Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sny o akwarystyce  (Przeczytany 10717 razy)
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Lipiec 06, 2008, 18:52:36 »

A mi tej nocy śniło się , że pływam sobie na jakimś bagnie a w nim razem ze mną z 100 bojowników które wyławiałem do butelek i słoików  Grin

Astronotus ocellatus i drobnica.
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Lipiec 10, 2008, 20:49:01 »

To się dopiero nazywa chęć posiadania bojownika Wink

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #32 : Lipiec 20, 2008, 22:11:25 »

Wczorajszej nocki znow snily mi sie gupiki  Grin Grin Grin Dokladnie narybek w ilosci sztuj 1 Wink. Siedzialem przed mompem i mialem jesc sniadanie. Z ciekawosci zajrzalem z czym mam kanapki i okazlo sie ze miedzy kromkami chleba lezal maly gupik Wink  Grin Grin Grin No to ja go siup do akwa a kanapek juz nie trącilem  Grin Grin Grin Good !
EDIT: Dzis znow mi sie snily rybki  Grin Grin Grin Tym razem moje bojowniki (samiec czerwony i samica granatowa) prybraly taki jaskrawy pomarnczowy kolor Wink  Grin Grin Grin Swietnie wygladaly  Good ! Grin Grin Grin
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2008, 09:23:54 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Lipiec 21, 2008, 11:25:36 »

mi się śniło, że od rodziców dostałam 4 1000-litrowe akwaria, postawili mi je urządzone w pokoju, a potem wszystkie na raz popękały i zalały mi pokój a ryby, które miały po 20cm wlazły do łóżka Tongue

60l. , 25l. ; D
Xiphophorus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #34 : Lipiec 21, 2008, 11:39:48 »

Cóż...  ja mam zawsze połączenia ryb krajowych z egzotycznymi... ostatnio w śnie hodowałem okonie, które pozżerały mieczyki ;p

ps. jestem wędkarzem i akwarystą.

moje małe zoo Smiley

- pies,
- chomik dżungarski
- szynszyla x2,
- akwa 126l (gupiki: 7 samców +12 samic + ponad 100 narybku)
- akwa 126l (żółw żółtolicy x2, żółw czerwonolicy x2)

w razie pytań o zwierzaki chętnie pomogę, gg 8810704

Pozdrawiam
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Lipiec 21, 2008, 16:15:53 »

Mi sie ostatnio snilo ze urodzily sie male krewetki wraz z brzankami sumatra.... po kilku minutach patrze ze brzanki jedza małe krewetki i zaczełem odganiac male brzanki od kreweci ale juz bylo za pozno Sad
Toxic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Lipiec 31, 2008, 08:50:32 »

To ja wam opowiem jaki miałem sen Cheesy Nawiasem mówiąc dopiero się obudziłem i całkiem nieźle go pamiętam.
Wracam wieczorem z pracy, wchodzę do pokoju, a tam siędzi brat i dwaj znajomi z Lubelskiego forum i wpatrują się w akwarium. Patrzę i ja, a tam dwa wielkie stwory wielkości i kształtu paletek, ubarwione jak p.zebry i w dodatku z jakimiś zębiskami wielkimi - nie ruszają się, myślę, że sztuczne. Nagle coś wyskoczyło z akwa na podłogę - to podnoszę, wrzucam - patrzę -a to mała Crenicichla - no to krzyczę, że wyłowić ją trzeba bo zaraz coś zeżre i pytam skąd się wzięła. Wszyscy siedzą jak zamurowani - spoglądam na akwa, a tam jeden z tych stworów pożarł Crenicichle w mocno brutalny sposób (zmieniając przy tym ubarwienie na czarno - srebrno nbiebieskie), krew w akwa wszędzie, przyglądam się dokładniej - prawie żadnych roślin nie ma, masę różnych ryb - welonki, pawiookie, gupiki, jakieś pielęgnice no i te dwa wielkie stwory( które pożarły w międzyczasie kilka innych ryb). Pytam skąd się wzięly i dowiaduję się, że jakaś dalsza rodzina przyjechała i mi prezent zrobiła. Bluzgać strasznie zacząłem, wszyscy uciekli, a ja do akwa i patrzę czy da się coś uratować z moich rybek - widzę, ze bocję się kryją przy dnie. No i się wziąłem za wyławianie - nie wiem skąd ale w pokoju kilka jakichś wanienek się pojawiło, jakieś tekturowe pudła i ogromne kilkudziesięciolitrowe worki z wodą no i wyławiam i jakoś segreguję nie wiem skąd ale kilka 30cm pawiookich, jakieś flower horny, i inne pielęgnice no i te stwory wyłowiłem i za drobnicę się zabieram - jaskrawożółte (całe) gupiki, jakieś 2cm labeo bicolor z kałuży na podłodze zbieram, jakieś dziwne szczupieńczyki z przezroczystym ciałem jak u sumika szklistego, piskorki i masę innych rybek. I jak to przerzucałem zaczepiłem jakimś wystającym drutem (od siatki chyba) jakiegoś oliwkowego węża w misce - pod wodą był więc pewnie morski, chcę go złapać, a on dwa razy mnie ukąsił, ktoś krzyczy, że jadowity wąż i trzeba po karetkę dzwonić ale ja sobie pomyślałem kto jadowitego węża by sprzedawał w sklepie zoologicznym, złapałem go za szyję, on rozwarł paszczę miał u sztuczne górne zęby, stalowe chyba, uff uczucie ulgi, jadowity ale niegroźny. Agresywny był i rzucał się to zatłukłem go metalową rurką. I już więcej nie pamiętam, obudziłem się.
Masakra.
Dodam, że na takie sny może mieć wpływ całkiem pokaźna wieczorno-nocna dawka wyborowej popijanej tigerem Wink

Rafisko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #37 : Sierpień 02, 2008, 20:02:27 »

Moje akwarystyczne sny prawie zawsze są bardzo nieprzyjemne :/ Najczęściej śni mi się, że w moim akwarium, w którym pływa moja obsada, pojawia się kilka straszliwie drapieżnych ryb, które od razu rzucają się na moich pupilków Sad akwarium nagle robi się całe ciemne i w rozpaczy mam zamiar wyłowic moje biedne ryby. Gdy otwieram klapy akwarium, zauważam, że pływają w nim jakieś obrzydkliwe stwory, a zaraz potem wszystko zaczyna próbowac wyłazic z akwarium Shocked . W międzyczasie oczywiście zauważam np. dryfującą głowę mojego ukochanego mieczyka itp.  Wszędzie wokół akwarium pojawiają się z nikąd obleśne robale, a ja sam uciekam Tongue
Zdarzają mi się jednak też miłe sny, między innymi te z kategorii ryb pływających sobie w powietrzu po moim domu Smiley
galadarth
Zainteresowany
**

Mój kochany bojowniczek :D

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 20, 2008, 23:35:23 »

Ja miałem podobny sen do jednego z twoich grajewiak . Moja samica głupika była w ciązy . W nocy śniło mi się że urodziła 40 młodych głupików . Wstaje rano patrze do akwarium i widze martwą samicę głupika która nie zdążyła urodzić ... Troche smutne to było bo to były by pierwsze rybki które sam wychodowałem

Kto gra na PS3
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #39 : Wrzesień 21, 2008, 08:49:44 »

ja miałam sen jakby podwójny Wink
w pierwszej części byłam w ciemnym korytarzyku w którym stały akwaria...
miały dziwne kształty i były podświetlane kolorowymi neonami i innymi światłami
już mam wybrać swoje akwa gdy nagle sen się urywa i ekran zaczyna wirować
siedze na jakimś jasnym łóżku w ślicznym pokoju na poddaszu a wokół mnie "pływają" w powietrzu małe molinezje...
podobało mi sie to że molkinezja urodziła ale byłam  załamana że w nocy zmiażdże rybkę podczas snu
gdy się obudziłam zobaczyłam że samica molinezji rodzi i tak się przestraszyłam że zaczęłam uszczelniać pokrywę  Grin

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Maj 17, 2010, 12:37:12 »

Coś dawno nikt nie miał snów. Ja miałem dzisiaj tak intensywny i rzeczywisty, że napiszę.
Śniło mi się, że kupiłem neony i wybrałem odbiór osobisty. Idę do mieszkania sprzedawcy - ten zaprasza mnie do baniaka - i oniemiałem. Akwarium miało długość 9 metrów szerokość 80cm i wysokość 80cm. Ponieważ nie miał tak długiej ściany to akwarium przechodziło przez 5 metrów pokoju (zasłaniając dostęp do okna) - potem przez ścianę do kuchni i tam przez 3 metry (też zasłaniajac okno i przecinając lodówkę). Baniak był zarośnięty na maxa - ledwo ryby było widać - do tego wcale nie wyglądał na aż tak duży. I w tym śnie mówię sprzedawcy, że też planuję baniak - ale mniejszy jakieś 2 - 2,5 metra długości, szerokość 80cm i nad wysokością się zastanawiam - 60-70 cm - tylko jak to doświetlić... On mi na to - że ten ma wysokość 80cm - aż musiałem sprawdzić - faktycznie zmierzyłem 80cm - i mówi że światło wpadajace przez okno w 100% wystarcza do ładnego wzrostu roślin. Faktycznie ciut ciemny ten baniak pomyślałem i odrazu podjęłem decyzję - 70cm - tyle co najmniej musi mieć mój baniak no i koniecznie 2,5 metra - jak on w bloku ma 9 metrowy zbiornik 80x80 to mi się na pewno strop nie popsuje od 250x80x70. No tak - ale jak go doświetlić - chcę mieć jasne akwarium, a nie takie ciemne... no właśnie jest coraz ciemniejsze... ciemniejsze... nic nie widzę... otworzyłem oczy. Ale pewne decyzje zostały już podjete ;-)

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #41 : Maj 17, 2010, 14:02:43 »

Mi się śniło, że wylało się moje akwarium i cały pokój był zalany pod sufit (co ciekawe mogłem oddychać w wodzie), podpłynęły do mnie Bocje i spytały się czy mogą wejść pod poduszkę, bo Pyszczak je goni, odpowiedziałem, że nie ze względu na ich kolec, potem pod kołdrę wtranżolił się Pyszczak Cheesy. Następnie już się obudziłem, bo zacząłem się zastanawiać nad tym snem. Głupi ten sen dość, ale wiadomo - jak to sny. Jaki morał - nie wiem Cheesy.
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #42 : Maj 17, 2010, 15:45:30 »

Ja jakis miesiąc temu też miałem dziwny sen związany z akwarystyka  mianowicie
mialem  tak jak w rzeczywistosci szafke i akwarium  mowa o 60 litrach   i jakies  to było dzine    poniewaz  bylo jakos dziwnie podzielone czesc przednia to bylo  morskie akwarium ale jakies   i byla tez druga czesc i to bylo krewetkarium 
szczegolow nie pamietam

dodam schemat jak to wygladalo

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: