobienie fotki i wstawienie nie potrzeba aż tak dużo czasu.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #461 : Listopad 18, 2011, 13:07:11 »

Nie gorączkuj się tak Anubis mnie się wydaje, że autor miał na myśli coś innego pisząc o sobocie lub niedzieli tu bardziej chodzi o czas na posprzątanie i przez co dobre wyeksponowanie bańki do zdjęcia a nie całkowity brak czasu. Na zrobienie fotki i wstawienie nie potrzeba aż tak dużo czasu.

Aaa, to całkiem możliwe, jeśli tak, to przepraszam, jeśli to opacznie zrozumiałem Wink, co nie zmienia faktu, że na aktualizację nadal czekam wraz z innymi Wink

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #462 : Listopad 21, 2011, 18:05:45 »

ostatnio trochę zaniedbuje forum ale akwarium wygląda podręcznikowo. Niestety cały wolny czas zajmuje mi wkuwanie ustaw, pisanie refartów i inne takie pierdoły. Wstaję ciemno wracam ciemno. Nic nie doszło jak też nic nie ubyło w akwarium. Zwartki jedynie się zagęszczają. Na razie odpuszczam kupowanie nowych ryb conajmniej do nowego roku.

GG 12591627

160l na ziemi!
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #463 : Grudzień 20, 2011, 17:05:09 »

Grajewiak może wstawiłbyś nowe fotki?
Coś dawno na forum Ciebie nie było.

Mój baniaczek
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #464 : Grudzień 20, 2011, 20:52:31 »

miałem trochę egzaminów do zaliczenia.
Fotki wstawię ale dopiero po nowym roku, będą delikatne zmiany i przed nimi nie chcę jeszcze pokazywać akwariuma.

GG 12591627

160l na ziemi!
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34
  Drukuj  

Skocz do: