Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Długość świetlówki T8 45cm wraz z oprawkami.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Długość świetlówki T8 45cm wraz z oprawkami.  (Przeczytany 2174 razy)
cichybartko
Nowy
*

« : Czerwiec 25, 2008, 18:09:26 »

Witam Forum Smiley.

Mam dość proste pytanie ile centymetrów długości ma  świetlówka T8 45cm wraz z zwykłymi oprawkami po złożeniu.
Pytam bo jestem w trakcie projektowania kinkietu ze sklejki i będę miał do dyspozycji tylko 488mm po długości na zmieszczenie świetlówek wraz z zwykłymi oprawkami.
Wiem że obecnie są w użyciu oprawki bryzgoszczelne ale zajmują strasznie dużo miejsca a głębokim dzieciństwie miałem szczelną pokrywę właśnie ze zwykłymi oprawkami i mimo mega wilgoci nic się kompletnie nie działo.

Pozdrawiam.
Bartko.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2008, 11:05:41 »

Świetlówki bryzgoszczelne wciskane zajmują ok 1 cm miejsca z każdej strony świetlówki i są to najmniejsze oprawki. Do kupienia na allegro i w sklepach internetowych z oświetleniem do akwarium (www.zoolight.pl , www.aqva-light.pl)

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
cichybartko
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2008, 18:06:27 »

Wielkie dzięki. Czyli wraz ze świetlówką będzie to jakieś niecałe 47cm. Wiec super.
Pozdrawiam serdecznie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: