Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Stig_2- 112l. ogólne// ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.2009r !!!!!!!!!!
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
  Drukuj  
Autor Wątek: Stig_2- 112l. ogólne// ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.2009r !!!!!!!!!!  (Przeczytany 22162 razy)
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Lipiec 08, 2008, 12:39:10 »

moje ryby czuja sie swietnie i nie mam zamiaru tego zmieniac
To Twoje zdanie. Ryby nie powiedzą czy się dobrze czują. Ale cóż - Twoje akwarium, Twoje ryby i jak ryby będą ginąć z różnych powodów to też będzie Twój problem.

Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #61 : Lipiec 08, 2008, 12:44:09 »

To Twoje zdanie. Ryby nie powiedzą czy się dobrze czują. Ale cóż - Twoje akwarium, Twoje ryby i jak ryby będą ginąć z różnych powodów to też będzie Twój problem.

NO i super ... predzej cos u ciebie zdechnie niz u mnie Smiley oczywiscie nie zycze zle . Nikogo na sile nei zmienisz ... nie tylko ty znasz sie na rybach ... inni tez cos o nich wiedza wiec sorryy...
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Lipiec 08, 2008, 12:49:13 »

... nie tylko ty znasz sie na rybach ...
Nic takiego nie napisałem. A w moim zbiorniku od jakiś 7 miesięcy nic nie zdechło czego i Tobie życzę.

calypso
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Lipiec 08, 2008, 12:58:31 »

moje ryby czuja sie swietnie i nie mam zamiaru tego zmieniac

może i nie powiedzą ale pokażą to swoim zachowaniem. dla ciebie andr jak ma się dużo ryb to już od razu zgony i choroby.w takim litrażu ta obsada może pożyć długo .wiesz mi jak dbasz o akwa i o rybki  to długo je bedziesz miał. a myślisz że u ciebie w akwa wszystkie rybki dobrze się czują? a neony jak dla mnie te 5 sztuk to musi im być smutno biorąc pod uwagę to że to ryba ławicowa. każda rozpłynie się po koncie i jest sama .
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Lipiec 08, 2008, 13:14:26 »

Widzisz w moim akwarium 5 neonów a nie wiesz skąd je mam. A to po prostu spadek z rozbitego akwarium kolegi. Dostałem na przechowanie... i tak już zostały bo właściciel się po nie zgłasza mimo, że mu o tym przypominam. A neonki ładnie sobie pływają w grupie ze zwinnikami - może to dziwne ale trzymają się razem i tworzą fajną ławicę.
To że taka obsada w takim litrażu może pożyć długo to ja w to nie wątpię. Nie uważam też, że dużo ryb to od razu zgody i pogrzeby co drugi dzień. Po prostu zawsze biorę pod uwagę to, że coś takiego może mieć miejsce. Wystarczy przywlec ze sklepu dwie sztuki ryb z których jedna będzie chora na jakieś paskudztwo i problem gotowy. A wiadomo, że niektóre choróbska w wodzie przenoszą się z ryby na rybę bardzo szybko. Poza tym duża liczba osobników w akwarium może wywoływać u ryb stres, który poważnie je osłabia, większe i silniejsze mogą przeganiać te słabsze i efektem tego może być zgon ryby. Ekspertem nie jestem, ale kiedy wypowiadam się na temat obsady zawsze doradzam: wpuścić mniej ryb, poobserwować ja się zachowują w stosunku do innych gatunków i podejmować decyzję o ewentualnym uzupełnieniu obsady.

Stig_2 nie obrażaj się i nie unoś. Musisz liczyć się z tym, że wystawiając swoje akwarium wystawiasz się na ostrzał. Ja wypowiadam swoje zdanie, mówię i sugeruję co bym zmienił. To tyle.

Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #65 : Lipiec 08, 2008, 13:21:12 »

Ja sie nie obrazam ... tylko nie lubie jak ktos sie czepia bez przyczyny ...

Wiem zedosyc dobrze znasz sie na akwarystyce ale naprawde moje rybki czuja sie swietnie ... Co to za przyjemnosc ogladac 3 neonki w 100litrach

POWIE MI KTOS CO ZROBIC Z TA DUZA ROSLINA ?? CZY JEST ŁADNA I ZOSTAWIC CZY ZMIENIC Huh
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 14:05:31 wysłane przez Stig_2 » Zapisane
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #66 : Lipiec 08, 2008, 21:11:20 »

POWIE MI KTOS CO ZROBIC Z TA DUZA ROSLINA ?? CZY JEST ŁADNA I ZOSTAWIC CZY ZMIENIC Huh
Jest ładna wiec ja zostaw i nie zmieniaj Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #67 : Lipiec 08, 2008, 21:37:37 »

roslina -żabienica jest ładna ale w tym miejscu ( na srodku) to pasuje jak pięść do oka , powinna imo być przesunięta w trchę w tył i na lewo

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #68 : Lipiec 08, 2008, 21:39:06 »

roslina -żabienica jest ładna ale w tym miejscu ( na srodku) to pasuje jak pięść do oka , powinna imo być przesunięta w trchę w tył i na lewo
Wiesz...jedenemu podoba sie tak innemu inaczej Wink Nie zawsze trzeba postepowac wg schematow Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #69 : Lipiec 08, 2008, 21:45:24 »

ja nie mówię że kos ma zrobić tak czy inaczej ale autor wątku wyraźnie p[rosi o rade - więc mówie co myślę na ten temat ale to tylko moje zdanie .

Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #70 : Lipiec 09, 2008, 08:22:33 »

Spoko Cheesy dzieki za porade Smiley ale mysle zeby ta wywalic i wsadzic cos nowego tylko zabardzo nie wiem co bedzie pasowac
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #71 : Lipiec 19, 2008, 20:32:47 »

Akwarium jest zajefajne! Chyba zostane twoim cichym fanem. Grin Grin Grin
Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #72 : Lipiec 19, 2008, 20:36:32 »

Shocked ale masz dżunglę w tym akwarium ;p Super to wygląda  Wink
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #73 : Lipiec 20, 2008, 19:22:20 »