Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Sny o akwarystyce  (Przeczytany 10738 razy)
mrociol
Nowy
*

I love Ryby.

« : Maj 23, 2008, 18:32:06 »

Jakie mieliście sny o akwarystce? Mi się ostatnio śniło, że się obudziłem, a mój bojownik nie miał ogona  Cry  Cry i normalnie sobie pływał... dziwny sen  Shocked

Akwarium 54L:
4 Otoski,
3 Kiryski Panda,
6 Hokejówek,
Bojownik Wspaniały (Nazywa się Kraken.),
10 Neonów Innesa (Nazywam je Bandą Innesa).
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Maj 23, 2008, 18:54:14 »

Mi sie snilo z miesiąc temu jak gupiczka urodziła Wink. Cieszyłem sie jak male dziecko Wink. Wiec wstaje rano zeby zobaczyc czy moze sen sie spełnil no ale na ten prawdziwy juz poród musiałem poczekac jeszcze około tygodnia Wink.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
jacekpiwo
Stały użytkownik

120l 20l + 20l(obecnie tarliskowe)

« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2008, 19:59:38 »

ja niestety miałem o tym jak mi pękło akw i zalało mieszkanie ale to akw rodziców
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Maj 23, 2008, 21:31:10 »

Większość moich snów z rybami to koszmary.Mam je raz na jakiś czas.
Często śni mi się ze dostaję wieelki worek rybek (gupiki,mieczyki),pełny po brzegi. Nie mam co z nimi zrobić, mam małe akwarium,nieodstaną wodę.. Biegnę do studni idaję te rybki gdzie się da do garczków,talerzy..
A ich jest cały czas dużo,kotłują się,zdychają,niektóre wyskakują..zbieram je z ziemi i wkładam do akwarium w którym jest taki szlam i syf..
I ciągle od nowa..
Wypadają,kotłują...

Dodam że mam taką traumę z dzieciństwa (możecie się smiać): Panicznie brzydzę się zdechłych ryb. Pająk, mysz, żaba,roba;ee itp. Mogę brać do ręki.. Ale zdechła ryba.brr.

To takie obrzydzenie i fascynacja..

Ps. taki koszmarek średnio raz na miesiąc.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2008, 08:33:45 »

Witam ponownie Wink
Dzis mialem kolejny akwarystyczny sen Wink. Wyglądalo to tak ze gdy wstałem wszedłem do pokoju rodzicow i nie dość ze przy scianie stal nowy segment to zamiast tradycyjnych szuflad były w tym miejscy na roznej wysokosci akwaria  Grin Grin Grin Jedno nyło dosyc duze ok 150l a reszta tak w przedziale 30l - 100l Wink. Pamietam ze ryby jakie tam były to cieniooczki, brzanki sumatrzanskie i troche innych Wink. Czekam na kolejny sen! Wink  Grin Grin Grin

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2008, 11:28:41 »

Mi się ostatnio śniło , że łowię nad Wisłą  szczupieńczyki karłowate mierzące 15cm. które po powrocie do domu wpuszczałem do akwa. Ot taki dziwny sen  Tongue

Astronotus ocellatus i drobnica.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 09, 2008, 13:24:44 »

mi sie kiedyś śniło, że byłem wodzieniem w strzykawce i wlano mnie do mojego akwarium, gdzie pływają skalary ...
reszty opowiadać nie musze  Afro pamiętam, że bolało i było różowo Tongue
ogólnie dużo snów pamiętam, ale większość jest nieakwarystycznych Grin

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 09, 2008, 14:25:10 »

He, mi się dzisiaj śniło - że rozmnożyły mi się rybki... W akwarium którego nie mam ;-) Mam dwa zbiorniki, a ciągle mi się śni, że mam ich więcej i w nich różne rybki o których marzę. Fajnie urządzone, razem około 5 akwariów o pojemnościach od 100 do 200 litrów i w tym śnie zawsze podejmuję decyzję, że czas na duże akwarium około 1000l + mniejsze jakieś 500l no i zostawić to moje prawdziwe (nie wyśnione) narożne 200l na narybek ;-) i będę szczęśliwy... a potem się budzę... i fakt rybki się mnożą, ale tylko molinezje i zbrojniki... a miejsca na dodatkowe akwaria brak ;-(

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
19maciej19
Stały użytkownik

Akwarystyka hobby na całe życie

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 11, 2008, 14:05:31 »

Mi się kiedyś śniło że dałem kiryskom jakiś pokarm i na drugi dzień były niebieskie.
Poszedłem do sklepu i pytam się sprzedawcy co to za pokarm a on mówi że to nie pokarm tylko niebieska farba Tongue
O co tu chodziło??

63l Roślinne
Obsada w budowie Cheesy
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 11, 2008, 21:18:35 »

A mi się dzisiaj śniło, że kupowałem Barbus Jae ... szkoda ze to sen ;( Sad

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 12, 2008, 03:32:40 »

Nie wiem co bierzecie ale ja tez chcę to cudo co wam takie fazy wkręca Cheesy:D:D:D Good !

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 12, 2008, 06:22:44 »

I znow mialem kolejny sen "akwarystyczny" Smiley tym razem snilo mi sie jak kupowałem kotnik (ten zawieszany w akwa) w kiosku! ruchu Wink

GG 12591627

160l na ziemi!
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 13, 2008, 18:18:24 »

A mnie się śniło ostatnio wiaderko ze żmijami. Co to ma wspólnego z akwarystyką?
W tym wiaderku była również woda, być może na podmianę.

Co WY na to?

Siedem lat nieszczęścia? Nikt mnie nie kocha?
FishLust
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 13, 2008, 18:27:55 »

A mnie pewnie wyśmiejecie ;P

Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O
VEGEtacja
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 13, 2008, 18:28:47 »

A mnie pewnie wyśmiejecie ;P

Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O

najlepsze : D
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: