Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Sny o akwarystyce  (Przeczytany 10721 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 13, 2008, 18:40:39 »

Nie wiem co bierzecie ale ja tez chcę to cudo co wam takie fazy wkręca Cheesy:D:D:D Good !
Parująca woda z akwa  Grin Grin Grin

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 13, 2008, 18:55:08 »

A mnie pewnie wyśmiejecie ;P

Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O
Nie jest źle.
Gorzej jak by te zbrojniki dobierały się do Ciebie.
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 14, 2008, 12:15:39 »

ja mam jeden sen, ktory powtarza mi sie od najmlodszych lat (zawsze u mnie w domu bylo akwarium). co jakis czas mi sie sni,ze po otwarciu pokrywy zeby karmic ryby one wypływaja sobie i po calym mieszkaniu "plywaja" w powietrzu a ja cholernie podirytywany biegam z siatka po ieszkaniu i probuje skubance zapedzic spowrotem do akwarium Wink

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 14, 2008, 23:33:19 »

Fajny ten topic. Ciekawe sny macie  Grin. Jak hodowałem węże... wtedy to dopiero miałem sny  Grin Cheesy Grin

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 15, 2008, 08:09:46 »

Dzisiaj sniło mi się akwarium morskie, a w nim pływały bocje i piskorki  Roll Eyes

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 16, 2008, 11:27:59 »

Dzisiaj to miałem mega sen. Śniło mi się, że jest lato, piękny słoneczny dzień, a ja akwaria postawiłem przed moim blokiem(z boku bloku dokładnie). W pełni urządzone, dodatkowo jeszcze zabudowane. Prąd nie wiem jak się tam znalazł... ale był, filtry i świetlówki działay. Wszystko super. Tylko odszedłem gdzieś na chwilę... wracam, a większe akwarium zbite u dołu, całkowicie bez wody i częściowo bez żwirku. Rozwalam szybko obudowę zbiornika (jakby taka duża szafa)  zdejmuję pokrywę i w powierze wzbija się parka gurami mozajkowego i leci do baniaka stojącego na przeciwo (całego)... ale miało pokrywę więc rzucały się po pokrywie. Udało mi się po chwili odsunąć pokrywę i gurami bezpiecznie wylądowało w wodzie. Potem biegiem zabrałem się za ratowanie pozostałych ryb... część razborek już było martwych... krewetki rochodziły się we wszystkie strony, a skalarów nie mogłem znaleźć... i wreszcie się obudziłem - masakra.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
19maciej19
Stały użytkownik

Akwarystyka hobby na całe życie

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 18, 2008, 08:29:07 »

Mi się ostatnio śniło że jak kupowałem rybki i krewetki to wszystkie ryby kipły Cry. Gdy wróciłem do domu i włożyłem krewecie na drugi dzień były wielkości akwarium Cheesy chodziły po całym domu i zjadały wszystko Smiley

63l Roślinne
Obsada w budowie Cheesy
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 18, 2008, 11:48:16 »

Gdy wróciłem do domu i włożyłem krewecie na drugi dzień były wielkości akwarium Cheesy chodziły po całym domu i zjadały wszystko Smiley

to ja bym kupił wielką zamrażarkę i dobre widły... wreszcie miałbym zdrową dietę Wink

zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 18, 2008, 22:42:01 »

Mnie się raz śniło że padła mi samica molinezji  Roll Eyes A żeby było weselej ona żyła potem jeszcze 2 lata i doczekała się wnuków  Afro

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #24 : Lipiec 04, 2008, 15:37:48 »

No i kolejny sen  Grin Grin Grin Tym razem o zbrojnikach Wink. Bylo to tak ze od pewnego czasu nie widzialem w akwa zbrojnika az przy podmianie zobaczyłem takiego ok 3cm Wink Sobie mysle"o w koncu cie widze Wink" i za chwile z za kamienia wychodzi nastepny i kolejny i jeszcze jeden  Grin Grin Grin Okazalo sie ze mi sie rozmnozyly chociaz mialem tylko jedna sztuke  Grin Grin Grin

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Lipiec 04, 2008, 20:43:23 »

Wczoraj śniło mi się, że na moim kierunku wprowadzono przedmiot "Hodowla i karmienie ryb akwariowych", trwał dwa semestry i był za 8ECTS (takie punkty sie zbiera za wyklady na UJ). Na zaliczenie trzeba bylo zrobić aranżację akwa 25L.Ale niestety nie zdążyłam się zapisać na listę chętnych i pisałam do dziekana podania i wogóle..

Aha: kierunek który studiuję: kulturoznawstwo Cheesy

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
semi-frozen
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Lipiec 04, 2008, 22:50:54 »

To ja mam takie sny że mi ryby ,,pływają w powietrzu" po pokoju i zawsze sie denerwuję, że są takie malutkie i gdzieś się zawieruszą Tongue
No i czasami mi sie śni że mieszkam w zupełnie innym mieszkaniu, gdzie mam pełno zbiorników, najczęściej z jakimiś dużymi rybami, ostatnio mi się śniło że miałam murenę i suma elektrycznego O.o
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Lipiec 04, 2008, 22:59:49 »

MI sie ostatnio snilo jak szedlem sobie nad jakas rzeka dosyc duza bo miala przystan, nachylilem sie nad woda zeby zobaczyc czy jest ciepla , oczywiscie byla lodowata Tongue gdy tak sobie chodzilem po tej przystani zobaczylem w wodzie stado ok.100 ryb neonkow Cheesy pozniej brzanki Cheesy zgupialem Cheesy wzielem jakas siatke wskoczylem do wody i zaczelem je wylawiac calymi ławicami Tongue ... i sie obudzilem Tongue

Blondyneczkaa
Zainteresowany
**

;)

« Odpowiedz #28 : Lipiec 06, 2008, 13:55:39 »

Mi się śniło że samica gupik urodziła 13 małych a na drugi dzień na serio urodziła 12 małych Tongue hehe Wink
A wczoraj mi się śniło że widziałam jak młode gupiki przepływały do ogólnego akwa (bo były oddzielone za szybą) a ja je odławiałam xD

80 litrów - Akwarium ...
4x Gupik
2x Mieczyk
2x Molinezja
1x Glonojad (Zbrojnik niebieski)
1x Sum (Kiryśnik czarnoplamy)
2x Mieczyk weloniasty
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Lipiec 06, 2008, 18:30:39 »

Mi dzisiaj sie śniło, ze byłam u siebie w mieście nad Wisłą. Pełno ludzi na bulwarach i nagle wielkie z 6 kilowe niebieskie ryby latają w powietrzu, kolo mnie. Ludzie zaczęli krzyczeć, ze mam je łapać bo po 10 sekundach bez wody zdychają. Złapałam jedna i zanim wrzuciłam ja z powrotem do Wisły to jej głowa odpadła, jakby ktoś jej odciął, a ludzie "nie zdarzyłaś". Do tego te ryby miały dziwny zapach

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: