Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54401 razy)
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Lipiec 21, 2008, 21:04:36 »

Ok, wiec prosze o powrot do tematu watku... Wink
robcon
Nowy
*

« Odpowiedz #61 : Lipiec 23, 2008, 10:56:48 »

akwarium ładne,zadbane.pamiętam swoje pierwsze akwarium,też było w ramkach,a było to 27 lat temu

akwarystyka jest chorobą,której nie da się wyleczyć
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #62 : Lipiec 24, 2008, 08:50:40 »

Prętnik karłowaty, Prętnik karłowaty „red neon”, Prętnik trójbarwny (odm. czerwona),
Kirysek spiżowy, Kirysek pstry, Danio pręgowany, Danio lamparci, Krewetka Amano,
Neon czarny, Bojownik wspaniały, Kosiarka, Bystrzyk czerwony, Glonojad chiński,
Molinezja „Black Molly”, Otocinclus sp.

A w jakiej ilości masz każdą z tych rybek? Chyba nie po jednej?
Akwarium ładne ale moim zdaniem brak mu jakiegoś klimatu....nie obraź się ale panuje w nim taka grobowa atmosfera, może przez te ramki? A gdybyś posadził w jednym miejscu pęk roślin drobnolistnych? Może trochę ożywiłaby baniak?

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Tomacha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Lipiec 24, 2008, 09:01:08 »

Akwarium robi dobre wrazenie. Masz kilka- chyba 4 -  samcow ( bo to chyba samce sa) labiryntow - nie sprawiaja Ci problemow? Ja chyba w 70 litrach nie odwazylbym sie na to.
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Lipiec 24, 2008, 21:40:35 »

Akwarium robi dobre wrazenie. Masz kilka- chyba 4 -  samcow ( bo to chyba samce sa) labiryntow - nie sprawiaja Ci problemow? Ja chyba w 70 litrach nie odwazylbym sie na to.

W sumie to tylko Pretnik trojbarwny przejawia wladcze cechy, ale dajemy sobie z tym rade. Nie ma powodu do obaw. Dziekuje za opinie. Smiley
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #65 : Lipiec 30, 2008, 18:15:49 »

Prętnik karłowaty, Prętnik karłowaty „red neon”, Prętnik trójbarwny (odm. czerwona),
Kirysek spiżowy, Kirysek pstry, Danio pręgowany, Danio lamparci, Krewetka Amano,
Neon czarny, Bojownik wspaniały, Kosiarka, Bystrzyk czerwony, Glonojad chiński,
Molinezja „Black Molly”, Otocinclus sp.

A w jakiej ilości masz każdą z tych rybek? Chyba nie po jednej?
Akwarium ładne ale moim zdaniem brak mu jakiegoś klimatu....nie obraź się ale panuje w nim taka grobowa atmosfera, może przez te ramki? A gdybyś posadził w jednym miejscu pęk roślin drobnolistnych? Może trochę ożywiłaby baniak?

Nie po jednej rybce tylko po 1,5  Roll Eyes
Gratuluję wyobraźni. Każdy widzi tylko to co chce widzieć.

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #66 : Lipiec 30, 2008, 18:21:54 »

Po pierwsze gratuluję refleksu  Roll Eyes

A po drugie to niezła papka rybna w tych 70l - totalny bałagan.
Nie wszystkim musi się podobać - dlaczego jesteś ironiczna pisząc, że "macie po 1,5 rybki"?

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #67 : Lipiec 30, 2008, 18:36:48 »

Po pierwsze gratuluję refleksu  Roll Eyes

A po drugie to niezła papka rybna w tych 70l - totalny bałagan.
Nie wszystkim musi się podobać - dlaczego jesteś ironiczna pisząc, że "macie po 1,5 rybki"?

Po pierwsze mam ciekawsze rzeczy do robienia niż siedzenie na forum i pisanie głupot.
Dla Ciebie bałagan dla drugich nieład artystyczny. Na szczęście nie zależy mi na Twojej opini. Nie podoba się to nie oglądaj i już.
Na ironiczne pytanie, ironiczna odpowiedź.

plseba
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #68 : Lipiec 30, 2008, 18:45:24 »

Nie ma sie co klocic, kazdy ma swoj gust, innym sie podoba, drugim nie.
Mi sie akwarium podoba, stolik i ramki przypominaja stare szkolne czasy, a to robi klimat  Smiley
Bojowik to wyszedl suuuuper  Shocked
Ciekawie zaczyna sie rozrastac ta jakby trawka po lewej stronie przy przedniej szybie.

200l
2 x akara z maroni
6 x brzanka różowa
10 x neon innesa
2 x kirys spiżowy
2 x kirys pstry
8 x gupik
3 x bojownik syjamski
2 x glonojad
2 x slimak ampularia
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #69 : Lipiec 30, 2008, 18:55:07 »

Nie kloc sie z glupcem, ktos moglby nie zauwazyc roznicy... W akwa robi sie ladny las. Wzrost roslin jest trudny do opanowania (co tydzien trzeba przycinac). Grin Milo, ze moglismy przypomniec ci dawne czasy... Akwarium i pokrywa maja ze 30 lat! Good !
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #70 : Lipiec 30, 2008, 19:04:14 »

Macie rację... tylko czasem trudno mi przejść obojętnie obok takich mądrości. Już będę grzeczna Wink
Zgadzam się. Rośliny rosną jak oszalałe a i rybki nie zostają w tyle Cheesy To akwarium ma niepowtarzalny klimat. Wyróżnia się na tle tak samo zrobionych akwariów... tylko szkoda, że to tylko 70l ale może niedługo będzie już 300? Cheesy

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #71 : Lipiec 30, 2008, 19:20:38 »

jak wystawiacie baniak dooceny to musicie się liczyć z opiniami także negatywnymi.

tym bardziej że na przekór wszytkim entyzjastom uważam, że baniak jest słabiutki. można sobie to nazywać "artystycznym nieładem" jak zwał tak zwał. ale fakt że rośliny są porozsadzane bezładnie. i nie cieszy taki widok.

a obsada jest dobrana po prostu tragicznie. po pierwsze samce terytorialne szt. 4 jak już ktoś wspominał. do tego glonojad "chiński" - podejrzewam, że chodzi o syjamskiego - czyli nie do tego litrażu. plus kilka innych gat. nie do tego litrażu, o których już wspominano. i ogólnie jak wy to nazywacie "artystyczny nieład" w pozostałej obsadzie. 

jednym słowem na razie nie ma się czym chwalić.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #72 : Lipiec 30, 2008, 19:25:34 »

Widac stereotypy i wiedza ksiazkowa rzadzi... To jak kto sadzi rosliny to jego indywidualny gust i stworzenie kryjowek i wolnej przestrzeni. Uwazam, ze nie powinno sie dyskutowac o gustach. A czy na pewno wszyscy sa szczerzy co do swojej obsady? Angry No ale jesli ktos ma akwa 200l to uwaza sie za profesjonaliste... Roll Eyes
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #73 : Lipiec 30, 2008, 19:47:19 »

Szymonw: jeśli tak uważasz to proszę bardzo. Ważne, że nam się podoba i większości także. Twoja opinia jest niewiele znacząca - dla mnie osobiście i nie musisz brać tego do siebie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 20:18:08 wysłane przez IzzY » Zapisane

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Lipiec 30, 2008, 19:50:40 »

Widac stereotypy i wiedza ksiazkowa rzadzi... To jak kto sadzi rosliny to jego indywidualny gust i stworzenie kryjowek i wolnej przestrzeni. Uwazam, ze nie powinno sie dyskutowac o gustach. A czy na pewno wszyscy sa szczerzy co do swojej obsady? Angry No ale jesli ktos ma akwa 200l to uwaza sie za profesjonaliste... Roll Eyes

pisałem wam już w poprzednim poście, że wystawiając baniak musicie się liczyć z różnymi opiniami. jak widzę nie dociera. a zatem ostrzegam oficjalnie, że jeszcze jeden post któregokolwiek z was insunujący  głupotę, brak doświadczenia bądź wiedzy opiniujących tylko dlatego, że wyrażają opinie,  które WAM akurat nie leżą - a wątek zostanie zamknięty i "świat artystów o nim bardzo szybko zapomni", a  recydywistów nagrodzę ostrzeżeniem w bardzo surowym "romańskim stylu".  

jednym słowem tupet wprost proporcjonalny do braku wiedzy ksiażkowej, już nie mówiąc o doświadczeniu. EOT

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: