Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: JBL Cristal Profi e900 opinie  (Przeczytany 31125 razy)
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« : Czerwiec 21, 2008, 20:19:20 »

Witam!
 Mam dylemat czy nabyć ten filtr, który stoi w tytule.  Może jest ktoś posiadaczem JBL Cristal Profi e900 może zna porównanie tego filterka do np. Tetry tec ex700, lub Fluvala305?

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
czesio 11
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2008, 11:53:08 »

Witam mam filtr fluval 305 polecam ci go jest niesłyszalny a woda kryształ POLECAM Wink
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 07, 2008, 18:14:48 »

No chyba temat czas zamknąć kupiłem JBL Cristal Profi e900.

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 11, 2008, 00:36:01 »

No to teraz powiedz co Cię skłoniło do tego zakupu oraz pochwal się jak krystaliczną wodę posiadasz.
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Lipiec 13, 2008, 10:39:25 »

Jak za miesiąc postawię duży baniak to się pochwalę.

badrass
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2008, 11:18:14 »

No więc z ciekawości podłączyłem ten filterek do zbiornika 57l po to aby nabrał "mocy bakteryjnej". Po podłączeniu chodził baaardzo cicho wręcz bezszelestnie, ale wieczorem już zaczął warczeć ( proszę nie dawać mi sugestii typu: jest nowy i się dotrze, albo że jest zapowietrzony - nie jest) w sposób taki jakby otwór wirnika był za duży względem średnicy trzpienia, czyli nie kręci się cylindrycznie wokół osi ale eliptycznie. Tak było do wczoraj wieczór bo go odłączyłem, nie dało się spać. Napisałem do firmy, od której kupiłem za pośrednictwem Allegro jak będzie wyglądała reklamacja. Oby nie było tak jak w poprzednim modelu, gdzie była trefna partia filtrów i nie była to bynajmniej wina wirnika. Póki co jestem zrażony. Mogłem kupić Tetrę

xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2008, 11:54:05 »

oddaj jbl na serwis. one wszystkie tak mają. pracuję w sklepie zoo. prawdopodobnie dostaniesz nowy filtr. więc zagadaj ze sprzedawcą żeby dał ci filtr innej firmy, a ten zostaw mu, albo reklamuj aż do skutku, czyli zwrotu pieniędzy! nie bierz tetry ani fluvala! nie daj się nikomu zwieść. fluval i tetra mają drogie części zamienne. lubią się popsuć(wiem to na pewno Smiley). doradzałbym ci aquael z serii unimax. na prawdę najlepszy filtr za rozsądne pieniądze (niska awaryjność, bogate wyposażenie, szybki serwis na miejscu w polsce, duża powierzchnia filtracyjna). polecam 
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Lipiec 29, 2008, 19:27:04 »

Dzisiaj wysłałem do serwisu i bez szemrania powiedzieli, że wymienią na nowy

xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Lipiec 29, 2008, 21:59:01 »

powodzenia Good !. i pokombinuj trochę.
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Sierpień 06, 2008, 18:53:13 »

dzisiaj wysłany nowy filterek, jutro będzie  zobaczymy co to da

badrass
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Sierpień 10, 2008, 14:26:58 »

dzisiaj wysłany nowy filterek, jutro będzie  zobaczymy co to da

Ano podłączyłem go 3 godziny temu i ten egzemplaż naprawdę chodzi bezszelestnie zobaczymy za jakiś czas. Ale mimo wszystko servis JBL jest na medal !!!

yahu
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Sierpień 10, 2008, 22:21:29 »

Jestem także bardzo zainteresowany JBL CP e900 ,ale jakos mnie zniechęciłes tym ze sie sypnął od razu na poczatku.
Moze ktos inny kupił i tez sie wypowie na jego temat.Szukam jak najwiecej opini o nim ale jakos niewiele tego....

65L -1+1 a.baenschi sp."inka", 1+2 L-10A
112L -1+2 a.baenschi sp."inka"microrasbora "galaxy",otocinclus
170L..(120x40x35) in comming....(dla apisto)
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Sierpień 11, 2008, 07:53:14 »

Jestem także bardzo zainteresowany JBL CP e900 ,ale jakos mnie zniechęciłes tym ze sie sypnął od razu na poczatku.
Moze ktos inny kupił i tez sie wypowie na jego temat.Szukam jak najwiecej opini o nim ale jakos niewiele tego....

e900 to jest wierna podróbka EHEINA, ale faktycznie trzeba się liczyć z tym, że wyszła też trefna partia filtrów i można na taki natrafić. Ale na szczęścię serwis szybciutko bez szemrania wymiena na nowy. I to mi się podoba. Teraz muszę się dobrze przysłuchiwać czy w og,óle chodzi, a woda od wczoraj jest jak kryształ.

Tomacha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Sierpień 11, 2008, 08:45:00 »

Faktycznie kiepsko, ze trafiles jakis trefny egzemplarz. Ja od 4 tygodni mam e1500 i musze powiedziec, ze jest rewelacyjny. Zastartowaloby go dziecko, chodzi bezszelestnie, woda jest jak z gorskiego potoku. Nie widze zadnych wad w tym filterku.
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Sierpień 25, 2008, 21:55:19 »

Ja mam e700 od jakichś 2,3 tygodni. Cichuteńko hula, wodę też dobrze filtruje, natomiast zaniepokoiła mnie ostatnio jego "moc".
Mam wrażenie, że na wylocie (już w akwarium) nie ma takiego strumienia intensywnego jak na początku - po odpaleniu.
Patrzyłem do instrukcji obsługi. Obczaiłem regulację przepływu - mam na max., również ponownie go uruchomiłem (też zalecali w razie czego słabszego przepływu). Nadal "prąd" wydaje mi się słabszy.
Dodam, że podczas ponownego startu z rurki wylotowej wyleciały do akwa jakieś białe osady. Wyglądały jak przegniłe, rozłożone już liście. Czyżby glony jakieś? Czy to jakiś naturalny osad w rurkach tak się gromadzi?
Tak dla porównania: mam również w zbiorniku wewnętrzny filterek aquael fan1 (jako mechaniczny). Przepływ jego ustawiony jest na full. Tak na oko oceniam, że 3,4 razy "mocniejszy" prąd wody wytwarza.
Warto po 2 tygodniach rozłożyć go, przeczyścić rurki???
Czy podmiany wody mogły mieć wpływ na ten szkopuł? Spuszczając wodę, lustro obniżało się poniżej rurki wylotowej.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: