Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54527 razy)
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #225 : Listopad 27, 2008, 18:42:54 »

Większość osób działa tutaj na zasadzie "bo tak ktoś powiedział to tak musi być". To troche ograniczone pojęcie powiedziałabym że troche średniowieczne.

Nie widze nic dziwnego w tym żeby kupić ryby przed odpaleniem większego zbiornika, tym bardziej kiedy są warunki do przetrzymania ich, szczególnie kiedy chodzi o wyjątkowo ładne okazy z dobrego źródła.

Dziękujemy za oceny i propozycje.

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #226 : Listopad 27, 2008, 19:36:32 »

Nie widze nic dziwnego w tym żeby kupić ryby przed odpaleniem większego zbiornika, tym bardziej kiedy są warunki do przetrzymania ich, 
uwazam, ze w akwarium mozna miec tyle ryb, ile potrafi sie trzymac w niesklocony sposob i ilu potrafi sie zapewnic dobre warunki. Roll Eyes
no cóż nie wydaje mi się aby ten natłok ryb wielu gatunków w tym również takich które różnią się wymaganiami to były dobre warunki   Undecided- ryby te żyją w stresie ( i to tym bardziejże4 akwarium jest tak użądzone że własciwie nie mają się gdzie schować) -kiszą się we własnym sosie Sad

IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #227 : Listopad 27, 2008, 20:56:14 »

Alu komentujesz coś czego nie widzisz na żywo i czego stwierdzić nie możesz. Moim zdaniem ryby nie sa zestresowane i mają się gdzie schować. Nie przesadzaj już z tym stresem i sosem.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #228 : Listopad 27, 2008, 21:07:22 »

tez juz zauwazylam ze troszke niektorzy przesadzaja z tym "przerybieniem"

Jak mam to rozumiec?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #229 : Listopad 27, 2008, 21:16:48 »

oczywiscie nie mam tu na mysli  bojka w kubeczku czy 2 - 3 welony w kuli 5L,
 ale czytalam juz pare postow gdzie 20 - 30 malych rybek (gupiki, neonki,kiryski itp) w 100 L to tez przerybienie  Wink i w takim wypadku mysle ze to juz przeginanie !!! ( nie przytocze cytatow bo juz nie pamietam gdzie to czytalam, ale spotkalam sie z podobnymi opiniami kilkakrotnie )
A wiem ze jesli obsada dobrze dobrana to na 1 cm ryby powinno byc 5  L wody i uwazam ze mozna sie z tym zgodzic
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2008, 21:20:17 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #230 : Listopad 27, 2008, 21:21:17 »

Zgadzam sie z toba. Niektore ryby z naszego zbiornika zostaly zakupione albo dlatego ze chcielismy takie miec i sa dosc rzadko u nas spotykane, albo szczegolnie piekne, albo mialy niska cene. Ich docelowe miejsce zostalo z gory przewidziane. Wszystko co do obsady na dniach zostanie unormowane.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #231 : Listopad 27, 2008, 21:26:36 »

tez mialam taki problem (bledy poczatkujacego  Embarrassed ) ale juz mam przezedzona obsade czesc oddalam i mam nadzieje ze to co zostalo juz nie bedzie sie tloczyc  Good !

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #232 : Listopad 27, 2008, 21:30:22 »

Tak naprawde to przeciez widac czy ryb jest za duzo czy nie. Wiekszosc gatunkow w naszym akwarium jest malych rozmiarow, wiec nie powoduja tloku. Mysle, ze nie ma juz co na ten temat polemizowac. Czekamy na kolejne komentarze. papa
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #233 : Listopad 27, 2008, 22:41:04 »

tez mialam taki problem (bledy poczatkujacego  Embarrassed ) ale juz mam przezedzona obsade czesc oddalam i mam nadzieje ze to co zostalo juz nie bedzie sie tloczyc  Good !
No właśnie o to chodzi -gina2006 sie do błędów przyznaje i je koryguje Good ! a Mechanic ma klapki na oczach, mówi że ''czarne to białe'' i dokupuje wciąż ryb choć i tak ma ich za dużo Undecided ( i problem nie leży tyle w ilości co w tym że nie dośc że ilośc przesadzona i  aranżacja na ta przesade nie pozwała to jeszcze ryby kompletnie źle dobrane tzw. zupa- i to nie smaczna Tongue )

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #234 : Listopad 27, 2008, 22:53:34 »

Przepraszam ale ryby rowniez oddaje i dobieram te, ktore sa naprawde interesujace. Czemu alu brniesz ciagle w ten temat? Nie dociera do ciebie to co wczesniej pisalismy na temat obsady? Undecided
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #235 : Listopad 27, 2008, 22:58:18 »

Mechanic kiedy napiszesz po ile rybek z kazdego gatunku masz?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #236 : Listopad 27, 2008, 22:59:01 »

Ja czytałam co wcześniej pisaliście i do mnie dotarło ale nadal tego nie potrafie zrozumieć! Shocked prawda wyglada tak że od poczatku wszyscy zwracają wam uwagę na obsadę ale wy nie dość że jesteście na to głusi to wciąż dokładacie ryb. I nadal uważam że głupotą jest kupowanie ryb ''na zaś'' do akwarium którego nie ma.

IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #237 : Listopad 27, 2008, 23:09:41 »

raczej chyba ślepi a nie głusi  Good !
Pozatym ty też dokladniej poczytaj. Ja *już* mam dojżałe akwarium i rybki jutro będą u mnie. Nie stresuj się tak Alu. Pij swoją zupkę.
Lista rybek zostanie zaktualizowana niebawem.
Ryby nie są dokladane a zamieniane. Część też została nazawsze oddana.

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #238 : Listopad 27, 2008, 23:10:52 »

Dlaczego niebawem?
To jest lista rybek z 1go posta:
Prętnik karłowaty, Kirysek spiżowy, Kirysek pstry, Danio pręgowany, Danio lamparci,
Krewetka Amano, Neon czarny, Neon Innesa, Neon czerwony, Bojownik wspaniały, Pielęgniczka Ramireza,
Molinezja „Black Molly”, Molinezja wielkopłetwa, Modrook słoneczny, Zbrojnik niebieski, Otosek

Wiec co za problem teraz wypisac po ile ich tam jest.
Tym bardziej ze to pytnie juz pdalo duzo wczesniej i bez odezwu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2008, 23:18:17 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #239 : Listopad 27, 2008, 23:13:01 »

Dlaczego niebawem?
Wierzę, że to tylko pytanie retoryczne... ale odpowiem: żeby 2 razy tego nie zmieniać?

trochę cierpliwości kolego akwarysto.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2008, 23:14:51 wysłane przez IzzY » Zapisane

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: