Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Sklejanie akwarium =]  (Przeczytany 24011 razy)
szysz_
Nowy
*

« : Lipiec 25, 2008, 11:00:37 »

Gdzieś na forum czytałam, że ktoś sam skleił aqua...
czym to sie klei? i czy takie akwarium (a raczej klej) nie będzie jakoś źle wpływało na jego mieszkańców?
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2008, 12:15:43 »

W tym wątku pytasz czym się klei akwarium a w innym gdzie można kupić silikon akwarystyczny... No bez przesady...
A jak samemu skleić akwarium - znajdziesz na google... np:
http://igoriev.webpark.pl/serwis/zts/akwarium.html
http://www.nano-reef.pl/page.php?id=33
http://www.kwi.pl/klejenieakwa.html

To tylko 3 wyniki spośród ponad 9000 znalezionych

szysz_
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2008, 12:19:01 »

nie wiem o co Ci chodzi... o silikon pytałam do innych celów...skąd miałam wiedzieć, że nim się klei?
jestem początkującym akwarystom...
trochę wyrozumiałości....

P.S. dzięki za linki
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2008, 21:45:56 »

nie wiem o co Ci chodzi... o silikon pytałam do innych celów...skąd miałam wiedzieć, że nim się klei?
jestem początkującym akwarystom...
trochę wyrozumiałości....

Skoro dopiero zaczynasz to sklejenie akwarium samemu może ci sprawić wiele problemów i kłopotów później(może się rozszczelnić).Lepiej jak tym zajmnąnie się szklarz,albo kupisz gotowe.Pozatym szkło też niejest zwykłe tylko "float" o odpowiedniej grubości stosownie do litrażu.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 25, 2008, 23:52:52 »

Jesli nie masz wystarczajacych umiejetnosci i wiedzy to radze sie nie brac za sklejanie akwarium... Moze wyjsc z tego katastrofa. Sad
szysz_
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2008, 19:18:07 »

ok no to dam sobie spokuj Wink
fantasy_0911
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2008, 19:47:14 »

a silikon niemusi by akwarystyczny...wystarczy zwykly silikon do szyb najlepiej czarny...ladniej sie prezentuje Wink
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2008, 21:12:28 »

a silikon niemusi by akwarystyczny...wystarczy zwykly silikon do szyb najlepiej czarny...ladniej sie prezentuje Wink
Zwykły sylikon do SZYB ??i jeszcze powiedz,ze Sanitarny do Uszczelniania to w ogóle spadne z fotela zaraz.
Do klejenia Akwarium używa sie kleju do SZYB najlepiej,albo Specjalnego kleju który wygląda jak silikon
ps.klej do szyb-kolor czarny a silikonem to wc mozesz uszczelnic  panie z niezłą Fantazją
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2008, 21:45:44 »

Pieknie to beda sie prezentowac twoje zwierzatka w akwarium, gdy "zwykly silikon do szyb" zacznie wydzielac szkodliwe zwiazki do wody. Stosowanie silikonu innego niz akwarystyczny jest niedopuszczalne! Angry
fantasy_0911
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2008, 21:09:31 »

a wlasnie ze zwykly silikon... <good>i mozesz mowic co chcesz..ludzie od lat kleja tak akwaria i jakos nienarzekaja wiec sie niewymadrzaj Good !
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2008, 22:28:07 »

a wlasnie ze zwykly silikon... <good>i mozesz mowic co chcesz..ludzie od lat kleja tak akwaria i jakos nienarzekaja wiec sie niewymadrzaj Good !

Nie "wymadrzam sie", tylko wyglaszam swoja opinie... Angry Wypraszam sobie tagie uwagi. Tongue
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Lipiec 28, 2008, 09:02:14 »

Przeczyściłem wątek z niepotrzebnych wiadomości. Po raz kolejny (i ostatni)  proszę o zachowanie spokoju na forum

fantasy_0911
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2008, 20:55:31 »

Wiadome jest ze niechodzi tu o silikon sanitarny tylko o taki ktorym sie okna uszczelnia niewydziela on zadnych zwiazkow...
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2008, 21:16:35 »

Wiadome jest ze niechodzi tu o silikon sanitarny tylko o taki ktorym sie okna uszczelnia niewydziela on zadnych zwiazkow...
Silikon do uszczelniania okien...no,no wlejesz wody i napór ci je rozsunie poprostu!!
Boze czy az tak ciezko sie zdecydowac na specjalny klej do szkła?Huh? tylko nadal kombinacja z silikonem jakims??ludzie bez przesady,Klej do szkła i koniec
Uzywałem go nawet do przyklejania spojlerow w samochodzie-przy malowaniu musiałem sam je sciagac bo lakiernicy nie dali rady-TAK TRZYMAŁ KLEJ DO SZYB
fantasy_0911
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 28, 2008, 21:39:25 »

klej do szyb...Cheesy wes kup silikon i sprawdz czym to sie rozni:Dkazdy wie ze silikonem sie klei:P a klej do szyb to inaczej silikon Good !
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: