mrociol
Nowy
I love Ryby.
|
|
« : Maj 23, 2008, 18:32:06 » |
|
Jakie mieliście sny o akwarystce? Mi się ostatnio śniło, że się obudziłem, a mój bojownik nie miał ogona i normalnie sobie pływał... dziwny sen
|
|
|
|
Akwarium 54L: 4 Otoski, 3 Kiryski Panda, 6 Hokejówek, Bojownik Wspaniały (Nazywa się Kraken.), 10 Neonów Innesa (Nazywam je Bandą Innesa).
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 23, 2008, 18:54:14 » |
|
Mi sie snilo z miesiąc temu jak gupiczka urodziła . Cieszyłem sie jak male dziecko . Wiec wstaje rano zeby zobaczyc czy moze sen sie spełnil no ale na ten prawdziwy juz poród musiałem poczekac jeszcze około tygodnia .
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
jacekpiwo
Stały użytkownik
120l 20l + 20l(obecnie tarliskowe)
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2008, 19:59:38 » |
|
ja niestety miałem o tym jak mi pękło akw i zalało mieszkanie ale to akw rodziców
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 23, 2008, 21:31:10 » |
|
Większość moich snów z rybami to koszmary.Mam je raz na jakiś czas. Często śni mi się ze dostaję wieelki worek rybek (gupiki,mieczyki),pełny po brzegi. Nie mam co z nimi zrobić, mam małe akwarium,nieodstaną wodę.. Biegnę do studni idaję te rybki gdzie się da do garczków,talerzy.. A ich jest cały czas dużo,kotłują się,zdychają,niektóre wyskakują..zbieram je z ziemi i wkładam do akwarium w którym jest taki szlam i syf.. I ciągle od nowa.. Wypadają,kotłują...
Dodam że mam taką traumę z dzieciństwa (możecie się smiać): Panicznie brzydzę się zdechłych ryb. Pająk, mysz, żaba,roba;ee itp. Mogę brać do ręki.. Ale zdechła ryba.brr.
To takie obrzydzenie i fascynacja..
Ps. taki koszmarek średnio raz na miesiąc.
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2008, 08:33:45 » |
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
kozak-93
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2008, 11:28:41 » |
|
Mi się ostatnio śniło , że łowię nad Wisłą szczupieńczyki karłowate mierzące 15cm. które po powrocie do domu wpuszczałem do akwa. Ot taki dziwny sen
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 09, 2008, 13:24:44 » |
|
mi sie kiedyś śniło, że byłem wodzieniem w strzykawce i wlano mnie do mojego akwarium, gdzie pływają skalary ... reszty opowiadać nie musze pamiętam, że bolało i było różowo ogólnie dużo snów pamiętam, ale większość jest nieakwarystycznych
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 09, 2008, 14:25:10 » |
|
He, mi się dzisiaj śniło - że rozmnożyły mi się rybki... W akwarium którego nie mam ;-) Mam dwa zbiorniki, a ciągle mi się śni, że mam ich więcej i w nich różne rybki o których marzę. Fajnie urządzone, razem około 5 akwariów o pojemnościach od 100 do 200 litrów i w tym śnie zawsze podejmuję decyzję, że czas na duże akwarium około 1000l + mniejsze jakieś 500l no i zostawić to moje prawdziwe (nie wyśnione) narożne 200l na narybek ;-) i będę szczęśliwy... a potem się budzę... i fakt rybki się mnożą, ale tylko molinezje i zbrojniki... a miejsca na dodatkowe akwaria brak ;-(
|
|
|
|
|
|
|
19maciej19
Stały użytkownik
Akwarystyka hobby na całe życie
|
|
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 11, 2008, 14:05:31 » |
|
Mi się kiedyś śniło że dałem kiryskom jakiś pokarm i na drugi dzień były niebieskie. Poszedłem do sklepu i pytam się sprzedawcy co to za pokarm a on mówi że to nie pokarm tylko niebieska farba O co tu chodziło??
|
|
|
|
63l Roślinne Obsada w budowie
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 11, 2008, 21:18:35 » |
|
A mi się dzisiaj śniło, że kupowałem Barbus Jae ... szkoda ze to sen ;(
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
adriano210
|
|
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 12, 2008, 03:32:40 » |
|
Nie wiem co bierzecie ale ja tez chcę to cudo co wam takie fazy wkręca :D:D:D
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 12, 2008, 06:22:44 » |
|
I znow mialem kolejny sen "akwarystyczny" tym razem snilo mi sie jak kupowałem kotnik (ten zawieszany w akwa) w kiosku! ruchu
|
|
|
|
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 13, 2008, 18:18:24 » |
|
A mnie się śniło ostatnio wiaderko ze żmijami. Co to ma wspólnego z akwarystyką? W tym wiaderku była również woda, być może na podmianę.
Co WY na to?
Siedem lat nieszczęścia? Nikt mnie nie kocha?
|
|
|
|
|
|
|
FishLust
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 13, 2008, 18:27:55 » |
|
A mnie pewnie wyśmiejecie ;P
Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O
|
|
|
|
|
|
|
VEGEtacja
|
|
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 13, 2008, 18:28:47 » |
|
A mnie pewnie wyśmiejecie ;P
Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O
najlepsze : D
|
|
|
|
|
|
|
|