Mama obok siebie stojące 2 akwaria , 40l i 6l .
40 l ma FILTR wewnętrzny , a 6l nic nie ma.
I chciałem nałożyć na wylot filtra wężyk który by powietrze przenosił z 40l do 6l ,nad taflą wody. A w tym wężyku zrobić dziórkę , wsadzić jeszcze 1 węzyk który by dawał powietrze do 40l .
ROZUMIESZ ?
woda by sie nie przelewała , bo ten węzyk co by leciał do 6l to by nie był zanurzony , tylko w nim by była dziórka i tam by był wsadzony jeszcze 1 węzyk który by prowadził powietrze do 40l .
Nie rozumie OD NOWA Z wylotu Filtra wylatuje WODA a nie powietrze,Ewentualnie Woda z powietrzem za pomoca węzyka ktory jest podłączony do wylotu Filtra. Zreszta co bede tłumaczył..gdybys miał zewnetrzny to by sie dało,a tak sie nie da i nie powiesz mi ze sie da.To co czytam i tak dla mnie nie jest zrozumiałe, Miałes napisac jaki to filtr (teraz juz nie potrzeba zreszta) Nie będzie to działałoJak masz napowietrzacz,to bez problemu,przy filtrze zewnętrzynym tez bez problemu,ale przy wewnętrzyn nie da rady,bo filtr zasysa wode tę którą wyrzuca -samego powietrza nie uda ci sie uzyskac i w dodatku przeniesc do drugiego Akwa bo przewaznie jest ono zaciągane przy przepływie wody przez filtr.I zanim napiszesz O BOZE LUKASZ zastanow sie nad tym co piszesz.
ps Ile masz lat