Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: help ramirezki  (Przeczytany 1159 razy)
MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« : Czerwiec 19, 2008, 12:04:49 »

Ja już pisałem miałem dobraną parkę ramirezek(która miała 2 tarła )  i 1 samca "solo" , wczoraj gdy wyciągałem skałę wulkaniczną niestety spadła mi z ręki i przygniotła samice ramirezki  Cry Cry samiczka zmarła   Cry , dziś rano pobiegłem po nową  samiczkę . gdy ją wpuściłem zmieniłem ustawienie skałek i oba samce wydzieliły granice terytorium ale żaden nie wpuszcza samiczki na swoje  Angry biedną samiczkę ciągle odgania jak nie ten to drugi co mam zrobic ..Huh
odac 1 samca czy co >Huh? , jeden samiec ma około 6 cm a drugi około 3 cm , samiczka 3 cm
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2008, 12:07:48 wysłane przez MaTii » Zapisane

112l
Obsada:
-1+1 mieczyki (5 małych 2,cm ;P)
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2008, 12:10:39 »

dokupić jeszcze jedna samiczkę może nawet 4
Druga sprawa masz żle urządzone akwarium u mnie 3 pary mają swoje tereny i bójek nie ma a jak juz mają sie gdzie chować od co najważniejsze to urządzenie akwarium dla ramek
MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2008, 12:18:28 »

u mnie mają się gdzie chować jest 2 łupinki kokosa , 2 groty  jest gęsta roślinosć  ale teraz zauważyłem ze samczyki raz ją odganiają a raz się zalecają ;p
to ile tych samiczek dokupić

112l
Obsada:
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2008, 12:29:05 »

jak masz 2 samce to ze 3 samice .
Co do kryjówke to mamy trochę inne pojęcie kokosy groty hmmmm
Mam akwarium podzielone na trzy 3 części jest jedna wielka skała w rogu akwarium i jest kilka wyjść wejść kanałów itd  2 rewir to środek akwarium pod korzeniem gdzie rośnie  blyxa maja zasłonięte wejścia wyjścia rośliną  no i 3 część gdzie jest kilka skal wulkanicznych i gęsta roślinność oraz kanał .
I tak sobie mieszkają  są spiknięcia ale jedno nie wadzi drugiemu tak jak samoloty maja swoje korytarze którymi sie poruszają i tyle to jest rozmieszcenie w zbiorniku a nie kokosy groty itd to wszystko musi być sensownie ujęte i nie w jednej linii masz stworzyć labirynt  rozumiesz ?
MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 19, 2008, 13:12:58 »

ta  Wink Wink już poprzekładałem korzeń , skałki wulkaniczne  Cheesy Cheesy kokosa 1 wywaliłem 1 zostawiłem  Tongue a samiczka teraz pływa z większym samcem a młody spływa w innej części zbiornika  Grin Grin i nie wpływa na stronę starszego kolegi  Grin

Ps. dzięki za rady

112l
Obsada:
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: