Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Co to jest i jak z tym walczyć???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co to jest i jak z tym walczyć???  (Przeczytany 1293 razy)
Joel
Nowy
*

« : Czerwiec 05, 2008, 08:13:30 »

Witam! Mam akwa 200l podaje co2 nawoże Planta Gainer aqua art ferro+ i macro(jak zaleca producent teraz troszkę mniej) do tego podmianki wody co tydzień 70l                                                                                                                                                                                                                         
parametry wody
Ph-7,5
NH3-0
NO3-5
NO2-0
PO4-0,1
TWO-9
TWW-13
Biały osad tworzy mi się na drabince od co2(robi się biała) na korzeniu to samo,rośliny-microzorium czarnieje bardzo!pozostałe końcówki liści ciemno zielone kropki.
Mam pytanie co to jest,jak z tym walczyć???
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 05, 2008, 12:50:42 »

Ten biały osad - to albo pleśń, albo wapń z wody się wytrąca... ale przy nawożeniu CO2 mało prawdopobne...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: