Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kwas octowy w akwarium!  (Przeczytany 2066 razy)
VEGEtacja
Stały użytkownik
***
Płeć: Kobieta
Wiadomości: 233



WWW
« : Czerwiec 13, 2008, 15:08:03 »

w wyniku nadmiernej dbałości o brak kamienia do mojego akwarium dostała się minimalna ilość CH3COOH. czy to ma drastyczny wpływ na rosliny/ryby/bakterie? jak zmieni to parametry? czy może przyczyni się do moich zabiegów i nieco obniży Ph bez większych konsekwencji?
Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny
*****
Płeć: Kobieta
Wiadomości: 5480



WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2008, 15:42:46 »

Rybki w occie  Grin
Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
VEGEtacja
Stały użytkownik
***
Płeć: Kobieta
Wiadomości: 233



WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 13, 2008, 16:43:05 »

kurczę, naprawdę mam problem! : )
za dużo tam się tego nie dostało, tyle, co mogło być na kawałku waty. co mam czynić? od wczoraj mam 2cm zbrojnika, nic mu nie bedzie?
Zapisane
driwer88
Zainteresowany
**
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 143



« Odpowiedz #3 : Czerwiec 13, 2008, 20:44:31 »

Moim zdaniem zależy jakie duże masz akwa to jeśli około 100L to takie stężenie co sie dostało to nic nie powinno zrobić po prostu sie rozpuści całkowicie
a mon zdaniem bezpiecznijszym środkim czyszczenia kamienia jest kwasek cytrynowy jest on mniej szkodliwy. Powiedz jaki masz litraż i sprawdź ph 
Zapisane

Na razie 36L w przygotowaniu 200L

moje 36L
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15403.0
VEGEtacja
Stały użytkownik
***
Płeć: Kobieta
Wiadomości: 233



WWW
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 13, 2008, 20:47:21 »

120l, Ph wczoraj było 7,4, dzisiaj jest 7,2, ale sądzę, że to raczej wina szyszek niż octu. dzięki ! : )
Zapisane
PGR
Bywalec
****
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 706


where are those good old-fashioned values?


« Odpowiedz #5 : Czerwiec 14, 2008, 12:20:27 »

nic sie nie stanie, mysle,ze pol szklanki mogloby byc problemem Wink dorzuc troche smazonej cebulki jeszcze Wink
Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do: