Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54690 razy)
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #390 : Luty 24, 2009, 01:20:28 »

Watek zostal zaktualizowany. Niebawem dokonamy zmian w postaci przeniesienia filtra na lewa strone i dosadzenia czegos po prawej. Rosliny z upraw emersyjnych i te, ktore maja ograniczony dostep do swiatla rosna kiepsko i zostaja usuwane. Wszystko idzie ku dobremu i nie poddajemy sie, choc zbiornik sprawia problemy z glonami (glownie na podlozu, nalezy wymienic 2 wysluzone swietlowki). Nie bede komentowal wypowiedzi takich jak powyzej, szkoda klawiatury. Zapraszamy rozsadne osoby do komentowania.
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #391 : Luty 24, 2009, 22:26:56 »

Ja uważam, że akwarium zmierza ku dobremu. Do pełnego rozkwitu pewnie minie jeszcze trochę czasu ale myśle że osoby z wyobraźnią już to widzą  Wink

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #392 : Luty 26, 2009, 22:46:40 »

widze też piękne barwnikaki czerwonobrzuche Cheesy Cheesy

126l Ogólniak

160l Malawi
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #393 : Luty 26, 2009, 23:12:34 »

To są Barwniaki szmaragdowe. Wink Milo, ze ci sie podobaja. Sa tu tylko tymczasowo. Szkoda ich oddac, poczekamy az dobierze sie para. Embarrassed

EDIT: Akwarium przeszlo mala przebudowe. Niektore rosliny odpadly z gry, pojawia sie nowe, zdrowe. Wszystkie lampy zostaly wymienione na nowe, stare byly przyczyna glonow na podlozu. Z czasem wyprowadzimy to akwarium na prosta, nie poddajemy sie. Good !
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 11:26:06 wysłane przez Mechanic » Zapisane
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #394 : Marzec 18, 2009, 22:23:07 »

Akwarium przeszlo male zmiany. Zmieniona zostala obsada - zamiast neonow sa teraz prystelki. Doszly nowe rosliny, problem glonow praktycznie juz nie istnieje. Wpuscilem swiderki w celu oczyszczenia podloza z zalegajacego detrytusu. Wystepuje problem z dolnymi lisciami wywlocznika - po jakims czasie obumieraja. Swiatla jest full wiec mysle, ze przyczyna moze byc ubogie w skladniki odzywcze podloze. Zapraszam do komentarzy.
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #395 : Marzec 18, 2009, 22:28:06 »

Jak dla mnie rewelacja Smiley a oświetlenie nocne jest kapitalne Smiley

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #396 : Marzec 18, 2009, 23:10:30 »

Wow,wow, wow  Good ! Good ! Good !
Teraz mozna patrzec i podziwiac - bo jest co  Cheesy jedno z ladniejszych, gratulacje

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #397 : Marzec 18, 2009, 23:11:45 »

Dzieki, brakuje jeszcze trawnika. Maly heniek juz jest w drodze. Wink
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #398 : Marzec 19, 2009, 20:51:01 »

No no no...Widzę że się rozkręcacie Grin
Akwa rzeczywiście coraz lepsze Wink
nie wiem co jeszcze napisać...

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #399 : Marzec 19, 2009, 21:09:58 »

Ja powiem tak...
Dla ryb to zapewne raj. Jak pewnie wiesz o gustach się nie dyskutuję. Powiem co mi się podob, a co nie.
Podoba mi się:
¤ kondycja roślin- wspaniała
¤ oświetlenie
¤ rybki- świetne kolorki Smiley
¤ korzenie
¤ ściana nurzańca- staram się zrobić takie cuś w 45 litrach - ale nie wychodzi

Nie podoba mi się:
¤ coś jakaś woda mętna ale to pewnie minie
¤ i to podłoże
¤ brakuje mi tutaj jakieś czerwonej roślinki

Jednak bądź co bądź to akwarium najbardziej podobało mi się akwarium w tym stanie:
http://images26.fotosik.pl/302/7b3b916a78f06b67med.jpg
Ale teraz też jest fajnie.

A i mam pytanie. Co to za cudo?
http://images49.fotosik.pl/38/7ea76b9d3c8b6863med.jpg
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #400 : Marzec 19, 2009, 21:26:06 »

Watek zostal zaktualizowany. Niebawem dokonamy zmian w postaci przeniesienia filtra na lewa strone i dosadzenia czegos po prawej. Rosliny z upraw emersyjnych i te, ktore maja ograniczony dostep do swiatla rosna kiepsko i zostaja usuwane. Wszystko idzie ku dobremu i nie poddajemy sie, choc zbiornik sprawia problemy z glonami (glownie na podlozu, nalezy wymienic 2 wysluzone swietlowki). Nie bede komentowal wypowiedzi takich jak powyzej, szkoda klawiatury. Zapraszamy rozsadne osoby do komentowania.

nie widzę za bardzo powiązania pomiędzy zakupem emersów a ich kondycją w baniaku. idąc waszym tropem myslenia 70% roślin dostępnych na rynku internetowym należałoby wyrzucać bo i tak sie nie przyjmą.

generalnie jakaś poprawa jest. ale biorąc pod uwagę ile ten baniak ma już miesięcy to ja na waszym miejscu juz bym się chyba przestawił na multiki lub coś w tym stylu. do roślin to wy raczej "ręki" nie macie.

ale i z nurzańca samego można aranżację zrobić. byleby ciekawą obsadę dobrać. powywalajcie zatem wszystkie korzenie i rośliny. zostawcie nurzańca (chociaż do tej wysokosci baniaka nie pasuje)powrzucajcie trochę otoczaków na ten żwir. wymieńcie obsadę na np sumiki szkliste i przynajmniej będzie coś oryginalnego podchodzącego pod biotop. bo z aranżacją rioślinną coś wam ciężko idzie.

a co z sondą? usunęliście wszystkeie głosy by sobie samopoczucie polepszyć? można i tak.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #401 : Marzec 20, 2009, 12:38:54 »

Otoczaki i sumiki to niestety nie to, co lubimy. Mamy czas, nie spieszy sie nam z ostatecznym wizerunkiem zbiornika. Ankiete wyzerowalem, bo akwarium jest juz troche inne niz kiedys i chodzi nam o aktualne oceny. Moim zdaniem zbiornik jest juz ukonczony na ok. 90%, poczekamy az trawnik wystartuje. Wiekszych zmian juz raczej nie bedzie, ewentualnie jakies mchy na korzeniach sie pojawia. Rozumiem, ze zaden okreslony biotop to nie jest ale wkoncu to akwarium ogolne. Nie kazdemu sie musi podobac, szanujemy wszystkie opinie. Pozdrawiamy! papa

To tajny projekt "Trawiasty swiat" dla krewetek i neonow zielonych. Wink Śledzisz mnie? Grin
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 12:42:49 wysłane przez Mechanic » Zapisane
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #402 : Marzec 20, 2009, 12:42:58 »

Smiley bardzo fajny nurzańcowy gąszcz
IMO dużo lepiej niż wcześniejsze odsłony
podobaja mi się jeszcze żółte molinezje

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #403 : Marzec 20, 2009, 12:49:49 »

IMO dużo lepiej niż wcześniejsze odsłony
podobaja mi się jeszcze żółte molinezje

Dziekujemy za opinie. Zolte molly sa super ale kupilem chorego samca i musze go podleczyc/wymienic. Docelowo zamieszkaja w 325l akwarium za pare miesiecy razem z czarnymi i pstrokatymi... Grin

nie wiem co jeszcze napisać...

Na przyklad, ze pozdrawiasz nas albo cos... Grin Grin Grin
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 10:25:02 wysłane przez Mechanic » Zapisane
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #404 : Marzec 28, 2009, 10:48:44 »

Zamiast brzydkiej (jak dla mnie) moczarki wsadzilem w prawy tylny rog Bacope monnieri. Filtr poszedl na srodek, za wywlocznik. W lewym rogu wsrod nurzancow nie dawal rady i w wodzie ciagle plywaly jakies paprochy. Niebawem zdjecia. Wink
Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 32
  Drukuj  

Skocz do: