Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 13, 2008, 18:40:39 » |
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 13, 2008, 18:55:08 » |
|
A mnie pewnie wyśmiejecie ;P
Sniło się, że moje zbrojniki niebieskie miały 3 metry i we dwóch (znaczy się dwa zbrojniki) przytrzymały mnie przy ścianie, a neonki rzucały we mnie żwirkiem? o_O
Nie jest źle. Gorzej jak by te zbrojniki dobierały się do Ciebie.
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 14, 2008, 12:15:39 » |
|
ja mam jeden sen, ktory powtarza mi sie od najmlodszych lat (zawsze u mnie w domu bylo akwarium). co jakis czas mi sie sni,ze po otwarciu pokrywy zeby karmic ryby one wypływaja sobie i po calym mieszkaniu "plywaja" w powietrzu a ja cholernie podirytywany biegam z siatka po ieszkaniu i probuje skubance zapedzic spowrotem do akwarium
|
|
|
|
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 14, 2008, 23:33:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 15, 2008, 08:09:46 » |
|
Dzisiaj sniło mi się akwarium morskie, a w nim pływały bocje i piskorki
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 16, 2008, 11:27:59 » |
|
Dzisiaj to miałem mega sen. Śniło mi się, że jest lato, piękny słoneczny dzień, a ja akwaria postawiłem przed moim blokiem(z boku bloku dokładnie). W pełni urządzone, dodatkowo jeszcze zabudowane. Prąd nie wiem jak się tam znalazł... ale był, filtry i świetlówki działay. Wszystko super. Tylko odszedłem gdzieś na chwilę... wracam, a większe akwarium zbite u dołu, całkowicie bez wody i częściowo bez żwirku. Rozwalam szybko obudowę zbiornika (jakby taka duża szafa) zdejmuję pokrywę i w powierze wzbija się parka gurami mozajkowego i leci do baniaka stojącego na przeciwo (całego)... ale miało pokrywę więc rzucały się po pokrywie. Udało mi się po chwili odsunąć pokrywę i gurami bezpiecznie wylądowało w wodzie. Potem biegiem zabrałem się za ratowanie pozostałych ryb... część razborek już było martwych... krewetki rochodziły się we wszystkie strony, a skalarów nie mogłem znaleźć... i wreszcie się obudziłem - masakra.
|
|
|
|
|
|
|
19maciej19
Stały użytkownik
Akwarystyka hobby na całe życie
|
|
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 18, 2008, 08:29:07 » |
|
Mi się ostatnio śniło że jak kupowałem rybki i krewetki to wszystkie ryby kipły . Gdy wróciłem do domu i włożyłem krewecie na drugi dzień były wielkości akwarium chodziły po całym domu i zjadały wszystko
|
|
|
|
63l Roślinne Obsada w budowie
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 18, 2008, 11:48:16 » |
|
Gdy wróciłem do domu i włożyłem krewecie na drugi dzień były wielkości akwarium chodziły po całym domu i zjadały wszystko to ja bym kupił wielką zamrażarkę i dobre widły... wreszcie miałbym zdrową dietę
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 18, 2008, 22:42:01 » |
|
Mnie się raz śniło że padła mi samica molinezji A żeby było weselej ona żyła potem jeszcze 2 lata i doczekała się wnuków
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #24 : Lipiec 04, 2008, 15:37:48 » |
|
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #25 : Lipiec 04, 2008, 20:43:23 » |
|
Wczoraj śniło mi się, że na moim kierunku wprowadzono przedmiot "Hodowla i karmienie ryb akwariowych", trwał dwa semestry i był za 8ECTS (takie punkty sie zbiera za wyklady na UJ). Na zaliczenie trzeba bylo zrobić aranżację akwa 25L.Ale niestety nie zdążyłam się zapisać na listę chętnych i pisałam do dziekana podania i wogóle.. Aha: kierunek który studiuję: kulturoznawstwo
|
|
|
|
|
|
|
semi-frozen
Nowy
|
|
« Odpowiedz #26 : Lipiec 04, 2008, 22:50:54 » |
|
To ja mam takie sny że mi ryby ,,pływają w powietrzu" po pokoju i zawsze sie denerwuję, że są takie malutkie i gdzieś się zawieruszą No i czasami mi sie śni że mieszkam w zupełnie innym mieszkaniu, gdzie mam pełno zbiorników, najczęściej z jakimiś dużymi rybami, ostatnio mi się śniło że miałam murenę i suma elektrycznego O.o
|
|
|
|
|
|
|
Stig_2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #27 : Lipiec 04, 2008, 22:59:49 » |
|
MI sie ostatnio snilo jak szedlem sobie nad jakas rzeka dosyc duza bo miala przystan, nachylilem sie nad woda zeby zobaczyc czy jest ciepla , oczywiscie byla lodowata gdy tak sobie chodzilem po tej przystani zobaczylem w wodzie stado ok.100 ryb neonkow pozniej brzanki zgupialem wzielem jakas siatke wskoczylem do wody i zaczelem je wylawiac calymi ławicami ... i sie obudzilem
|
|
|
|
|
|
|
Blondyneczkaa
Zainteresowany
;)
|
|
« Odpowiedz #28 : Lipiec 06, 2008, 13:55:39 » |
|
Mi się śniło że samica gupik urodziła 13 małych a na drugi dzień na serio urodziła 12 małych hehe A wczoraj mi się śniło że widziałam jak młode gupiki przepływały do ogólnego akwa (bo były oddzielone za szybą) a ja je odławiałam xD
|
|
|
|
80 litrów - Akwarium ... 4x Gupik 2x Mieczyk 2x Molinezja 1x Glonojad (Zbrojnik niebieski) 1x Sum (Kiryśnik czarnoplamy) 2x Mieczyk weloniasty
|
|
|
jemioluszka
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #29 : Lipiec 06, 2008, 18:30:39 » |
|
Mi dzisiaj sie śniło, ze byłam u siebie w mieście nad Wisłą. Pełno ludzi na bulwarach i nagle wielkie z 6 kilowe niebieskie ryby latają w powietrzu, kolo mnie. Ludzie zaczęli krzyczeć, ze mam je łapać bo po 10 sekundach bez wody zdychają. Złapałam jedna i zanim wrzuciłam ja z powrotem do Wisły to jej głowa odpadła, jakby ktoś jej odciął, a ludzie "nie zdarzyłaś". Do tego te ryby miały dziwny zapach
|
|
|
|
126l: 5 neonów czerwonych 5 neonów inessa 5 kirysków pstrych 3 otoski parka pretników karłowatych krewetki amano
|
|
|
|