Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: czy nie za duzo???  (Przeczytany 7123 razy)
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Lipiec 09, 2008, 08:52:57 »

hej czy ktos mi pomoze???
w moim 200l akwa mam:
2papuzie
2eliotti
2sajice
1labeo
4bocje
2zbrojniki niebieski
1kirisnika
2jeszcze jakies inne sumy
czy to nie za duzo???

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Lipiec 09, 2008, 10:46:06 »

Sam sobie na to pytanie odpowiedz skoro nie ma przeliczników i każdy trzyma ryb ile mu sie podoba:) Poza tym możesz sprawdzić z google jakiego zbiornika potrzebuje każda z twoich ryb i racjonalnie do tego podjedz

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Lipiec 09, 2008, 11:16:03 »

ty masz na kazde zapytanie swoje wytłumaczenie... to po co to forum istnieje jesli wszystko wedlug ciebie jest w google....  Wściekły

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Lipiec 09, 2008, 11:20:06 »

A nie ma wszystkiego? Wystarczy poświecić trochę czasu i poszukać. Jest tyle podobnych forów i pewnie już wszystkie tematy zostały poruszone jakie sie dało. A to forum jest po to żeby leniwych ludzi wyręczać w tym

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
krewetki amano
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Lipiec 09, 2008, 11:29:50 »

ale ty odsyłasz wszystkich cały czas do google i innych forów... no bez sensu...  Wściekły to po co jest to foum...Huh jesli ty caly czas wysyłas do wikipedi i google...
po to rozpoczynam temat o obsadzie zeby mi ktos pomógł,  a nie zebys odsylala mnie do google... jak bym znalazł cos w google to chyba nie rozpoczynał bym tematu tak??? a jak jestes taka madra to moze sama mi znajdziesz to w google... czy ta obsada pasuje co??

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Lipiec 09, 2008, 12:05:52 »

Mam cię wyręczać?

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
krewetki amano
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Lipiec 09, 2008, 12:10:52 »

nie mozesz mi pomóc to chociaz nie odsyłaj mnie do google jak jakiegos gówniarza... !!!

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Lipiec 09, 2008, 12:17:15 »

To znalazłam na jakimś forum Pielęgnice Papuzie "Najlepiej dla papuzich to około 200l zbiornik.Ja posiadam taki i trzymam w nim 4 papuzie.To są przecudowne rybki.Bardzo łagodne, *** z reki, w życiu bym ich nie zamienił na inne.W 112 litrach to góra 2 ale to dla nich za mało. Można potrzymać je około 6 miesięcy potem lepiej wymienić zbiornik na 200l. Jedzą prawie wszystko mięsko, ochotki, pokarmy suche.Mimo ze to hybrydy jak je nazywają one i tak są cudowne.Także polecam gorąco ich hodowle."

Pielęgnice ellioti
"Pielęgnica Ellioti ale z kim?!
Witam , widziałem je Piękne rybcie!!!! ale cóż musze cię raczej zmartwić 200ltr baniak to całkiem spory litrarz. Miałem mekki w 120ltr parke wraz ze zbroinikiem niebieskim i biedak siedział całe zycie w kryjówce, teraz sobie plywa w innym otoczeniu 15 neonów inessa i 2 skalarów i jest ok, je i rośnie i ma samiczke, kto wie moze młodych się dochowam. Z meekami mi się udało. Ale do żeczy, pielęgnice to bardzo terytorialne ryby, Ellioti nie trzymałem i nie zamieżam , ale widziałem ze rosną one całkiem poaźne i wydaje mi się że w 200 ltr parka byc może ok ale inne ryby? no nie wiem ale wydaje mi sie ze to będzie porażka. Na pewno nie utrzymasz tam ładnych roślin , no chyba że nie zamiezasz ich mieć lub tylko pare skałek ,grot i kożeni. Jutro bede w sklepie gdzie je widziałem, ale w akwa 1000ltr , zapytam własciciela co i jak z tymi ellioti. Ale myśle raczej relalnie , nic nie dokoptujesz do tych pięknych ryb w 200 ltr. Pozdrawiam...."

a resztę może później

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
krewetki amano
papuga1993
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 09, 2008, 17:20:49 »

hej czy ktos mi pomoze???
w moim 200l akwa mam:
2papuzie
2eliotti
2sajice
1labeo
4bocje
2zbrojniki niebieski
1kirisnika
2jeszcze jakies inne sumy
czy to nie za duzo???
Za dużo to nie jest....
może byś pomyślała nad inną obsadą ?? bo ta jest trochę dziwna.... i nie radziłbym ci mieć w akwa pojedynczych rybek z jakiegoś gatunku bo ci po prostu zginą , pojedyńcze osobniki nie czują się dobrze... labeo rośnie dość spore , pielęgnice raczej nie lubią innych ryb i są agresywne ....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 17:23:06 wysłane przez papuga1993 » Zapisane
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Lipiec 09, 2008, 17:23:50 »

sory ale labeo musi byc sam bo jesli bym mial 2 lub wiecej to prowadzily by ze soba zaciete walki...

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #25 : Lipiec 09, 2008, 18:46:58 »

Zyga nie sluchaj rad papugi. Oto co pronowal do 40l:
Proponuję :
4 zwinniki
2molinezje
3gupiki
zbrojnik niebieski
4kiryski
2kardynałki
Pomijajac juz fakt ze kardynalki maja inne wymagania co do temp wody niz pozostale rybcie.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Lipiec 09, 2008, 18:51:27 »

tylko ze ja nie chce zrezygnowac z pielegnic. bo te ryby maja charakter według mnie.... a papuga prubóje mi wcisnac mieczyki i kardynałki:D
a po 2 to sajice i elioti maja bardzo czesto ikre.... ale oczywiscie zanim sie nie obejrze bocje zjadaja cale potomstwo badz ikre... Sad

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
zyga07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Lipiec 11, 2008, 14:33:11 »

to w koncu ktos mi udzieli odpowiedzi czy nie??

akwa 68
wielogatunkowe
akwa 200l
malawi
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #28 : Lipiec 11, 2008, 14:40:57 »

za dużo gatunków. zrezygnuj z bocji , labeo , pauzich. Jeśli saice i eliotti żyją w zgodzie ze sobą mogą zostać.

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Lipiec 15, 2008, 13:20:25 »

No wreszcie! Gdyby nie Ala to ten temat kwalifikowałby się do zamknięcia jako spam  Wściekły

Masz piękne pielęgnice. Aby wyeksponować ich piękno zmieniłabym całkiem obsadę. Podobnie jak zasugerowała to Ala zostawiłabym pielęgnice, które się trą i żyją ze sobą w zgodzie i zbrojniki. Bocja, labeo, kiryśnika, papuzie i sumy - na sprzedaż albo do oddania bo masz za dużo ryb strefy przydennej do tego akwarium.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: