Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54642 razy)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #345 : Grudzień 07, 2008, 20:24:44 »

Nie ma za co. Polecam się na przyszłość.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #346 : Grudzień 07, 2008, 22:11:52 »

Szymonie nie wątpię, że w temacie akwarystyki masz zapewne sporą wiedzę i dobrze, że umiesz ją przekazać. Jeśli chodzi o "łączenie biotopów" to może faktycznie sformułowanie było lakoniczne, wręcz potoczne i mogło nie oddawać mojej faktycznej myśli. Myślę jednak, że takie 'łapanie za słowa' rodzi niepotrzebne konflikty. Naturalnie miałam na myśli  'łączenie gatunków z różnych biotopów' i pewnie w innym temacie niz nasz, nawet nie zwróciłbyś na to uwagi.
Jeśli chodzi o ewolucje. Owszem Charles Darwin jest ojcem ewolucji jednak należy pamiętać, że jego teoria jest wybrakowana, brakuje w niej ogniw łączących poszczególne linie pierwszych Homo. Dlatego też powstały inne teorie, jak twierdził mój profesor od Antropogenezy bardziej prawdopodobne - i wśród nich jest teoria "skokowa" ukazująca ewolucje jak coś nieprzewidywalnego, przypadkowego a zatem chaotycznego. Kto wie może nikt z nas nie ma racji? Gdyż ewolucja lub kreacjonizm to coś jeszcze bardzo sprzecznego.

Może ty Szymonie i MSZT macie racje. A może nie do końca... Wasze wypowiedzi cos wnoszą, powodują jakieś wnioski. Szkoda jednak, żę o ile wy przekazujecie widzę tak niestety ala, Misqumacus i Grajewiak ciągle próbują coś narzucać, a ich wypowiedzi albo są lakoniczne albo rażące i nieco wulgarne. Nie tędy droga.

Powinniście brać trochę też pod uwagę ten fakt, że część ryb będzie pływało w tych 325l, które mamy nadzieję niedługo ruszy. I już nie dyskutujmy czy dobrze czy źle że wcześniej kupiliśmy ryby bo to nie ma sensu. I tak ich nie oddamy do sklepu (ryb do 325l) tym bardziej, że szkło już stoi i czeka na kompletowanie całej reszty - co niestety nie jest tanie a tym bardziej, że chcemy dobrze je zrobić.

A na koniec pozwolę sobie zacytować Alberta Einsteina (może jakiś autorytet dla was), który powiedział: "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi."

natomiast Heraklit z Efezu powiedział: " Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie."
Myślę, że to ładna puenta... 
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 22:14:47 wysłane przez IzzY » Zapisane

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
Mate2360
Nowy
*

« Odpowiedz #347 : Grudzień 07, 2008, 22:18:35 »

ładnie to tak zaśmiecać forum zbędnymi informacjami? Tongue hehe niezle się rozpisałaś Tongue
Poezje filozoficzne zostaw dla siebie a nie zaśmiecaj forum Smiley
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 22:20:52 wysłane przez Mate2360 » Zapisane
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #348 : Grudzień 07, 2008, 22:24:24 »

ładnie to tak zaśmiecać forum zbędnymi informacjami? Tongue hehe niezle się rozpisałaś Tongue
Poezje filozoficzne zostaw dla siebie a nie zaśmiecaj forum Smiley
I vice versa.

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #349 : Grudzień 07, 2008, 22:26:27 »

Szkoda jednak, żę o ile wy przekazujecie widzę tak niestety ala, Misqumacus i Grajewiak ciągle próbują coś narzucać, a ich wypowiedzi albo są lakoniczne albo rażące i wulgarne
Uzasadnij prosze.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Mate2360
Nowy
*

« Odpowiedz #350 : Grudzień 07, 2008, 22:28:10 »

Dokładnie Izzy uzasadnij,bo ja tu żadnych wulgaryzmów nie widzę a widze tylko twoją notatkę zaśmiecającą ten cały temat więc wiesz jak nie umiesz pisać krótko i zwięzle to chyba mamy problem z jedną użytkowniczką Forum Akwarium.Net.PL Smiley
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #351 : Grudzień 07, 2008, 22:29:58 »

tego nie trzeba uzasadniac, wystarczy poczytac Wasze wypowiedzi i nie tylko w tym watku

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #352 : Grudzień 07, 2008, 22:31:07 »

tego nie trzeba uzasadniac, wystarczy poczytac Wasze wypowiedzi i nie tylko w tym watku
Istnie dyplomatyczna odpowiedz.
Nie Ciebie pytam.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Mate2360
Nowy
*

« Odpowiedz #353 : Grudzień 07, 2008, 22:32:08 »

Dokładnie nie wtrącaj się w nie swoje sprawy Smiley
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #354 : Grudzień 07, 2008, 22:35:45 »

Istnie dyplomatyczna odpowiedz.
Nie Ciebie pytam.

Ale i w stosunku do innych a i do mnie tez jestes bardzo agresywny, naciskasz i narzucasz tak jak i ala, moze wiedzy akwarystycznej macie pod dostatkiem ale o oglade u Was trudno. Szymonow moze pisze to samo ale w zupelnie innej formie - wiec moze sie od niego pouczycie ?

Mate2360
Nowy
*

« Odpowiedz #355 : Grudzień 07, 2008, 22:37:37 »

Oj Kobieto ty się naucz wpierw czytać potem oceniaj Cheesy
 niepotrzebne prowokowanie pyskówek, zbędna agresja wobec innich userów.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #356 : Grudzień 07, 2008, 22:43:11 »

Izzy,
No cóż, skoro twierdzisz bezpodstawność i nic nie wnoszące wypowiedzi to po co ten temat jest ?
Jak możesz sama zauważyć, jeżeli tylko nie uniesiesz się dumą, że było w tym temacie całe multum podpowiedzi od najłagodniejszych form do ostrzejszych.
I czym to skutkuje ?
Odbija się jak groch od ściany.
Może tego nie dostrzegasz ale nikt tu wam nie życzy "żeby zalała was woda z tego p...... akwarium obrośniętego syfem" jak to jeden z użytkowników powiedział ....
Lecz próbujemy w jakiś sensowny sposób przekazać Wam braki i luki, których załatanie spowoduje polepszenie zarówno wyglądu estetycznego, jak i warunków bytowania akwarium.
Tu nie chodzi o jakiech wzajemne uprzedzenia, czy dawne kłótnie bo mi naprawdę nie zależy na jakiś przepychankach .....
Dlatego proponuję przemyśleć to, że traktujesz to akwarium jak jeden z cudów świata, bo do poprawienia mało nie jest i czasem warto przemyśleć niektóre uwagi, a nóż będę bardzo efektywne po ich wykonaniu ?
No cóż, nie każdemu się musi to akwarium podobać i dlatego głupotą jest narzucanie swojego zdania ...
OK, jak dla mnie koniec filozofi i polemiki.
ps. Mate236, przystopuj troche, dobrym wychowaniem  nie grzeszysz w stosunku do Giny.

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #357 : Grudzień 07, 2008, 22:56:56 »

śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, i muszę przyznać że to forum zamienia się powoli w wariatkowo Huh, muszę przyznać że ala, Misquamacus to chyba na własność wykupili to forum, bo wszędzie tam gdzie jest zamieszanie to ich pełno, teraz jeszcze do tego dołączyła gina2006, ale ... czy to ma sens?

p.s. szymonw - malejesz w moich oczach wdając się w takie bezsensowne dyskusje - sorry
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #358 : Grudzień 07, 2008, 23:02:13 »

Misqumacus jak Ty pozytywnie mnie zaskoczyłeś treścią i formą swojej wypowiedzi... Wiemy, że to nie 8 cud świata ale nam się podoba. Wiemy, że są pewne niedociągnięcia i błędy (częściowo też nam to uświadomiliście). Co się da to zmienimy, ale pamiętajcie, że agresją niczego się nie zmieni. Zależy nam na dobrym stanie naszych akwariów. Dlatego też po raz kolejny mówię: cierpliwości, bo pewnie wygląd jak i obsada tego akwarium jeszcze się zmieni. Nie od razu Kraków zbudowano.
Gina nic dodać nic ująć.    Good !

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #359 : Grudzień 07, 2008, 23:04:33 »

No i pięknie, jakakolwiek próba kontaktu zamienia sie w obrzucanie gnojem i zmieszaniem z błotem.
Dzięki, gregorij, skoro takie masz odczucia, no to cóż, tylko współczuć.
jak dla mnie koniec rozmowy ...

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: