Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54374 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #75 : Lipiec 31, 2008, 18:44:50 »

Po pierwsze mam ciekawsze rzeczy do robienia niż siedzenie na forum i pisanie głupot.
Dla Ciebie bałagan dla drugich nieład artystyczny.
Jak widać nie......
Myślałam że po to jesteście na tym forum żeby mieć 'sensowne' akwarium w którym ryby będą się dobrze czuły  a nie nieład artystyczny - bo to chyba nie o to chodzi... to nie ASP.

IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #76 : Lipiec 31, 2008, 19:20:19 »

Jak widać nie......
Po to chyba jest to forum żeby czasem na nim przebywać. Porównaj sobie jak często Ty tutaj siedzisz a jak często ja i może dojdziesz do wniosku kto ma więcej ciekawych rzeczy do roboty.

żeby mieć 'sensowne' akwarium w którym ryby będą się dobrze czuły  a nie nieład artystyczny - bo to chyba nie o to chodzi... to nie ASP.

Czyżbyś zmieniła zdanie alu? Pozwolę sobie zacytować Twoją wypowiedź, która pomijając obsadę ma pozytywny wydźwięk.
Akwarium ładne, ale trochę gęsto tam od tych ryb się zdaje... widze tam oprócz tego co w opisie jeszcze kosiarki( za duże do tego akwa), molinezje , bojka, otoski...
ale wystrój fajny  Smiley
Mogę z tego wnioskować, że zbiornik Ci się podobał. Zatem nie do końca rozumiem Twoją uwagę co do ASP. A szkoda, że ASP i zmysł artystyczny nie mają większego wpływu na urządzanie akwarium. Połączenie wiedzy z takim zmysłem dało by piękne zbiorniki. Niestety większość z nich jest nudna i schematyczna. Oczywiste jest, że Nasz zbiornik nam się podoba. Może doskonały nie jest ale żadna negatywna wypowiedź nie zmieni mojego zdania. Jednakże nie wyklucza to ulepszania go a w przyszłości stworzenia nowego większego zbiornika.

Cytat: szymonw
jak widzę nie dociera. a zatem ostrzegam oficjalnie, że jeszcze jeden post któregokolwiek z was insunujący  głupotę, brak doświadczenia bądź wiedzy opiniujących tylko dlatego, że wyrażają opinie,  które WAM akurat nie leżą - a wątek zostanie zamknięty i "świat artystów o nim bardzo szybko zapomni", a  recydywistów nagrodzę ostrzeżeniem w bardzo surowym "romańskim stylu". 

Zatem oficjalnie oświadczam, iż przyjęłam do swojej świadomości powyższą wypowiedź.

Pozdrawiam wszystkich zwolenników jak i przeciwników.  Grin

« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 19:46:03 wysłane przez IzzY » Zapisane

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
Andrzej92189
Nowy
*

« Odpowiedz #77 : Lipiec 31, 2008, 19:48:55 »

Mnie akwarium bardzo sie podoba, cieszy oko. Widać że rosliny mają się dobrze, najbardziej podoba mi się wywłócznik rdzawy (hehe, mam słabość do czerwonych roślin Wink). Akwarium na duży plus  Good !
Pozdrawiam, życzę powodzenia i czekam na 300l Wink
 papa
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #78 : Lipiec 31, 2008, 20:08:58 »

Drodzy forumowicze, naprawde nie chce z nikim wchodzic w klotnie, ani nikogo obrazac czy krytykowac. Czasem jednak trudno jest przejsc obok opinii, ktore maja nierzeczywiste podstawy i sa pisane w celu ublizenia opiniowanej osobie. Mam jak najbardziej pokojowe nastawienie do wszystkich z tego forum i milo mi, ze moge na nim przebywac i zdobywac wiedze. Tak wiec przepraszam, jesli ja i Iza kogos urazilismy, ale na pewno nie bylo to bezpodstawne. Cieszy mnie, ze nasz zbiornik sie wiekszosci podoba i to motywuje nas do dalszej pracy. Ale wypowiedzi typu: "nie podoba mi sie uklad roslin" albo "akwarium ma mroczny klimat" nie spowoduja, ze zmienimy jego wyglad, gdyz jest on efektem naszych osobistych gustow, ktorych nikt i nic nie zmieni... Oczywiscie szanujemy rowniez negatywne opinie, ale prosimy, aby byly poparte dowodami na istnienie nieprawidlowosci w naszym akwarium, zagrazajacych zdrowiu jego mieszkancow. Pozdrawiam.
papa
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #79 : Sierpień 01, 2008, 12:14:16 »

Izzy nie nie zmieniłam zdania - bo ''nieład artystyczny'' jak to ładnie nazywasz macie w obsadzie czyli - ''trochę gesto...itd.'' A reszta nadal mi sie podoba (choć im się dłużej przygladam to więcej jakiejś takiej sztuczności tam widzę czy czegoś?).Ale piszecie o szanowaniu newegatywnych opini a w praktyce tak nie jest... - a kłótnia ta jest najlepszym przykładem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2008, 14:15:38 wysłane przez ala » Zapisane

tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #80 : Sierpień 01, 2008, 12:21:01 »

akwarium takie sobie Smiley tak jakby w połowie drogi brakło Wam pomysłu... Ale mozejak baardzo bardzo zarośnie to będzie lepiej,
ale za to obsada tragiczna, tyle gatunków... Tylko te ryby sie tam męczą i stresują...

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #81 : Sierpień 02, 2008, 11:56:18 »

Izzy nie nie zmieniłam zdania - bo ''nieład artystyczny'' jak to ładnie nazywasz macie w obsadzie czyli - ''trochę gesto...itd.''
Ok dziękuję za sprostowanie.

Cytat: ala
(choć im się dłużej przygladam to więcej jakiejś takiej sztuczności tam widzę czy czegoś?)
Chyba znowu nie wiem co masz na myśli. Sztuczności? Roślinki są 100% naturalne, rosną sobie jak chcą - czyli w sposób naturalny. Robi się co raz większy las w zbiorniku wszystko ładnie się rozwija. Rybki też są naturalne... raczej nie mamy szklanoryb. Wydaję mi się, że chyba sama nie wiesz co Ci nie pasuje. Jak możesz rozwiń swoją myśl.

.Ale piszecie o szanowaniu newegatywnych opini a w praktyce tak nie jest... - a kłótnia ta jest najlepszym przykładem.
Seneka kiedyś powiedział: "Errare humanum est, in errore perservare stultum". Jak dla mnie to wszystko wyjaśnia. 

Cytat: tedy87
akwarium takie sobie
dziękujemy.

tak jakby w połowie drogi brakło Wam pomysłu...
Nam się tak nie wydaje...

Ale mozejak baardzo bardzo zarośnie to będzie lepiej
Hmmm... zarasta... zarasta i ciągle ładnie się rozrasta. Widać to na załączonych obrazkach. Myślę, że na to jednak potrzeba czasu.

za to obsada tragiczna, tyle gatunków... Tylko te ryby sie tam męczą i stresują...
Niech zgadne. Zupa się zrobiła. Jak myślisz czym objawia się stres u rybek?
BTW. Nie bój się będą miały raj na ziemi a raczej w wodzie  Grin

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #82 : Sierpień 02, 2008, 12:38:37 »

Sztuczność aranżacji. proste nie ma co tłumaczyć .
Seneka ? - wybacz ale nie znam gościa. Po łacinie też nie rozumiem więc jak dla mnie ( i wielu innych) to nic nie wyjaśnia.
Nie bój się będą miały raj na ziemi a raczej w wodzie  Grin

ale z sosem czy bez?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 12:50:05 wysłane przez ala » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #83 : Sierpień 02, 2008, 13:02:03 »

no tak ....
jak widzę, Izzy próbujesz narzucić nam opinnię o waszym akwarium.
Jest super i już, bez dyskusji ....
Jak dla mnie super nie jest
To akwarium przypomina mi grządki w babcinym ogródku
wszystko równiutko i schematycznie
nie o to w tym chodzi
Co do tego raju, to polemizowałbym, wg. mnie ryby poprostu się kiszą ...
co do roślin
Mechanik pisze, że macie glony nitkowe, dziury w liściach, glony zielone
wg. mnie macie coś skopane z micro/macro
z jednej strony wskazuje to na nadmiar, z drugiej na niedobór
czym nawozicie ?
jak ustaliliście dawki ?
hmmmm.....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #84 : Sierpień 02, 2008, 18:36:08 »

Nie bede juz komentowal poprzednich wypowiedzi. Osobiscie wole jak wszystko ma swoje miejsce, a nie: jedna roslina tu, druga tam i niech sobie rosnie jak chce, wysokie na przodzie, niskie w srodku... Przeciez w opisie akwarium jest preparat do nawozenia, ale juz go nie uzywamy ze wzgledu na glony. Dawki dobiera sie wedlug instrukcji stosowania... Roll Eyes
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 18:58:44 wysłane przez Mechanic » Zapisane
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #85 : Sierpień 02, 2008, 19:07:13 »

Sztuczność aranżacji. proste nie ma co tłumaczyć .
Seneka ? - wybacz ale nie znam gościa. Po łacinie też nie rozumiem więc jak dla mnie ( i wielu innych) to nic nie wyjaśnia.
Sama sobie przeczysz. Specjalnie dla Ciebie przetłumacze: "Błądzić jest rzeczą ludzką, trwać w błędzie - głupotą". Może teraz zrozumiesz... Na forum błyszczysz wiedzą akwarystyczną, ale jak widze użycie chociażby google jest problemem.  Roll Eyes

ale z sosem czy bez?
a jak wolisz? Zastosujemy się do Twoich błyskotliwych rad Smiley

jak widzę, Izzy próbujesz narzucić nam opinnię o waszym akwarium.
Jakże bym śmiała. Proszę nie prowokować ani mnie ani Mechanica. Wydaje mi się, że są tu na tyle inteligentni ludzie, że mogą już sobie darować tego typu uwagi i zachować je dla siebie albo obgadać za plecami. Jeśli macie jakieś osobiste problemy proszę pisać PW. To jest wątek do komentowania akwarium czy wam się podoba czy nie a nie wyciąganie osobistych uwag.

Jeśli piszecie, że coś wam się nie podoba możecie równie dobrze pisać jak to zmienić. Uważacie się przecież za znawców tematu, więc zachęcam do pisania którą roślinę gdzie posadzić. Proszę również o określenie jej długości i szerokości jaką konkretna roślina ma posiadać.
Glonów zielonych obecnie jest brak, nitkowate też już zanikają.
Jak różne są opinie ludzi... jedni z was mówią, że bałagan z roślinami inni, że równo i schematycznie. Jak już pisałam, każdy widzi to co chce. 

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 19:10:21 wysłane przez IzzY » Zapisane

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #86 : Sierpień 02, 2008, 20:20:30 »

Sama sobie przeczysz. Specjalnie dla Ciebie przetłumacze: "Błądzić jest rzeczą ludzką, trwać w błędzie - głupotą". Może teraz zrozumiesz... Na forum błyszczysz wiedzą akwarystyczną, ale jak widze użycie chociażby google jest problemem.  Roll Eyes
nie chciało by mi sie nawet tego sprawdzać bo nie mam takiej potrzeby - zwyczajnie mnie to nie interesuje Lips Sealed

Jak różne są opinie ludzi... jedni z was mówią, że bałagan z roślinami inni, że równo i schematycznie. Jak już pisałam, każdy widzi to co chce. 
Oczywiście ! A ten watek jest własnie po to aby kazdy tą opinie - swoją subiektywna mógł wyrazić!

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #87 : Sierpień 03, 2008, 08:31:40 »

Jeśli piszecie, że coś wam się nie podoba możecie równie dobrze pisać jak to zmienić. Uważacie się przecież za znawców tematu, więc zachęcam do pisania którą roślinę gdzie posadzić. Proszę również o określenie jej długości i szerokości jaką konkretna roślina ma posiadać.
no chyba nie jesteś na tyle naiwna ?
chyba każde akwarium wymaga choćby minimalnej ilości własnego nakładu i własnej pomysłowowści ......

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #88 : Sierpień 03, 2008, 17:09:45 »

no chyba nie jesteś na tyle naiwna ?
chyba każde akwarium wymaga choćby minimalnej ilości własnego nakładu i własnej pomysłowowści ......

Widac, ze tobie przydalaby sie lekcja dobrego wychowania! Wściekły
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #89 : Sierpień 03, 2008, 17:49:16 »

ale się boję gościa co tylko ' Wściekły ' potrafi wysylać  Undecided
to aż tak trudne do zrozumienia ?
odpisuje takim samym poziomem co wy
Nie kloc sie z glupcem, ktos moglby nie zauwazyc roznicy...
zacznij lepiej od siebie, bo patrząc na twoje słabe akwa i porządne AniPe to lepiej siedz cicho !!!
i nie wyjeżdzaj mi tu z łaski swej o lekcji dobrego wychowania !
bo szacunku do ludzi nie masz, a koniecznie chcesz mieć rację, więc przyjmij do SIEBIE to co piszemy, wg nas to akwa jest SŁABE i z łaski swej nie próbuj nikomu nic wmawiać, bądz narzucać
a gdybyś miał problemy z szukaniem to taka male rady dotycząca wystroju roślinnego :
Kępy roślin sadz tak, aby poszczególne gatunki kontrastowały ze sobą.
Kępy powinny delikatnie 'nachodzić' na siebie.
Sadź rośliny 'schodkami', tzn. najwyższe na tyle, gatunki niższe coraz bliżej szyby frontowej.
Nie ograniczaj się do gatunków tylko wysokich jak to jest u ciebie.
Nie masz wrażenia głębi bo masz kilka roślin wysokich w grupach z tylu.
Żabienice na froncie to nie jest dobry pomysł ..................................

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: