Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Aquael unimax 250 nowy i stary  (Przeczytany 2786 razy)
jemioluszka
Stały użytkownik

« : Lipiec 21, 2008, 10:46:02 »

Zauważyłam ze są dwa rodzaje tego samego filtra i już co niektórzy o tym pisali na forum. Chciałam sie spytać czym tak naprawdę sie różnią? Wersja z czarna pokrywa od tej z srebrna. Czy ten nowy jest lepszy od starego? Widziałam na allegro te filtry ze srebrną po 230zl a w pewnym tanim sklepie internetowym filtr z czarna pokrywa kosztował 211zl

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2008, 17:11:32 »

oczywiście że nowy jest lepszy Smiley , z tym że ten nowy nie jest już taki nowy bo ma około 3 lat, różnic jest kilka np. zmieniono system zalewania, zamiast "kiwania" wajhą w lewo i prawo, co nie zawsze przynosiło porządane wyniki zasrosowano tradycyjną pompkę znaną np z fluvala o niebo lepiej zdaje egzamin, zmieniono system odpowietrzania, który dużo bardziej wydajny niż w poprzedniku, w samym silniku zmieniono system mocowania osi wirnika ( w starym było to na gumce która z czasem twardniała, dostawała luzu i wirnk obcierał o komorę wirnika robiąc przy tym dużo hałasu), ogólnie cała pokrywa po otwarciu robi wrażenie dużo prostszej niż popszednio, kolor to poprostu bajer, według mnie po tych zmianach filtr stał się miej awaryjny a właściwie bezawaryjny i jeżeli decydujesz się na zakup to tylko te nowe, nawet jeżeli były używane,  stare możesz sobie odpuścić szkoda kasy Wink
jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2008, 18:07:45 »

Te stare jeszcze są w sprzedaży? Bo dziwi mnie to zdjęcie w tym sklepie, bo 500 i 700 są srebrne a 150 i 250 czarne. http://www.tropicalfish.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=1619&sid=&pin=&mod=62&prm1=10606&prm2=17770&kat=11803&pt=&lang=pl-pln

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2008, 19:59:29 »

stare zostały wycofane jakieś 3 lata temu jak już pisałem, a w sklepach może są poprostu stare fotki, jeszcze do niedawna w sklepie internetowym aquaela były stare fotki, a tak wogóle jeżeli jesteś zainteresowany kupnem to można napisać maila do sklepu internetowego, jeżeli poważnie traktują klienta napewno odpiszą
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: