Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Mętna woda - 1 akwarium w życiu - pomóżcie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mętna woda - 1 akwarium w życiu - pomóżcie  (Przeczytany 8465 razy)
Jacekman
Nowy
*

GG - 384200

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 14, 2008, 13:55:49 »

Filtr mam włączony na maxa teraz, i po dwóch dniach woda zrobiła się o wiele bardziej przejrzysta, kupiłem tak jak doradzaliście Sera Nitrivec, mam w akwarium rybki cały czas ,w jaki sposob mam dolać do wody ten środek? akw mam 50l.

To to ja juz wiem, woda juz zaczyna dochodzić do siebie, jest juz zadawalająco ale chce troszkę przyspieszyć ten proces i chcialbym dodac ten środek,moge to zrobić z rybkami w akwarium?
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 14, 2008, 15:41:24 »

moim zdaniem z rybami to bez sensu, bo ten środek ma pomóc w dojrzewaniu zbiornika, skoczą Ci tylko parametry i będzie gorzej

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2008, 11:20:40 »

Filtr mam włączony na maxa teraz, i po dwóch dniach woda zrobiła się o wiele bardziej przejrzysta, kupiłem tak jak doradzaliście Sera Nitrivec, mam w akwarium rybki cały czas ,w jaki sposob mam dolać do wody ten środek? akw mam 50l.

To to ja juz wiem, woda juz zaczyna dochodzić do siebie, jest juz zadawalająco ale chce troszkę przyspieszyć ten proces i chcialbym dodac ten środek,moge to zrobić z rybkami w akwarium?

Możesz

@tedy87 - a co niby miałoby skoczyć po dodaniu Nitrivecu Huh To pożywka dla bakterii nitryfikacyjnych przecie a nie środek bakteriobójczy

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: