Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « calypso-63litry neonków + 8 litrów kreweci
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: calypso-63litry neonków + 8 litrów kreweci  (Przeczytany 7855 razy)
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Maj 28, 2008, 13:06:04 »

Wszystko ladnie i pieknie ale za gesto roslin... Co do ilosci neonkow to nie mam zastrzezen jesli wszystko potrafisz utrzymac w nalezytym porzadku. Ja w 60l trzymam 8 gurami i tez wszystko jest ok... Jedyna wada moich rybek jest to, ze produkuja megaodchody... Shocked Pozdrawiam!
calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Maj 28, 2008, 17:42:13 »

co do roślin to w sobotę będzie mega ścinka więc połowa pójdzie do innego akwa czasami to ja rybek nie mogę zobaczyć tak sie skubane w te roślinki wbijają musi się im podobać Grin
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Maj 29, 2008, 09:00:28 »

No na pewno rybki lubia jak jest duzo roslinnych kryjowek. Moje roslinki jeszcze takie troche mizerne ale pracuje by zwiekszyc ich ilosc. Mam kabombe karolinska i zabienice Blehera. A moje rybki to przewaznie gurami... No i mam jescze swoje malutkie 15l, w ktorym trzymam bojowniki. Good !
MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« Odpowiedz #18 : Lipiec 03, 2008, 07:33:37 »

zbiorniczek zapiera dech w piersiach masakra fajny las  Grin Grin Grin

Ps.ile na miesiąc wynosi cię to nawożenie bo chyba sam tak będę nawoził  Cheesy Cheesy

112l
Obsada:
-1+1 mieczyki (5 małych 2,cm ;P)
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Lipiec 03, 2008, 16:54:49 »

zbiorniczek zapiera dech w piersiach masakra fajny las  Grin Grin Grin

Ps.ile na miesiąc wynosi cię to nawożenie bo chyba sam tak będę nawoził  Cheesy Cheesy

linia pg to koszt 24 zł i to starcza mi na ponad 3 miesiące więc nie jest dużo a bimbrownia to 1 kg cukru 2 zl drożdże 0.50 gr więc na miesiąc co2 wynosi 2,5zł
calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Lipiec 08, 2008, 15:09:10 »

witam troszkę się zmieniło w moim baniaczku ale jeszcze nie do końca.
więc tak zainstalowałem tło wewnętrzne (zakupione dzięki temu forum  Shocked)no cóż trochę zmniejszyło to obszar pływania pupili ale jakoś ładniej wygląda i krewetki polubiły nowe tło przy wkładaniu do akwa już po nim chodziły a teraz to odgonić się ich nie da.
no i akwa miało mega przycinkę poszła miska pełna 10 l roślinek do wisły.
a za jakiś czas będzie zmiana obsady więc szukam domku dla moich neonek(planuje teraz trzymać jakiś haremik prętnika karłowatego ale to dopiero jak neony sprzedam)

no to nadszedł czas na fotke

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #21 : Lipiec 08, 2008, 21:12:04 »

Hmm...moze nie powinienm tego pisac ale...zazdroszcze Ci  Grin Grin Grin Good !

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Lipiec 09, 2008, 09:06:24 »

super.... chcial bym miec taka roslinnosc:D boskie akwa:D

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Lipiec 09, 2008, 11:13:57 »

pięknie i od razu widać neonki na tym tle

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Lipiec 09, 2008, 16:14:20 »

super ... zarosniete akwa Tongue moze niedlugo i u mnie cos takiego bedzie no ale juz w dobra droge roboty ida Cheesy

Wiele musiales sie napracowac zeby osiagnac takie fajny efekt Smiley
calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Lipiec 09, 2008, 17:09:03 »

super ... zarosniete akwa Tongue moze niedlugo i u mnie cos takiego bedzie no ale juz w dobra droge roboty ida Cheesy

Wiele musiales sie napracowac zeby osiagnac takie fajny efekt Smiley

czy wiele hmm to jakoś samo tak wyszło zbytnio nie ingeruje w zbiornik co tydz tylko rosliny przycinam i to wsio
calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Lipiec 31, 2008, 15:20:42 »

więc tak jak pisałem nadeszły zmiany w baniaczku a największe to takie że neonki znalazły nowy domek,no i sporo roślin została przycieta i poprzesadzana w inne miejsca. znikneła czerwona kryptokoryna bo jako jedyna łapała glony.przy wyjmowaniu całe podłoże się zruszyło że ziemia wylazła na wierzch ale krewetki miały straszny ubaw bo nawet ich nie mogłem przegonić tak im się spodobała ziemia.teraz ciężko myśle co dać za rybki i nic mi do głowy nie przychodzi.no ale czas na fotki nie będe przynudzał

radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Lipiec 31, 2008, 18:17:01 »

witam nio zmiany niesamowite chyba świeża woda itd :-) bardzo ładny zbiorniczek Podoba mi się ....... pozdrawiam

calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Lipiec 31, 2008, 20:03:24 »

nie no z wodą to nic nie robiłem jedynie tak jak zawsze co tydż 20 % podmiana
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #29 : Lipiec 31, 2008, 20:10:51 »

Bardzo mi się podoba. Nie jestem co prawda zwolenniczką teł wewnętrznych bo zabierają miejsce ale są efektowne.
Fajne, naprawdę urokliwe akwarium.
Calypso? Jakie masz świetlówki? Nadal 2x18W energooszczędne czy coś zmieniałeś z oświetleniem?

papa

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: