Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o tym akwarium?
Super!
Podoba mi się
Średnie
Nieciekawe
Stać cię na więcej...

Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32
  Drukuj  
Autor Wątek: Mechanic - 70l - ogólne [Aktualizacja z 15.12.2009]  (Przeczytany 54739 razy)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #435 : Kwiecień 28, 2009, 21:18:33 »

jakby nie patrzeć to jeszcze się taki ktoś nie narodził co by wszystkim dogodził  Wink
Mnie w ogóle nie musicie dogadzać, sama sobie dogadzam własnymi akwariami Cheesy

Duży korzeń i skała są odważnym eksperymentem
Cokolwiek by to znaczyło, na pewno dumnie brzmi

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #436 : Kwiecień 28, 2009, 21:26:20 »

Moze sprawcie sobie drugie akwa Huh    Wink    W tak niewielkim zbiorniku trudno miec wszystko , a obserwujac Wasze poczynania jestescie niezdecydowani . Musze to napisac ; czy aby nie jest to " powrot do przeszlosci" ?   Bo bylo juz tak fajnie w poprzednim wcieleniu akwa .
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #437 : Kwiecień 28, 2009, 21:35:43 »

Ja bym sie teraz obawiala o tego poprzycinanego nurzanca, moze zmarniec (oby nie, ale ..)  Sad   -  a byl taki piekny ......

speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #438 : Kwiecień 28, 2009, 23:37:01 »

O nurzańca nie martwił bym się bo ciężko go zajechać.
Obecny wystrój jak dla mnie to klapa :/ jakoś nie widzi mi się ten nurzaniec śrubowy koło prostego i to jeszcze tak rozsiany.
Co do skałki to poprzednicy mają rację - pasuje jak siodło do krowy.
Przed korzeniem to chyba żabienica jakaś i to jest tyko ten kawałek co mi się podoba - korzeń z tą żabienicą. Swoją drogą mam u siebie tą samą roślinę i jakoś nie chce mi rosnąć tzn. rośnie ale strasznie zniekształcona :/
Korzenia nie obsadzałbym mchem bo świetnie wygląda w takiej "nagiej" postaci.
Jeszcze odnośnie nurzańca to nie wyrywałbym mu jakichkolwiek liści czy przycinał. Lepsze rozwiązanie to odcinanie przerastających roślin (zbyt długich) i pozwolić rosnąć mniejszym. Zdecydowanie jestem za poprzednim wystrojem. Nie przyjmujcie mojej oceny jako ataku po prostu piszę co widzę.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #439 : Kwiecień 29, 2009, 21:59:43 »

Rozumiem wasze wypowiedzi i godnie je przyjmuje. Wiem, ze nie kazdemu pasuje ta skala, ze roslin jest narazie malo... Nie dokupywalismy zadnych nowych okazow, wszystkie pochodza z poprzedniej aranzacji. Nie bede przeciez sadzil 50 starych nurzancow zeby stworzyc nowy gaszcz. Chce widziec jak rosna i wtedy w razie potrzeby modelowac ich wyglad i przestrzen zyciowa. Kiedy skalka wkomponuje sie miedzy zielsko nie bedzie juz taka "krowiasta" i wszystko powinno sie sharmonizowac. Pewnie dojda jeszcze jakies gatunki kiedy bedzie troche grosza. Po prostu dajcie czas temu zbiornikowi, nie kladzcie od razu na niego "lachy". Przeciez poprzednia wizja akwa tez potrzebowala sporo czasu i zmian. Nie od razu Rzym zbudowano... Roll Eyes
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #440 : Kwiecień 29, 2009, 22:19:14 »

jakby nie patrzeć to jeszcze się taki ktoś nie narodził co by wszystkim dogodził  Wink
Mnie w ogóle nie musicie dogadzać, sama sobie dogadzam własnymi akwariami Cheesy

Jasne, chyba chodzi o to żeby podobało się właścicielowi a jak komuś jeszcze się podoba to tym bardziej miło.

Duży korzeń i skała są odważnym eksperymentem
Cokolwiek by to znaczyło, na pewno dumnie brzmi
Tylko tyle, że nie będziemy wkladać kijka do rzeki.

Moze sprawcie sobie drugie akwa Huh    Wink   
Mamy już łącznie 4. Bez przesady.

O nurzańca nie martwił bym się bo ciężko go zajechać.
Obecny wystrój jak dla mnie to klapa :/
Powiem jak Newton: "I to nie jedyny w świecie przypadek, że człowieka wzniosły: jabłko i upadek.
tzn. rośnie ale strasznie zniekształcona :/
być moze jej czegoś brakuje?
Nie przyjmujcie mojej oceny jako ataku po prostu piszę co widzę.

No co ty. Mamy nadzieje, że jednak wkrótce zmienicie zdanie i będzie bardziej się podobało.

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #441 : Kwiecień 29, 2009, 22:23:12 »

Mamy nadzieje, że jednak wkrótce zmienicie zdanie i będzie bardziej się podobało.

No wlasnie. Wink Grin
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #442 : Maj 23, 2009, 21:33:13 »

Zaktualizowałem wątek, zapraszam do oglądania i głosowania. Zamiast wywłócznika posadziłem 2 kabomby karolińskie (nie są to świeże rośliny z koszyczków). Skałka przybrała bardziej naturalny wygląd poprzez porastajace ja glony zielone. Wink Zastanawia mnie tylko wzrost twardości ogólnej wody - na początku było 10'dgH a teraz jest 16. Czytałem, że mułek organiczny może zatwardzać wodę, czy to prawda? Podmieniam 15l wody tygodniowo.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #443 : Maj 23, 2009, 21:36:34 »

Kabomba ładna.

Zastanawia mnie tylko wzrost twardości ogólnej wody - na początku było 10'dgH a teraz jest 16.
A uzupełniasz odparowaną wodę? Czym?

MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #444 : Maj 23, 2009, 21:38:30 »

Ładna flora Cheesy jedynie co mi nie podchodzi to ta ,,skałka,,  ale to moje odczucie  Good !
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #445 : Maj 23, 2009, 21:40:19 »

Mechanic mnie wciąż najbardziej ze wszystkich dotychczasowych odsłon najbardziej przypadła do gustu pierwsza (lub początki nie pamiętam dokładnie). Tobie chyba też się średnio podoba co?
Bym zapomniał...mydlisz oczy tym bojownikiem Smiley

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #446 : Maj 23, 2009, 21:41:01 »

Wlewam tyle przy podmianie, ze starcza na caly tydzien i nie dolewam. Wink Moja kranowka ma 10'dgH.

Tobie chyba też się średnio podoba co?

Powiem, ze jak narazie jest srednio. Ale dojda jakies roslinki i jak sie ziele rozwinie na dobre to powinno byc git. Cheesy
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 21:43:21 wysłane przez Mechanic » Zapisane
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #447 : Maj 23, 2009, 22:00:14 »

Wlewam tyle przy podmianie, ze starcza na caly tydzien i nie dolewam. Wink
Ale trochę odparowuje, prawda? A odparowuje czyste H2O, minerały zostają w akwarium, przy podmianie dodajesz nowych i tak stopniowo twardość wzrasta. Choć nie wykluczam, że i podłoże może się do tego przyczyniać. A możliwe, że i skałka.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #448 : Maj 23, 2009, 22:05:58 »

Skalka jest z tworzywa. Tongue Masz moze racje z ta odparowana woda. Mysle, ze powinienem stosowac do podmian wode RO lub demineralizowana... Roll Eyes
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #449 : Maj 23, 2009, 22:30:09 »

Skalka jest z tworzywa.
Ooo, myślałam, że to piaskowiec

Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32
  Drukuj  

Skocz do: