Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z wybarwianiem ?!  (Przeczytany 1681 razy)
papuga1993
Gość
« : Lipiec 08, 2008, 16:16:29 »

Dziś w sklepie zoologicznym widziałem takie duże gupiki, które były tylko w połowie wybarwione... czy to jest spowodowane brakiem odpowiedniego pożywienia Huh czy może związane z "nieczystością" genetyczną gupików, bo przecierz wiadomo jak się mnożą.....jak maszyny ;p
Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg

« Odpowiedz #1 : Lipiec 08, 2008, 17:17:30 »

Ich urodą, oświetleniem w zoologicznym. Ja np. kupowałam gupika i i był czerwony w sklepowym akwa, natomiast u mnie stał się rudy :S
papuga1993
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 08, 2008, 19:03:32 »

Ale one mają tak do połowy kolor płetwy albo tylko kawałek... kupiłem kiedyś i mam takie w domu nawet u pewnego znajomego też takie widziałem ;/
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Lipiec 08, 2008, 19:07:17 »

Ale one mają tak do połowy kolor płetwy albo tylko kawałek... kupiłem kiedyś i mam takie w domu nawet u pewnego znajomego też takie widziałem ;/
No i co?
 taka ich uroda nie każdy musi być śliczny (-pozatym pojęcie piękna tez jest względne)

papuga1993
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 08, 2008, 19:14:13 »

aha....
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2008, 16:55:09 »

To 'efekt' genetyczny, ostatnio sklepy zalało gupiki z importu azjatyckiego - samce są dzielone na kilka barw, jedna odmiana-jedno akwarium... tak przynajmniej u nas je sprzedają. W tym gupiki tylko do połowy ubarwione, a druga połowa jest inna - albo jednolicie ubarwione (rzadsze).

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
papuga1993
Gość
« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2008, 21:45:29 »

no i tak myślałem bo tak się im przyglądając się dziwiłem dlaczego one nie są w pełni wybarwione...
a tak poza tematem jakiej firmy polecacie jedzonko dla rybek Huh ja mam narazie tropikala (ovo-vit , super-vit)
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2008, 22:14:41 »

Ja polecam  płatki Tropicala Vitality&Color.,Jest to pokarm do wybarwiania ryb.Moje go bardzo lubią Smiley

IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Lipiec 11, 2008, 19:05:42 »

Ja polecam  płatki Tropicala Vitality&Color.,Jest to pokarm do wybarwiania ryb.Moje go bardzo lubią Smiley

A jaki jest ich efekt?  Smiley

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Lipiec 11, 2008, 19:12:24 »

A jaki jest ich efekt?  Smiley
[/quote]

Jest to pokarm na wybarwianie ryb,ale ciężko coś powiedzieć czy ryby by wyglądały na bledsze bez tego pokarmu.Stosuję go od początku,a najwarzniejsze że rybą
 bardzo smakuje Cheesy

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: