Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Stig_2- 112l. ogólne// ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.2009r !!!!!!!!!!
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
  Drukuj  
Autor Wątek: Stig_2- 112l. ogólne// ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.2009r !!!!!!!!!!  (Przeczytany 22183 razy)
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #105 : Lipiec 23, 2008, 22:13:02 »

Akwarium ładne, widać, że zrobione z pomysłem Smiley
Nie zasyfia Ci Panaqua akwarium wiórami z korzenia?

W jakim sensie zasyfia akwarium bo niebardzo rozumiem pytanie Tongue
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #106 : Lipiec 23, 2008, 22:14:44 »

Akwarium ładne, widać, że zrobione z pomysłem Smiley
Nie zasyfia Ci Panaqua akwarium wiórami z korzenia?
W jakim sensie zasyfia akwarium bo niebardzo rozumiem pytanie Tongue
Czy Ci resztki korzenia po akwa nie lataja  Grin Grin Grin

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #107 : Lipiec 23, 2008, 22:16:05 »

Nie nie Grin az tak nie ryje tego korzenia xD

a jak sie podoba nowy zwirek ?? Cheesy
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #108 : Lipiec 23, 2008, 22:16:18 »

PS: moje amano maja jajeczka xD co mam z tym zrobic ?? Cheesy

Nic nie rób. Moje amanko też  nosiły jajka ale gdzieś czytałam, że rozmnażają się w słonej wodzie więc się zupełnie tym nie przejęłam. A teraz zauważyłam kilka malutkich krewetek, które śmigają po akwa. To chyba jednak są młode, bo te, które kupiłam na początku są dużo, dużo większe.

U mnie amanki dają sobie świetnie radę, kradną bocjom tabletki i generalnie jedzą razem z innymi rybkami, z kiryskami, z mieczykiem... coś jak w Afryce przy wodopoju. Wszystkie zwierzęta razem mimo, że normalnie tworzą łańcuch pokarmowy.... papa

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #109 : Lipiec 23, 2008, 22:19:08 »

Nic nie rób. Moje amanko też  nosiły jajka ale gdzieś czytałam, że rozmnażają się w słonej wodzie więc się zupełnie tym nie przejęłam. A teraz zauważyłam kilka malutkich krewetek, które śmigają po akwa. To chyba jednak są młode, bo te, które kupiłam na początku są dużo, dużo większe.

U mnie amanki dają sobie świetnie radę, kradną bocjom tabletki i generalnie jedzą razem z innymi rybkami, z kiryskami, z mieczykiem... coś jak w Afryce przy wodopoju. Wszystkie zwierzęta razem mimo, że normalnie tworzą łańcuch pokarmowy.... papa

Z ta słona woda to kompletna bzdura !! nie wiem co za kretyn to napisal

nic nie robie jak je chcialem dac do kotnika to wyskoczyly do ogolnego Cheesy dalem sobie spokuj Tongue dzisaj patrze ze dwie krewetki na 5 nosza jajeczka
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2008, 22:35:30 wysłane przez Stig_2 » Zapisane
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #110 : Lipiec 23, 2008, 22:58:47 »

Ladnie sie robi, ale moglbys gesciej zasadzic kabombe, bo taka samotna rosnie. Wink
___________________________________________________________ ____
P.S. Niezla masz ta trawke... Shocked
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #111 : Lipiec 26, 2008, 19:48:27 »

Słuchajcie czy cos jeszcze zmienic w moim akwa zeby ... polepszyc jego wyglad ?? Prosze o podpowiedzi ^^
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #112 : Lipiec 26, 2008, 20:46:54 »

Nic nie zmieniac tylko cieszyc sie jego wyglądem,Bardzo bardzo ładne Szkiełko.
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #113 : Lipiec 26, 2008, 20:49:56 »

hmm... no poczekam az sie roslinki rozrosna i zobaczymy  papa papa
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #114 : Lipiec 26, 2008, 21:49:47 »

Słuchajcie czy cos jeszcze zmienic w moim akwa zeby ... polepszyc jego wyglad ?? Prosze o podpowiedzi ^^

Moglbys jakos zaslonic filtr, zeby nie rzucal sie tak w oczy. Reszta bez zarzutu... Good ! Ciekawie by bylo, gdyby korzen byl porosniety jakims mchem (niekoniecznie na calej dlugosci). Cool
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #115 : Lipiec 27, 2008, 19:52:17 »

Moglbys jakos zaslonic filtr, zeby nie rzucal sie tak w oczy. Reszta bez zarzutu... Good ! Ciekawie by bylo, gdyby korzen byl porosniety jakims mchem (niekoniecznie na calej dlugosci). Cool

Filtra niedlugo nie bedzie widac ...

A co do mchu mialem i  musialem go calego wyciac ... wiec juz dziekuje ^^
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #116 : Sierpień 26, 2008, 09:42:29 »

Przepraszam ze post pod postem ^^ ale inaczej nie mogłem wam powiedzieć ze zamieściłem nowe zdjęcia ^^ myślę ze wam się spodoba
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #117 : Sierpień 26, 2008, 20:19:42 »

Hehe, ziele sie rozrasta... Mialo niedlugo nie byc widac filtra, a ja wciaz go widze... Grin Na jednym ze zdjec sa glony nitkowate, byc moze za duzo suchego pokarmu podajesz... Undecided Masz jeszcze ta rosline Ophiopogon ? Jesli tak to wyrzuc to. Ja juz swoja wywalilem, bo nawet korzeni nie puszczala. Undecided To sie niestety nie nadaje do akwa.
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #118 : Sierpień 26, 2008, 20:25:05 »

Co nowsze zdjęcia-ładniejsze Akwa, bardzo mi sie podoba.Oby tak dalej  papa
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #119 : Sierpień 26, 2008, 20:33:37 »

Ciekawy korzonek Panie Kolego!  Good !
Chociaż ja bym go inaczej ułożył. W ten sposób aby był imitacją korzenia drzewa rosnącego na brzegu strumienia. Wiesz.
Zapewne pomniejszyło by to powierzchnię podłoża, którą można wykorzystać na sadzenie roślin.
Ma ktoś w ogóle  w zbiorniku takie patenty??? Przeglądając forum jeszcze nie natrafiłem na taki pomysł. Korzenie układać jakoby od góry. Do dołu zwężały by się ładnie wyglądając jak korzenie drzewa rosnącego na brzegu. Jeszcze żeby jakoś fajnie ułożyć te korzonki, np. w formie labiryntu.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
  Drukuj  

Skocz do: