szysz_
Nowy
|
|
« : Lipiec 25, 2008, 11:00:37 » |
|
Gdzieś na forum czytałam, że ktoś sam skleił aqua... czym to sie klei? i czy takie akwarium (a raczej klej) nie będzie jakoś źle wpływało na jego mieszkańców?
|
|
|
|
|
|
|
|
szysz_
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2008, 12:19:01 » |
|
nie wiem o co Ci chodzi... o silikon pytałam do innych celów...skąd miałam wiedzieć, że nim się klei? jestem początkującym akwarystom... trochę wyrozumiałości....
P.S. dzięki za linki
|
|
|
|
|
|
|
mario27-28
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2008, 21:45:56 » |
|
nie wiem o co Ci chodzi... o silikon pytałam do innych celów...skąd miałam wiedzieć, że nim się klei? jestem początkującym akwarystom... trochę wyrozumiałości....
Skoro dopiero zaczynasz to sklejenie akwarium samemu może ci sprawić wiele problemów i kłopotów później(może się rozszczelnić).Lepiej jak tym zajmnąnie się szklarz,albo kupisz gotowe.Pozatym szkło też niejest zwykłe tylko "float" o odpowiedniej grubości stosownie do litrażu.
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 25, 2008, 23:52:52 » |
|
Jesli nie masz wystarczajacych umiejetnosci i wiedzy to radze sie nie brac za sklejanie akwarium... Moze wyjsc z tego katastrofa.
|
|
|
|
|
|
|
szysz_
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2008, 19:18:07 » |
|
ok no to dam sobie spokuj
|
|
|
|
|
|
|
fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2008, 19:47:14 » |
|
a silikon niemusi by akwarystyczny...wystarczy zwykly silikon do szyb najlepiej czarny...ladniej sie prezentuje
|
|
|
|
|
|
|
lukasz2223
:)
Stały użytkownik
Life is too short...
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2008, 21:12:28 » |
|
a silikon niemusi by akwarystyczny...wystarczy zwykly silikon do szyb najlepiej czarny...ladniej sie prezentuje Zwykły sylikon do SZYB ??i jeszcze powiedz,ze Sanitarny do Uszczelniania to w ogóle spadne z fotela zaraz. Do klejenia Akwarium używa sie kleju do SZYB najlepiej,albo Specjalnego kleju który wygląda jak silikon ps.klej do szyb-kolor czarny a silikonem to wc mozesz uszczelnic panie z niezłą Fantazją
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2008, 21:45:44 » |
|
a silikon niemusi by akwarystyczny...wystarczy zwykly silikon do szyb najlepiej czarny...ladniej sie prezentuje Pieknie to beda sie prezentowac twoje zwierzatka w akwarium, gdy "zwykly silikon do szyb" zacznie wydzielac szkodliwe zwiazki do wody. Stosowanie silikonu innego niz akwarystyczny jest niedopuszczalne!
|
|
|
|
|
|
|
fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2008, 21:09:31 » |
|
a wlasnie ze zwykly silikon... <good>i mozesz mowic co chcesz..ludzie od lat kleja tak akwaria i jakos nienarzekaja wiec sie niewymadrzaj
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2008, 22:28:07 » |
|
a wlasnie ze zwykly silikon... <good>i mozesz mowic co chcesz..ludzie od lat kleja tak akwaria i jakos nienarzekaja wiec sie niewymadrzaj Nie "wymadrzam sie", tylko wyglaszam swoja opinie... Wypraszam sobie tagie uwagi.
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 28, 2008, 09:02:14 » |
|
Przeczyściłem wątek z niepotrzebnych wiadomości. Po raz kolejny (i ostatni) proszę o zachowanie spokoju na forum
|
|
|
|
|
|
|
fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2008, 20:55:31 » |
|
Wiadome jest ze niechodzi tu o silikon sanitarny tylko o taki ktorym sie okna uszczelnia niewydziela on zadnych zwiazkow...
|
|
|
|
|
|
|
lukasz2223
:)
Stały użytkownik
Life is too short...
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2008, 21:16:35 » |
|
Wiadome jest ze niechodzi tu o silikon sanitarny tylko o taki ktorym sie okna uszczelnia niewydziela on zadnych zwiazkow...
Silikon do uszczelniania okien...no,no wlejesz wody i napór ci je rozsunie poprostu!! Boze czy az tak ciezko sie zdecydowac na specjalny klej do szkła? ? tylko nadal kombinacja z silikonem jakims??ludzie bez przesady,Klej do szkła i koniec Uzywałem go nawet do przyklejania spojlerow w samochodzie-przy malowaniu musiałem sam je sciagac bo lakiernicy nie dali rady-TAK TRZYMAŁ KLEJ DO SZYB
|
|
|
|
|
|
|
fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 28, 2008, 21:39:25 » |
|
klej do szyb... wes kup silikon i sprawdz czym to sie rozni:Dkazdy wie ze silikonem sie klei:P a klej do szyb to inaczej silikon
|
|
|
|
|
|
|
|