Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54498 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #210 : Listopad 25, 2008, 00:05:25 »

Nie mozesz sobie na nie pozwolic?
Wlasnie od dziś ja mam Wink
Jak na razie sa tylko dwa takie "kawałki".
Zobacze jak to bedzie z tym u mnie bo podobno powinno sie hodowac to w akwariach odkrytych.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #211 : Listopad 25, 2008, 00:07:40 »

Ja mam pokrywe i rosnie ladnie. Korzenie puszcza do dna prawie... Shocked
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #212 : Listopad 25, 2008, 00:09:30 »

A nie miałes przypadkiem odkrytego zbiornika? Chyba mnie te wczesniejsze foty tafli wody zmylily.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #213 : Listopad 25, 2008, 00:11:58 »

Jakieś propozycje/pomysły?  Wink

Aha. Na przykład, że grzałka nie musi być w rogu, a termometr na przedniej szybie.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #214 : Listopad 25, 2008, 00:16:57 »

Grajewiak - pokrywa byla zdjeta do czyszczenia szyb. Wink

MSZT - gdzie wiec proponujesz?
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #215 : Listopad 25, 2008, 00:22:43 »

Grzałkę na tylnej ściance, ale nie w rogu, tylko przesuniętą trochę w prawo, za roślinami. Termometr na bocznej prawej. Swoją drogą te termometry robią w takich oczojebnych kolorach, że tylko siąść i płakać. Mam taki sam Sad

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #216 : Listopad 25, 2008, 06:14:19 »

a ja grzalke klade przy tylnej szybie leciutko pod zwirkiem calkiem poziomo

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #217 : Listopad 25, 2008, 08:43:42 »

Pod żwirkiem? Ale to chyba nie każdą grzałkę można tak umieścić...

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #218 : Listopad 25, 2008, 09:57:20 »

Umieszczenie grzalki pod zwirkiem grozi awaria instalacji elektrycznej i porazeniem pradem! Grin Ale wolnoc Tomku w swoim domku.
Kiedy druga lodyga alternanthery dogoni pierwsza, to grzalka zostanie zamaskowana samoczynnie. Da sie te sprzety jakos ukryc, ale trzeba czekac na rozrost ziela. Wink

MSZT - witaj w Klubie ********* Termometrow. Good !

Seboos: Mechanic - proszę zwróć uwagę na to co piszesz. Następnym razem będzie ostrzeżenie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 10:07:16 wysłane przez Seboos » Zapisane
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #219 : Listopad 25, 2008, 11:46:08 »

Ale u mnie nie widać  Grin

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #220 : Listopad 25, 2008, 17:14:17 »

Umieszczenie grzalki pod zwirkiem grozi awaria instalacji elektrycznej i porazeniem pradem! Grin Ale wolnoc Tomku w swoim domku.
Kiedy druga lodyga alternanthery dogoni pierwsza, to grzalka zostanie zamaskowana samoczynnie. Da sie te sprzety jakos ukryc, ale trzeba czekac na rozrost ziela. Wink

Seboos: Mechanic - proszę zwróć uwagę na to co piszesz. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Nie przysypuje go calkiem, tylko troszeczke - bo przy dnie i po przeciwnej stronie i tak niewiele widac  Good !

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #221 : Listopad 25, 2008, 20:02:18 »

No sory ale za każdym nowym spojrzeniem na to akwarium /albo za każdą nową aktualizacją wydaje mi się że jest gorzej - uwsteczniacie się.  W tej chwili spoglądając na ten baniak mam wrażenie że jego właścicielką jest 10letnia dziewczynka ( nic nie ujmując 10letnim dziewczynkom)- do pełni szczęścia w tej kolorowo-sztucznej aranżacji brakuje tylko porcelanowego nemo wypuszczającego bańki nosem.... Obsada -'wiem mamy się nie czepiać bo część ryb się przeprowadza...' ale to też strasznie dziecinne posunięcie - najpierw nakupować ryb a potem szukać dla nich ''mieszkania'' i urządzać przeprowadzki... na dokładkę wszystkie ryby pasują do siebie jak piernik do wiatraka - (czyli całkiem jak zabawki w pudle - trochę puzzli trochę klocków lego , lalka bez nogi , misio....)
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 20:51:07 wysłane przez ala » Zapisane

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #222 : Listopad 25, 2008, 20:10:22 »

lalka bez nogi , misio....)

Mam nadzieje ze wszystkie zabawki sa kompletne, czyli kazda rybka ma to co powinna miec - bo lalka bez nogi jest do przezycia, ale rybcia bez skrzeli ....

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #223 : Listopad 27, 2008, 09:13:48 »

Rozumiemy, nie kazdemu sie musi podobac i dziekujemy za wyrazenie swojej opinii, alu. Wszystkie rybki na pewno sa kompletne. Tongue

Tak pozatym to opowiesci niektorych typu: "5 neonow w 100l akwarium" sa moim zdaniem przesadzone i uwazam, ze w akwarium mozna miec tyle ryb, ile potrafi sie trzymac w niesklocony sposob i ilu potrafi sie zapewnic dobre warunki. Roll Eyes
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #224 : Listopad 27, 2008, 17:27:12 »

Rozumiemy, nie kazdemu sie musi podobac i dziekujemy za wyrazenie swojej opinii, alu. Wszystkie rybki na pewno sa kompletne. Tongue

Tak pozatym to opowiesci niektorych typu: "5 neonow w 100l akwarium" sa moim zdaniem przesadzone i uwazam, ze w akwarium mozna miec tyle ryb, ile potrafi sie trzymac w niesklocony sposob i ilu potrafi sie zapewnic dobre warunki. Roll Eyes

tez juz zauwazylam ze troszke niektorzy przesadzaja z tym "przerybieniem"

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: